Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Paradicsomos csirkemell recept

Paradicsomos csirkemell recept

Elkészítési idő 90 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Paradicsomos csirkemell hozzávalói:
2 db nagy csirkemell (a csonttal együtt)
4 ek. étolaj
1 db közepes vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
2 db nagyobb paradicsom
40 dkg gomba
1 púpozott ek. sima liszt
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 csapott kk. darált cseresznyepaprika
ízlés szerint: patikasó, őrölt kömény, őrölt színes bors, fűszerpaprika


A Paradicsomos csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket lebőröztem, a csontot kiszedtem, és a húst 4-4 szeletre vágtam. Kissé kiklopfoltam, megszórtam sóval, borssal és az olajban a szeletek mindkét oldalát pirosra sütöttem; kiszedtem a lábasból, és félretettem őket. A visszamaradt olajban megpirítottam a finomra vágott hagymát, megszórtam pirospaprikával, és felöntöttem 5 dl vízzel. 1 kk. sóval, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel fűszereztem. A paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágtam, és ezt is hozzáadtam, végül a csirkecsontot is beletéve, az ételt lefedve, közepes lángon kb. 30 perc alatt összefőztem. Közben a gombát megtisztítottam, felszeleteltem. A paprikás levet átszűrtem (a csontot kidobtam), botmixerrel pürésítettem, majd újra a tűzre tettem és kb. 2 dl vizet öntöttem rá. Hozzáadtam a gombát, fölforraltam és lefedve, kis lángon 10 percig főztem. A lisztet a tejföllel és tejszínnel simára kevertem és a gombás ragut besűrítettem vele. Tálaláskor a húst a paradicsomos gombamártásban átforraltam. A főzés legvégén megszórtam aprított petrezselyemzölddel. Galuskával vagy kifőtt durumtésztával kínálhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A paradicsomos csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook