Kedvenc idézetek (beszélgetés)
A naplemente is olyankor a legszebb, ha szabálytalan felhők borítják az eget, mert csak így mutatkozhat meg az a sok szín, amelyből az álmok és a versek születnek.
Paulo Coelho
"Az élet arról szól, hogy újra meg újra felkelj, leporold magad, levond a tanulságokat, és továbblépj."
/Bear Grylls/
"Ne kívánd senki szeretetét. Ne utasítsd el senki szeretetét.
Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege: mindenre egyformán. Akik közel jönnek hozzád, azokra több essék fényedből és melegedből, mint akiknek nincs szükségük terád. Családtagjaid, mindennapi társaid s a hozzád fordulók olyanok legyenek számodra, mint a kályhának a szoba, melynek melegítésére rendelik."
Weöres Sándor
"Szereteted ne olyan legyen, mint az éhség, mely mohón válogat ehető és nem-ehető között; hanem mint a fény, mely egykedvűen kiárad minden előtte-levőre."
Weöres Sándor
"A szeretet energiaforrás, amelyből az élet táplálkozik, hogy jobb legyen."
Thornton Niven Wilder
"A szeretet nem vigasz - a szeretet fény."
Simone Weil
A szívedet vizsgáld meg - ha az tiszta, hadd beszéljenek az emberek.
(Tatiosz)
"Az a zug, amit szívből szeretünk, az a világ."
Oscar Wilde
"Ami a búzavirágnak a csíra ereje, az nekünk a szeretet."
Vincent Van Gogh
"Minél többet gondolkodom rajta, annál inkább érzem, hogy semmi sincs, amiben több művészet lenne, mint szeretni az embereket."
Vincent Van Gogh
"Keresd azoknak a társaságát, akik az öröm óráiban melletted vannak. Mert az ő lelkükben nyoma sincs a féltékenységnek vagy irigységnek: csak boldogok, ha boldognak látnak téged."
Paulo Coelho
Mindenki maga hozza létre a saját valóságát, azáltal ahogy az eseményeket értelmezi, és amilyen reakciókat ad rájuk. Az embernek hatalmában áll eldönteni, hogyan értelmez egy adott szituációt és hogyan reagáljon arra.
A "valódi hatalom" a hatalom az felett, hogy mindenki szabadon meghatározhatja, hogy egy adott pillanat mit jelentsen számára.
Az emberek gyakran nem úgy látják a dolgokat, ahogy azok vannak, hanem úgy ahogy ők maguk vannak.
"Albarosa Zsuzsa "
"A baj nem arra való, hogy kikeveredjünk belőle, hanem, hogy megtapasztaljuk mélyen fekvő okát, és tanuljuk meg legyőzésének külső-belső taktikáját. A legtöbb ember azonban sem egyéni, sem közösségi tragédiáiból nem tanul - s ezért állandóan ismétli azokat. Szellemi mesterek legnagyobb szomorúsága, hogy az ember régóta semmiből sem tanul."
(Müller Péter)
"A csoda Benned rejlik.
De ez nem azt jelenti, hogy csodálatos vagy."
"Ahol nincs szeretet, ott semmi sincsen. Ahol kihunyt a szeretet, félelem költözik a szívekbe. Ha szeretni tudsz, nincs mitől félned."
Hioszi Tatiosz
"Keresd azoknak a társaságát, akik az öröm óráiban melletted vannak. Mert az ő lelkükben nyoma sincs a féltékenységnek vagy irigységnek: csak boldogok, ha boldognak látnak téged."
Paulo Coelho
"Az élet egy röpke pillanat két örökkévalóság között."
J.W. Goethe
A tízezer mérföldes utazás is egyetlen lépéssel kezdődik.
(kínai közmondás)
"Gyönyörködj kedvesed arcában - ki tudja, meddig láthatod. Örvendj az életednek - ki tudja, meddig tart még. A horizonton lebukó nap a leggyönyörűbb."
Müller Péter
Nyitott könyv a lelkem,olvasd csak bátran,
Engedem,hogy meglásd,mi a titkos vágyam.
A barátság szent dolog,védeni,óvni kell,
Ki mit fektet belé,annyit vihet csak el.
Kell egy hely a szívben,egy csendes szép zene,
Hol,társra lel az érzés,és élhetsz majd vele,
Állunk majd a fényben,vagy boldogan megyünk,
Mert úgy szép az élet,ha mindig szeretünk!!!
Egy barát lehet közel, vagy akár távol,
De a szívedben mindig ott lesz, ne keresd máshol.
Egy barát lehet kedves, őszinte,
Minden problémát megoszthatsz vele.
Mert a baráti szeretet összekötő kapocs
„Nincs értelme befejezni, mert ameddig élünk, zenélünk.
Somló Tamás
Régi bajon nem kell új könnyet ontani.
(Euripidész)
"Az embereket nem azért szeretjük, mert tökéletesek,
hanem azért, mert léteznek."
Ha könny gyűlik szemedbe... én vagyok, ki letörli arcodról.
Ha bánat ér... én vigyázok Rád, innen a messzi távolból.
Tudd, ha még nem is lehetek ott, mindig melletted,
érezd, hogy Szeretlek, csak hunyd le a két a szemed.
Ha elesel… én vagyok az, aki a kezét nyújtja feléd,
ki vállára borulhatsz... ha úgy érzed mindenből elég...
Itt vagyok bármikor! Hisz egy lelkünk két testben él.
Számomra többet jelentesz a saját Életemnél…
Amikor gondolok rád, nem "eszembe jutsz". Hanem a lelkembe. Mert nem az eszem gondol rád, hanem a lelkem. Nem csak egy-egy pillanatra, hanem folyamatosan. Nem tudlak, hanem érezlek. Nem gondolat vagy, hanem érzés. Nem távolság, hanem közelség. Nem ott, hanem itt.
A lelkemben.
Csitáry-Hock Tamás