Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"A reményt nem szabad feladnunk, hiszen a legnagyobb tragédiából, katasztrófából csak a remény segít kilépnünk."
Nagy László
"Az embernek magának kell a párját megteremteni, és nem úgy, hogy a párját erőszakolja önmagához, hanem hogy önmagát alakítja önfeláldozással a párjához. Ez a kölcsönös önfeláldozás: a szerelem."
(Nagy Endre)
S míg ki szíve nagyot szorongva dobban,
tán ő se tudja, mit is kíván jobban,
a mesét-e vagy azt, hogy ott legyél."
(József Attila)
'A legszebb pillanatok ott vannak előttünk, minden egyes nap. Körbevesznek, meghatároznak - ha hagyjuk, ha észrevesszük, ha megengedjük nekik, hogy jöjjenek. Áramolnak ők, nem kell kérni. Jön minden, csak hagyni kell, és nem elvárni. Nem akarni, nem követelőzni, élvezni azt, amit kapsz.'
~ Oravecz Nóra
Találd meg a fényt ...
Hunyd le a szemed éld az álmod,
Azzal sose törődj, mit mondanak mások.
Hisz Te lélegzel, Te nézel és Te látsz,
Magadnak választod, amit választottál.
Egy perc csak az élet, ha boldogtalan vagy,
A legkisebb örömökkel tedd boldoggá azt.
Találd meg a fényt a fekete éjben,
A boldogságot a boldogtalan létben.
A szikrát a bóbiskoló, álmosodó tűzben,
Az egyetlen virágot a kiszáradt mezőben.
Hallgass a lelkedre, ő érez, hisz és lát,
Így lehet akár egy percből is örökkévalóság.
~ Ismeretlen
"A hold udvara csalogat... csak tekintetem küldöm,
még álmaim között időzöm idelenn a földön.
Egy gyönyörű kék bolygón, amin fájdalmas néha élni,
de eltűnik a hold... és a nap újra hagy remélni."
~ Léria Dipán
“Ha az egyedüli ima, amit elmondasz egész életedben,
így hangzana: “Köszönöm”,
az is elegendő lenne.”
~ Meister Eckhart
'Ne szomorkodj, ha valami szépet csinálsz, és senki sem veszi észre.
A Nap is minden reggel csodálatos előadást tart, pedig a közönség nagy része alszik.'
~John Lennon
Van egy mindenek fölött álló elementum, aki ura a józan észnek, győzedelmes ellenfele a logikának, zsarnoka a királyoknak és a népeknek, aki életet ad és elvesz, és nem osztogat kegyelmeket, – aki előtt a mathesis nem tudomány: sokszorozza a semmit a semmivel, s lesz belőle minden; aki előtt az erő nem hatalom, s az igazság nem törvény; aki teremti a bűnt és az erényt, s nem ismer különbséget a kettő között. E világbontó, világfenntartó elementum neve: a szerelem."
(Jókai Mór)
"Megkérdezted, milyen vagyok !?
Romantikus. Nem kicsit, nagyon az vagyok ,mert szeretek álmodozni, illuziókban ringatni önmagam. Nem kicsit, nagyon vagyok őrült, mert előbb-utóbb valóra is váltom az álmokat. Szerelmes típus, mert nagyon tudok szeretni, nem bírom a magányt. Kicsit szomorú, mert csalódtam is már, nem egyszer, nem kétszer, de nagyon erős is, mert valahányszor talpra tudok állni...
Nem csak egy test vagyok, amelynek szíve, lelke van, hanem lélek, aminek van egy megtestesült látható, tapintható része. Vannak dolgok, amiket elhibáztam, ....és
vannak dolgok amiket már meg is bántam, hogy megtettem, ugyanakkor nem változtatnék rajtuk, mert az már nem Én lennék. A hibáim csak mások számára jelentenek hibát, döntéseimet mindig megfontoltan hozom meg. Ez vagyok. Ennek ellenére meghallgatom mások tanácsait, de a döntéseket Én hozom meg még akkor is, ha nem éppen a legmegfelelőbbek.
Én mindig egy álmodozó maradok, pedig már rég tudom, hogy az élet kegyetlensége az összes álmomat romba fogja dönteni, de ismét képes vagyok őrülten álmodozni. Mégis remélem, hogy a legjobban őrzött álmaim valóra válnak, és lesznek még szép napjaim. Ez ad ahhoz erőt, hogy megtaláljam a boldogságot, megtaláljam végre a kiutat, tudjak ismét szeretni valakit, aki nem ver át, aki legalább nekem nem hazudik, akinek fontos vagyok, aki mellett embernek érezhetem magam....
Egyébként meg az én életem, az én sorsom, ha bármi baj van, ha semmi sem sikerül, valahogy csak megoldom, mert az élet nem állhat meg!
Nem várok nagy csodákat az élettől, csak szeretnék valakit, akinek nem kell megmagyarázni mindent, mert anélkül is megérti, mit miért teszek.Szükségem van valakire, akinek egyetlen vagyok, aki tisztel, akinek tökéletes vagyok a hibáimmal együtt, aki szeret, aki megbecsül, akiben megbízhatok és aki nem akar elveszíteni sohasem!
Azt hiszem, nem az én igényeim magasak, hanem a választék minősége alacsony!!!
Ha nem tudsz velem bánni a legrosszabb formámban, akkor rohadtul nem érdemelsz meg, mikor a legjobb vagyok..."
"Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, és legyen érintésed, mely sosem bántalmaz."
Charles Dickens
"Az álmok valóra is válhatnak, különben a természet nem ösztönözne bennünket arra, hogy álmodjunk."
John Hoyer Updike
"Élj jól becsületes életet, így amikor öreg leszel, és felidézed az emlékeidet, képes leszel másodszor is élvezni azokat."
H. Jackson Brown
Ez a legnyomorultabb érzés. Mikor hiányzik valaki. Körülnézel, nem érted. Kinyújtod kezed, egy pohár vizet keresel tétova mozdulattal, egy könyvet. Minden a helyén van életedben, a tárgyak, a személyek, a megszokott időbeosztás, a világhoz való viszonyod nem változott. Csak éppen hiányzik valami. ...S ha nagyon pontos és figyelmes leszel, ha idejében kelsz és későn fekszel, ha sokat vagy emberek között, ha elutazol ide vagy oda, ha belépsz bizonyos helyiségekbe, végül találkozol azzal, aki vár. Természetesen tudod, hogy ez a reménykedés egészen gyermekes. Már csak a világ végtelen esélyeiben bízol. Hol keressed? S aztán, ha megtaláltad, mit mondjál neki?... És mégis várod."
(Márai Sándor
A Napfényt is sötét, hideg napokon tudjuk igazán értékelni. A közelséget is akkor értékeled, ha már volt távol is. És a jelenléte is akkor válik igazi értékké, ha már egyszer is hiányzott. Minden jót a rossz ismeretében értékelünk. Minden a rossztól válik jóvá.
Csitáry-Hock Tamás
Anya csak Nő lehet.
Ez az ő kiváltsága.
Az ő hivatása.
A legszebb és legnehezebb.
A legnehezebb, hiszen olyan hivatás, amely sosem ad szabadságot, soha nem enged pihenőt, állandó figyelmet, szeretetet, odaadást kér, vár, követel. Ám mégis szép.
Mert csak ő ismeri a titkot.
Az anyai szív titkát.
Hogy miként válik egy új élet önálló emberré.
Csitáry-Hock Tamás
Néhányan összehúzott szemmel méregetnek, mások megjátsszák az érzéketlen közömböst. Bárcsak beszélhetnék velük...! Megmondanám nekik, hogy nem tudnak annál keményebben ítélkezni felettem, amennyire keményen én ítélem meg a saját tetteimet. Megmondanám nekik, hogy amikor valakire ránéznek, sose tudhatják, mit titkol a világ elől."
Jodi Lynn Picoult
"Leperegnek az utolsó könnyek, elfelejtjük, hogy van egy álmunk.
A vonatok indulnak és jönnek, de mi nem tudjuk, hogy kire várunk.
Az első és az utolsó lépés neked fáj, és ez nekem is fáj,
A szívünkben ott lapul az érzés: soha semmi nem lesz ugyanúgy már."
Valami Amerika c. film
Minden álomból lehet valóság, s a múlt valóságai lassan elmerülnek az idő és a messzeség álomszerű ködében.
Fekete István
"Olyan erőszakosak vagyunk, nem? Úgy félünk az öregedéstől, hogy megteszünk ellene mindent. Nem vesszük észre, hogy az a legfontosabb, hogy legyen kivel megöregedni."
P.S. I Love You c. film , ma este lesz a TV2-n érdemes megnézni annak is aki látta és annak is aki nem...nagyon szép film...
"A boldogság semmi egyéb, csak a jó érzés. A jó közérzés. Az az érzés, hogy érdemes az embernek élni."
Móricz Zsigmond
Van, aki mellett nem tudsz elmenni. Képtelenség. Meglátod, és egyszerűen érzed, hogy köze van hozzád. Nem tudod a hogyant, csak érzed: azt, hogy a tiéd, hogy hozzád tartozik, bele az életedbe. Nem kell keresni a pillanatokat, jönnek azok maguktól. Beszáguldanak az életünkbe és szebbé teszik azt.
Oravecz Nóra
Látod, így jön majd az öregség, udvariasan. (...) Nem dráma az öregség, ne félj. Egy napon hírt kapsz, ennyi az egész. Felnézel a munkából és az életből, szórakozottan, s aztán készségesen mondod: "Igen, igen. Meg kell öregedni. Egy pillanat még, valamit akartam... Mit is? Igen, élni. Tudom, most már késő. Mehetünk."
Márai Sándor