Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Nyári fejtettbabfőzelék recept

Nyári fejtettbabfőzelék recept

Elkészítési idő 60 perc

A Nyári fejtettbabfőzelék hozzávalói:
50 dkg kifejtett szemes bab (lehet fagyasztott is),
1 fej reszelt vöröshagyma,
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
10 dkg sertésbőrke,
2 ek. étolaj,
1 ek. kacsazsír,
2 ek. liszt,
tejföl, almaecet
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, fűszerpaprika, babérlevél


A Nyári fejtettbabfőzelék elkészítési módja:
A babot a megtisztított, karikákra vágott zöldséggel, a hagymával, babérlevéllel és a feldarabolt bőrkével annyi vízben tettem fel főni, hogy éppen ellepje. Amikor megpuhult, a zsiradékokból és a liszttel készült, pirospaprikával, sóval, borssal ízesített rántással besűrítettem. Tejföllel meglocsolva tálaltam. Aki szereti, pár csepp almaecetet is cseppenthet rá.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Főzelékek receptjei


A nyári fejtettbabfőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook