Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Parmezános karfiolkrémleves recept

Parmezános karfiolkrémleves recept

Elkészítési idő 40 perc

A Parmezános karfiolkrémleves hozzávalói:
70 dkg karfiol
1 db közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,2 l tej
5 dkg parmezán
1 ek. napraforgóolaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, reszelt szerecsendió


A Parmezános karfiolkrémleves elkészítési módja:
A hagymát apró kockákra vágtam és a fokhagymával együtt olajon puhára pároltam. Hozzáadtam a megtisztított és rózsáira szedett karfiolt, ráöntöttem a tejet, megsóztam és fedő alatt puhára főztem. Amikor a zöldség megpuhult, botmixerrel pürésítettem. (ha sűrű, tejet adhatunk még hozzá). Reszelt szerecsendióval fűszereztem és hozzászórtam a reszelt parmezánt. Tálalás előtt a tetejére frissen őrölt borsot szórtam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A parmezános karfiolkrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook