Kedvenc idézetek (beszélgetés)
„Apámtól kaptam a legnagyobb ajándékot, amit egy ember csak adhat a másiknak: hitt bennem.”
Jim Valvano (kosárlabdázó)
"Amíg vannak, akik szeretnek,
van értelme az életednek.
Mindegy, hogy rohannak az évek,
ha érzed melegét egy kéznek.
Még érdemes reggel felkelni,
ha van kinek kenyeret szelni.
Örülj a percnek!
De ha mégis magány a sorsod,
ha a gondot egyedül hordod,
erőt is ad hozzá az élet.
Találd meg mindenben a szépet.
A nap rád is úgy süt, mint másra,
ne gondolj hát az elmúlásra.
Örülj, hogy élhetsz!"
"Ha semmim sincs akkor is adok,
Szeretetet, mosolyt, és mindent amit magamban hordozok,
Végül is odabenn lakik minden,
Kedvesség, jóság, és maga az Isten,
Mert egy jó szóra mindenki szomjas,
Úgy legyen mindig, hogy szívedben szeretetet hordhass..."
/Bedő Gábor/
"Semmi sem olyan köztudott, mint az, hogy nem várhatunk valamit cserébe a semmiért.
Mégis mindannyian ezt tesszük, és úgy hívjuk; - remény."
Edward W. Howe
"Mi a boldogság? Amikor a vágyak pihennek. Mikor az ember nem gondol a holnapra, csak bámulja a parazsat félálmos nyugovással, s lelke úgy leng a múltak fölött, mint a tó fölött a madár."
Gárdonyi Géza
"Az összes gondolatunk ott kering a fejünkben, még akkor is, ha nem akarjuk."
Teresa Driscoll
S én, vén diák, szivem fölemelem
S így üdvözlöm a mindig újakat:
Föl, föl, fiúk, csak semmi félelem.
Bár zord a harc, megéri a világ,
Ha az ember az marad, ami volt:
Nemes, küzdő, szabadlelkű diák.
Ady Endre
"Ne hagyd, hogy egy nap úgy teljen el, hogy ne olvasnál, látnál, hallanál valami gyönyörűt!"
Goethe soraival kívánok szép estét mindenkinek 😘
"Megöleltük egymást. (...) Nem sok igazán jó barátom van, ezért az a néhány nagyon fontos számomra. Sok száz ember közül választottam ki őket, és éreztetni is akarom velük a szeretetemet."
Harlan Coben
".....A valódi türelem a szereteten alapul/szerintem/ - a másik ember tulajdonságaival, hitével, jellemével és egész lényével szemben tanúsított mélységes megértés.
Jó, hogy a másik nem olyan ,mint én, még akkor is, ha néha irritál.
Amikor sikerül így elfogadnunk barátainkat,társunkat,akkor már valahol bennünk él a szeretet,a türelem.
Keresd meg magadban,könyebb lesz a mindennapokat elviselni."
Sz.Csilla
A szívben lakik a súgód. (...) Hogy valaki jó ember, vagy sem, megmondja. Aztán ezt nem ragozza tovább, hogy mennyire jó, de például, tudod, hogy bajban számíthatsz rá. A másikra nem. Hogy szeret-e valaki, vagy sem, a szíved megmondja. És azt is, ha már nem szeret. Te félreértheted, mert néha félre akarod érteni - de a szíved nem.
Müller Péter
"A várakozás ott csal meg, ahol
Legtöbbet ígér; s akkor sikerül,
Mikor a remény csüggedésbe hűl."
William Shakespeare
Ha megértésre vágysz, kezdd magadnál: a szív képes együtt érezni, a száj azonban nem. Ezért csak azt mondd, azt tedd, és azt gondold, amit a szíved dobbanása üzen - itt kezdődik a megértés."
Tatiosz
"Jó néha sötétben a Holdat nézni,
hosszan egy távoli csillagot igézni,
jó néha fázni, a semmin elmélázni,
jó néha magamat csak úgy elnevetni,
sírni, ha fáj, remegni, ha félek,
olyan jó néha érezni, hogy élek."
Anna and the Barbies
"Néha úgy érzed, az volna a legjobb dolog , ha eltűnnél.....
Pedig ilyenkor az egyetlen,amire szükséged lenne ,hogy rád találjanak."
“Ha azt mondjuk a fölnőtteknek: “Láttam egy szép házat, rózsaszínű téglából épült, ablakában muskátli, tetején galambok…” – sehogy sem fogják tudni elképzelni ezt a házat. Azt kell mondani nekik: “Láttam egy százezer frankot érő házat.” Erre aztán fölkiáltanak: “Ó, milyen szép!”
/ Antoine de Saint Exupéry : A kis herceg /
Ha változtatni akarsz az életeden, akkor százezer lépés fájdalmával kell megküzdened. Elindulsz, egy lépés fájdalom. Továbblépsz, még egy lépés fájdalom, de ebben az egy lépésben hogyan lenne benne a százezer lépés fájdalma? A gyáva ember ettől az egy lépés fájdalmától fél. És racionális hazugságokkal próbálja megmagyarázni, hogy miért is nem teszi meg. Mert aki fél, az elkezd kifogásokat gyártani, hogy megmagyarázza a saját szegényes lelki bizonyítványát. Ahelyett, hogy szembenéznénk azzal, mit tettünk magunkkal, elkezdjük sajnálni magunkat. Ami jajveszékelésbe fordul, majd marjuk magunkat, hogy lehettünk ilyen hülyék. De még mindig nem változtatunk.
Csernus Imre
"Ébredéskor azt mondom,nem az események,hanem én teszem magamat boldoggá,vagy boldogtalanná,mert választhatok.."
/Julius Henry 'Groucho' Marx/
"Hogyan tudsz legjobban szeretni valakit? Finoman simítsd végig a lelkét az ujjaddal, és ha bárhol repedést találsz rajta, gyengéden öntsd bele a szeretetedet abba a repedésbe."
Keith Miller
"A beszélgetés hozzátartozik a barátsághoz. A beszélgetésben megérintjük a másik titkát. Így kerülünk egymáshoz közelebb. Mérlegelés nélkül mondhatunk el mindent. Ám a barátsághoz a hallgatás is hozzátartozik."
Anselm Grün
Hogy mennyire szeret valaki azt onnan tudod pontosan bemérni, hogy mennyire tudja a hibáidat megbocsátani.
Müller Péter
A győztes és a vesztes
A győztesnek: mindig van egy terve,
A vesztesnek: mindig van egy kifogása.
A győztes: “Engedd, hogy segítsek Neked!”
A vesztes: “Nem az én feladatom!”
A győztes: minden problémára talál megoldást,
A vesztes: minden megoldásban talál problémát.
A győztes: összehasonlítja teljesítményét a céljaival.
A vesztes: összehasonlítja teljesítményét a másikéval.
A győztes: “Ez nehéz, de nem lehetetlen.”
A vesztes: “Ez lehetséges, de túl nehéz.”
A győztes: mindig egy része a válasznak,
A vesztes: mindig egy része a kérdésnek…
"Erről a világon senkinek sem szabad tudni. Még szülédnek se szólj róla. Mihelyt valaki megtudja, hogy a ködmönöd kincses ködmön, rögtön elveszti az erejét. Érted-e?
– Értem, édesapám.
– No, ez az egyik. A másik az, hogy míg te vagy a ködmönnek a gazdája, addig mindig igazat kell mondani. Ezt különösen javallom, mert ha csak egyszer olyant mondasz is, ami nem igaz, a ködmöntündér tüstént olyan hosszúra ráncigálja a füledet, hogy legyezheted vele magadat. Hát mered-e vállalni a ködmönt?
– Merem, édesapám"
(Móra Ferenc)