Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

5467. linksys
2010. máj. 22. 22:04

“A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!”

(kínai közmondás)

5466. linksys
2010. máj. 22. 22:01

“Az aggodalom nem képes megóvni bennünket a holnapi szomorúságtól, de meg tud fosztani minket a mai nap élvezetétől.”

(James Kurtz)

2010. máj. 22. 21:52
Két ajtó van, választani kell! Az első a szerelemé, a második a halálé... Az egyik mögött halálosan szerelmes leszek, a másikba belépve belehalok a szerelembe.
2010. máj. 22. 19:49

A cél voltaképp mi is?

A cél, megszünte a dicső csatának,

A cél halál, az élet küzdelem,

S az ember célja e küzdés maga /Madách/

5463. dbc526ea53 (válaszként erre: 5461. - **csillagok**)
2010. máj. 22. 19:34
:))
2010. máj. 22. 19:32
Ha elmész, ne maradj soká, ha haza térsz ölelj forrón,s ha újra menned kell,hát menj utadra, de térj vissza mindig, mert minden elváláskor elviszel belőlem egy darabot, és minden érkezéskor visszahozod azt. De ha elmész és nem térsz vissza, az a darab örökre elveszik és belehalnék hiányodba.
5461. **csillagok** (válaszként erre: 5459. - Dbc526ea53)
2010. máj. 22. 19:25
Haaahaaahaaa....:)))
5460. **csillagok** (válaszként erre: 5458. - Linksys)
2010. máj. 22. 19:24

Találkozás

Egy hárs alatt, fehér padon,

nagyon magában ült az Ősz,

s a szíve fájt nagyon-nagyon.

Maga sem tudta, hogy esett meg,

valahol hibázott egy évet,

akaratlan és véletlen

Virágországba beletévedt.

A tarka virágok közül,

míg őket szíve-fájva nézte:

váratlanul és csodaszépen

Nyárasszony kilépett elébe.

Megfogta tétova kezét,

szájon csókolta s nevetett.

A liliomok összenéztek

és csodálkoztak szerfelett.

( Wass Albert )

2010. máj. 22. 19:22

A feleségem félt a sötétben. Aztán meglátott engem ruha nélkül. Azóta a világosban fél.

Woody Allen

:)

5458. linksys
2010. máj. 22. 19:21

Elég, ha ebéd után tíz percre ledőlsz pihenni. Elég, ha munkahelyedre lassan és kényelmesen haladsz és néha megállasz, hogy egy fát, egy virágot, vagy egy madarat megnézz. Elég, ha fél órával üldögélsz tovább a padon, mint amennyit előre szántál magadnak. Mert szépen süt a nap és a szellőnek kellemes, meleg virágszaga van. Elég, ha minden hetedik napon nem dolgozol semmit, csak örvendesz annak, hogy élsz és hogy szép a világ, amiben élsz.

Wass Albert

5457. linksys
2010. máj. 22. 19:19

Van első, felejthetetlen szerelem! Amit az ember nem tud kitörölni szívéből, emlékezetéből, évek múlásával sem. Évtizedek után is egy szép, felejthetetlen, kellemes dolog. Egy felejthetetlen, gyötrelmes, megkínzó és mégis oly jó, oly kedves, oly gyönyörű! Ám az Élet mindenhez hozzápiszkál! Szép kapcsolatokat zúz széjjel, párokat szakít szét, szíveket tesz tönkre.

Hajdu József

2010. máj. 22. 19:18

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam őket.

Woody Allen

:)

5455. linksys
2010. máj. 22. 19:18

Milyen kellemes mások érzéseit tudni - sokkal kellemesebb, mint a gondolataikat ismerni.

Oscar Wilde

5454. linksys
2010. máj. 22. 19:17

Kellemes vigasz a közepes ember számára az a tudat, hogy a nagyság alighanem a legmagányosabb állapot a világon.

John Steinbeck

2010. máj. 22. 19:17

A feleségem a legrosszabb szakács. Nem hiszem, hogy a fasírtnak világítania kellene a sötétben.

Woody Allen

5452. linksys
2010. máj. 22. 19:16

A tanult emberek szívét nem is annyira a pénz, mint inkább a kellemes modor és az udvarias torkonragadás lágyítja meg.

Anton Pavlovics Csehov

5451. 7e817c7f64 (válaszként erre: 5420. - Linksys)
2010. máj. 22. 19:15
Ez nagyon szép.
2010. máj. 22. 19:12

"Ha reggae-t hallgatsz és nem mozogsz,

akkor valószínüleg halott vagy"

Bob Marley

/imádom a zenéjét../

2010. máj. 22. 19:10

Ezt nem én írtam, de nagyon tetszik:

"Megbocsátottam a megbocsáthatatlant, megpróbáltam pótolni nélkülözhetetlen embereket és elfeledni az elfeledhetetleneket. Sokszor cselekedtem indulatból, okoztam csalódást és csalódtam olyanokban akiktől sosem vártam volna. Öleltem, hogy védelmet nyújtsak és nevettem mikor már nem bírtam tovább. Szereztem örök barátokat. Szerettem és szerettek, de sokszor el is utasítottak. Előfordult olyan is, hogy szerettek, de én nem tudtam visszaszeretni. Repkedtem a boldogságtól, habzsoltam a szerelmet, esküdtem örök hűséget, de volt, hogy teljes erővel mentem fejjel a falnak. Sírtam zenehallgatás vagy fényképalbum lapozgatása közben és felhívtam valakit csak azért, hogy halljam a hangját. Néha elég volt egy mosoly, hogy szerelmes legyek. Sokszor éreztem meghalok a vágytól és féltem elveszítek valakit, aki nagyon fontos számomra, a végén mégis elvesztettem. DE TÚLÉLTEM! És még most is ÉLEK! Az életet nem csak túlélem és Neked sem ajánlom, hogy ezt tedd. ÉLJ! A harcba elszántan kell menni, az életet szenvedélyesen átölelni, emelt fővel veszteni és merészen győzni, mert a világ a bátraké és az élet túl sokat ér ahhoz, hogy jelentéktelenné váljon."

(ismeretlen)

5448. linksys
2010. máj. 22. 19:09
" Ördög is voltam és gyönyörű angyal, ahogy jól esett éppen, földre rogytam, szálltam az égen. Voltam hű és hűtlen, hol gazdag voltam, hol nagyon szegény.. Bátor, bár néha féltem, de senki ne mondja rám: nem az álmaimnak éltem! "
5447. linksys
2010. máj. 22. 19:08

"Az életem egy film, aminek én vagyok a főszereplője. Azonban betétdal nélkül még a néma film sem teljes. A zene ad fényt, színt, sőt kedvet az életnek."

/Douney/

2010. máj. 22. 19:08

Vegyél a tenyeredbe egy vízcseppet, és próbáld meg megtartani. Ugyanezt teszed a boldogsággal is: tenyeredbe veszed, de nem vagy képes megőrizni. (...) Amit kaptál, egyetlen pillanatig lehet a tiéd, a többit neked kell megteremtened.

Akhilleusz Tatiosz

5445. linksys (válaszként erre: 5443. - **csillagok**)
2010. máj. 22. 19:07
Én is imádom őket...)))
5444. linksys
2010. máj. 22. 19:06
" A múlt nem fontos, egyesek szerint. De szerintem az élet legfontosabb része ez, mivel ebben van minden; minden amit átéltél, ami miatt boldog vagy, és minden szomorúság amiből tanulni tudsz! "
5443. **csillagok** (válaszként erre: 5441. - Linksys)
De jóóó!! :))
5442. linksys

Paulo Coelho: Dolgok, amiket megtanultam az Élettől

_ hogy nem számít, mennyire jó valaki, mindenképp fájdalmat okoz neked olykor - és ezért meg kell bocsátanod neki.

_ hogy évek kellenek a bizalom kiépítéséhez, de elég néhány másodperc a lerombolásához.

_ hogy a körülmények és a környezet hatnak ránk, de magunkért csakis mi vagyunk felelősek.

_ hogy vagy Te irányítod a tetteidet, vagy azok fognak Téged.

_ hogy olykor az, akire azt hinnéd, hogy megadja neked a kegyelemdöfést, ha már a földön fekszel, egyike azon keveseknek, akik segíteni fognak neked felállni.

_ hogy sosem szabad azt mondani egy kisgyermeknek, hogy az álmok balgaságok: tragédia lenne, ha ezt elhinné.

_ hogy nem mindig elég, ha megbocsát nekünk valaki. Az esetek többségében te vagy, akinek meg kell bocsátani magadnak.

_ hogy nem számít az,hány szilánkra tört a szíved, a világ nem áll meg, hogy megvárja, míg összeragasztod.

_ hogy talán Isten úgy akarja, hogy találkozzunk sok nem hozzánk illő emberrel, mielőtt találkozunk az igazival. Így mikor végre találkozunk vele, hálásak tudunk lenni ezért az adományért.

5441. linksys
2010. máj. 22. 19:05
A szív is páros szerv, csak a párja egy másik embernél van
2010. máj. 22. 18:57

....

Valaki egy széket tolt oda,

és ő leült a székre.

És arra gondolt: le kellene festeni mamikát.

És arra gondolt: lefestettem az életben száz és száz asszonyt,

de mamikát soha.

Miért?

Miért, hogy éppen a legkedvesebbet,

a legszebbet nem?

Miért?

Az ember annyi mindenre gondol az életben,

csak arra nem, ami fontos.

Az ember képeket fest,

mindenről, mindenkiről,

csak éppen arról nem, aki a legtöbb,

aki a legfontosabb,

aki a legszebb.

Miért?

Wass Albert

5439. linksys
2010. máj. 22. 18:55

"Ha valaki nem viszonozza a mosolyodat, légy nagylelkű, és küldj annak még egyet! Hisz senkinek sincs akkora szüksége egy mosolyra, mint annak, aki nem tudja, hogyan kell mosolyogni másokra!"

(P. Coelho)

5438. linksys
2010. máj. 22. 18:54

"...nincsen szebb kora az emberiségnek mint az első ifjúság évei.

Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem a barátjainkban leltük fel az egész világot."

/ Kölcsey /

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook