Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Kedvenc tejszínes spenótom recept

Kedvenc tejszínes spenótom recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Kedvenc tejszínes spenótom hozzávalói:
0,5 kg mirelit spenót
4 gerezd fokhagyma
250 ml tejszín
2 ek étolaj
1 ek. liszt
2 db főtt tojás
2 pár virsli
2 db főtt krumpli
ízlés szerint: patikasó, őrölt fehér bors


Kedvenc tejszínes spenótom

A Kedvenc tejszínes spenótom elkészítési módja:
A mirelit spenótot kiolvasztottam és lecsöpögtettem. Közepes lábosban étolajat hevítettem, majd hozzáadtam a fokhagymanyomóval összezúzott fokhagymát. Ha nincs fokhagymanyomónk, zúzzuk össze kés lapjával és vágjuk apróra vagy reszeljük le. Mielőtt a fokhagyma elkezdett színesedni hozzáadtam a lisztet, jól elkevertem, hozzáadtam a spenótot, majd felöntöttem a tejszínnel és összeforraltam. Botmixerrel összeturmixoltam, közben sóztam, borsoztam. Visszatettem a tűzhelyre, és néha átkavarva tovább főztem amíg besűrűsödött kicsit a főzelék. Ha sűrű lenne kevés tejjel vagy vízzel hígíthatjuk. Forrón tálaljuk. Én főtt krumplival, főtt tojással és virslivel szeretem.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Főzelékek receptjei


A kedvenc tejszínes spenótom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook