Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

57067. Cilumiluci
2018. febr. 19. 21:37

"A tél ölelésében tudja meg az ember, hogy lelke mélyén a nyár soha nem múlik el."

Albert Camus

57066. Kajati
2018. febr. 19. 18:21

"Törődj magaddal, minden korodban örülj annak, ami éppen soron van. Egy nap majd megérted, milyen fontos ez.

(...) Mosolyogj, és ha félsz, táncolj és énekelj, amilyen hangosan csak tudsz. Az segít. Szánj időt magadra, ábrándozz a szobádba zárkózva, és olvass mindenfélét, nem érdekes, honnan való, valami értelme mindennek van. Ne aggódj sokat a holnap miatt, a valódi gondokat úgysem látod előre, váratlanul jönnek."

Sara Rattaro

57065. Pipi57
2018. febr. 19. 09:41

"Mindenek felett: a megélt éveket,

Emlékképeket;

a fájón szépeket nyújtom Neked.

Az öröm könnyeit, a bánat csendjeit,

A múló perceket;

mint sötét gyöngyöket nyújtom Neked.

Egy tiszta érintés,

Egy néma ölelés,

Néha többet ér...

A szótlan bölcsesség,

A ritka tisztesség,

Nékem többet ér... mindennél."

Ossian

57064. Pipi57
2018. febr. 19. 09:23

A szerelem érzése az az erő... ami minden fölé képes emelni az embert, és a legtöbbet kihozni belőle.

Léria Dipán

57063. 2b9e50b884
2018. febr. 19. 08:51

Miként a fű, majd én is sorvadok,

S ha gyötörnek is vágyak, sóhajok,

Csak úgy szólnak a bordáim alatt,

Mint rét ölén az őszi bogarak.

57062. Annyka
2018. febr. 19. 08:00

"Azért vagyunk a földön, hogy jót tegyünk másokkal. Hogy mások miért vannak itt, arról fogalmam sincs." :-)

Wystan Hugh Auden

57061. Pipi57
2018. febr. 19. 07:17

"Íme egy lény valahára a széles világon, aki őt szeretni tudja. Akinek az "arany ember"-ből nem kell az arany, csak az ember!" <3

Jókai Mór:Az aranyember

57060. cicaaa65
2018. febr. 19. 06:03

"Azt mondják, a földi boldogsághoz a következők kellenek: legyen kit szeretnünk, legyen mit csinálnunk és legyen miben reménykednünk."

Tom Bodett

57059. Annyka
2018. febr. 19. 06:02

"Az első szerelem soha nem múlik el, de mindig véget ér."

Paulo Coelho

57058. Kajati
2018. febr. 18. 16:12

"Amíg vannak akik féltékenyek Ránk,

és utálnak minket,

addig valamit nagyon jól csinálunk!"

57057. Kajati
2018. febr. 18. 16:11
„Megtanultam, hogy várni a legnehezebb, és szeretnék hozzászokni, tudni, hogy velem vagy akkor is, ha nem vagy mellettem.”
57056. Pipi57
2018. febr. 18. 07:35

„Ha a szíveddel látsz, akkor látsz mindent.”

Somlói Ferenc /A Csodák Könyve/

57055. Kajati
2018. febr. 18. 07:34

Kun Magdolna : A szív már tavaszról mesél

Most még tél van, hideg, morcos tél,

de itt benn a szív már tavaszról mesél,

azt meséli, várj csak, türelmes legyél,

hisz minden rideg felhőt elfúj majd a szél.

S akkor újra vérvörös tűzpipacsok érnek,

ott ahol nyoma volt a jeges dermedtségnek,

ott, ahol a hópelyhek mindent betakartak,

s ahol éji álmaink tél jegébe fagytak.

Mert, ha eljön a nyár, felenged a szívünk,

s akkor jövőnk elé mosolyogva nézünk,

hisz a nyár elhozza azt a régen várt csodát,

amire titokban vártunk egy egész télen át.

57054. Annyka
2018. febr. 18. 07:29

"A könyv csodálatos utazás a múltba és a jövőbe."

Jókai Mór

57053. Kajati
2018. febr. 18. 07:29

"Ha öröm ér, fogadd örömmel,

ha bánat ér, viseld türelemmel,

amihez idő kell, ne siesd el,

ami megérett, ne szalajtsd el."

57052. Pipi57
2018. febr. 18. 07:25

"Talán a legszebb élmény, amelyben bárki részesülhet, a tudat, hogy ura a sorsának és a jövőjének."

Brian Tracy

57051. Pipi57
2018. febr. 18. 07:25

"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek."

Jókai Mór

57050. bd8f0b56fe
2018. febr. 18. 06:20

A legegyszerűbb válasz minden kérdésre egy mosoly. Utána már döntsék el ők, hogy mit akarunk vele mondani.

Székely Sára

A nevetés az élet sója. Nevessetek a tévedéseiteken, de okuljatok belőlük, űzzetek tréfát a megpróbáltatásaitokból, de merítsetek erőt belőlük, a nehézségeket tekintsétek vidám játéknak, de küzdjétek le őket!

Montgomery, Lucy Maud

57049. Kajati
2018. febr. 17. 18:28

A megbocsátás az az illat, amelyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt.

(Mark Twain)

57048. Kajati
2018. febr. 17. 16:11

Aranyosi Ervin: Ha szemébe nézel

Ha szemébe nézel, szeretete árad,

számára nincs semmi értékesebb nálad!

Sosem kicsinyel le, megbecsül, értékel,

szeretettel szolgál egész életével.

S milyen keveset kér, csupán az idődet,

csupán simogatást, kedvességet tőled.

Elég, ha ránézel, már ezért is hálás.

Könnyebb általa a jó emberré válás.

57047. Pipi57
2018. febr. 17. 12:53

Egymásért.

Van egy olyan helyzet, amikor nem a másikkal szemben vagy hátrányban. Hanem együtt vagytok hátrányban. Amikor közösen játszotok, látszólag egymásért, de valahogy mindig hiba csúszik a játékba. És vesztésre álltok. És innen szép győzni. De csak úgy lehet, ha mindketten érzitek, hogy szükségetek van egymásra, hogy kell a másik, hogy akarod a másikat. Igen, akkor lehet győzni. De csak együtt. A célért. A győzelemért.

Egymásért.

Csitáry-Hock Tamás

57046. Pipi57
2018. febr. 17. 12:50

"Az ember csak az öröm és a bánat által tud meg bármit magáról és a végzetéről: megtanulja, mit kell tenni és mit kell elkerülni."

(Johann Wolfgang von Goethe)

57045. Kajati
2018. febr. 17. 12:44

"Az ész, az egyformán lehet az isten adománya s az ördög ajándéka. Az a kérdés, mi lakik a szívben, s nem az, hogy mi az agyban. Romlott szívvel a legeszesebb ember sem fog az emberiségre áldásos cselekedeteket elkövetni, jó és nemes lélekkel azonban a legkorlátoltabb ember is hasznos tagjává lesz a társadalomnak."

Móricz Zsigmond

57044. Kajati
2018. febr. 17. 11:31

"Nem tökéletes. Te sem vagy az, és együtt sem lesztek soha azok. De ha meg tud nevettetni legalább egyszer, tartsd az életedben és add a lehető legtöbbet, ami tőled telik. Nem fog verseket írni. Nem fog rád gondolni minden pillanatban. De egy olyan részét adja neked, amit meg tudnál törni. De ne bántsd, ne változtasd meg, és ne várj el többet attól, mint amit adni tud. Ne analizáld. Mosolyogj, ha boldoggá tesz, ordíts, ha felidegesít, és hiányozzon, amikor nincs melletted. A szerelem kemény, főleg ha birtokolni akarod. Tökéletes pasik nem léteznek, de egy mindig lesz, aki számodra tökéletes."

Bob Marley

57043. Kajati
2018. febr. 17. 11:27

" Mondani imákat,

Nem látni hibákat,

Mosni szép kezedet,

Félteni lelkedet,

Súgd majd a fülembe..."

( Rúzsa Magdi-Tejút)

57042. Kajati
2018. febr. 17. 08:35

Élj abban a tudatban, hogy szeretve vagy. Akkor is, ha mások vakok és süketek és érzéketlenek.

Én néha olyan helyről kapok szeretetet, ahonnan nem is várom. És nagyon jólesik. Mert őszinte. És erős. Nem hagy elveszni.

Müller Péter

57041. Kajati
2018. febr. 17. 08:33

Úgy gyönyörködj a gyermekeidben, mint akik téged folytatnak majd...

De ne a magad vágyait, emlékeit álmodd újra bennük;

ne kényeztesd, ne ünnepeld, ne szidd, inkább szeresd,

s érdemük szerint becsüld meg őket.

/ Keresztúry Dezső

57040. Annyka
2018. febr. 17. 06:21

"Nem éveink számán múlik, hogy fiatalok vagyunk-e vagy öregek. A fiatalság a tehetség egyik fajtája."

Heltai Jenő

57039. bd8f0b56fe
2018. febr. 17. 06:16

“Semmibe se kerül, de sokat ad.

Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.

Egy pillanatig él csak, de az emléke örökké megmarad.

Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.

Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot az üzleti életben, és a barátság biztos jele.

Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen.

Mégsem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni, mert nem áru, csak önként lehet adni.

Mert senkinek sincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni!

57038. Cilumiluci
2018. febr. 16. 19:32

A legtöbb ember ismer engem, de nem ismeri a történetemet.

3 évesen végignéztem, ahogy az apám elhagyott minket.

Négy különböző iskolába jártam, mert diszlexiával küzdöttem, ami miatt végül nem sikerült felsőfokú végzettséget szereznem.

23 éves voltam, amikor a legjobb barátom, River Phoenix meghalt kábítószer-túladagolásban.

1998-ban találkoztam Jennifer Syme-mal, akivel azonnal szerelmesek lettünk, és egy év múlva már úton volt a kisbabánk.

Rettenetes módon, nyolc hónap múlva halva született a lányunk.

Teljesen maga alá temetett minket a bánat, ami egy idő után sajnos a kapcsolatunknak is végett vetett.

Jennifer 18 hónap múlva meghalt egy autóbalesetben . . .

Azóta kerülöm a komoly kapcsolatokat és azt, hogy gyermekem legyen.

A húgom leukémiás volt, de anyagi támogatással sikerült meggyógyulnia.

A Matrixból származó bevételem 70 százalékát annak a kórháznak adományoztam, ahol a testvéremet kezelték.

Azt hiszem, én vagyok az egyetlen hollywoodi sztár, aki nem lakik kastélyban.

Nincsenek testőreim és nem viselek divatos ruhákat sem.

Bár 100 millió dollár a vagyonom, mindig metrón utazom, és imádom.

Azt hiszem mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a tragédiák árnyékában is egy kiemelkedő személyiségű ember virágozhat!

Bármin felül tudunk emelkedni!

Nem számít mi történik az életedben, le tudod győzni!

Mert az életet érdemes élni!!"

-Keanu Reeves

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook