Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

22663. Angyalka20
2012. márc. 7. 18:11

Egy férfi, akinek pénzre volt szüksége, megkéri a gazdáját, hogy segítsen neki. A gazda próbára teszi: ha az egész éjszakát a hegyekben tölti, nagy jutalmat kap. (...) Megkérdezi legjobb barátját, Aydit, nem őrültség-e belemenni egy ilyen fogadásba.

- Segítek neked. Holnap, amikor fönt leszel a hegyen, nézz előre. Én ott leszek a szomszéd hegy tetején, az egész éjszakát ott töltöm egy neked gyújtott máglyával. Te csak nézd a tüzet, gondolj a barátságunkra, és ez majd melegen tart. Sikerülni fog, meglásd, utána pedig majd én kérek valamit cserébe.

Ali kiállta a próbát, elvette a pénzt és elment a barátjához.

- Azt mondtad, fizetséget kérsz...

- Igen, de nem pénzt. Ígérd meg, hogy ha egyszer az én életemben is átsuhan a hideg szél, meggyújtod nekem a barátság tüzét.

Paulo Coelho

22662. a31cf0fa6a
2012. márc. 7. 13:51
"Ha mindenki tudná, mit beszélnek róla embertársai, nem lenne négy barát se a világon. Kiderül ez azokból az összeveszésekből, amelyeket a néha visszamondott, tapintatlan pletykák okoznak."
22661. Hello Titti (válaszként erre: 22660. - A31cf0fa6a)
2012. márc. 7. 13:01
hát igen nem jó hazudozni...az sose sül el jól!
22660. a31cf0fa6a
2012. márc. 7. 12:59

"A pletyka kikapcsolódás csupán. Meggondolatlan fecsegés, amit udvarias valótlanságok szőnek át. Rosszmájú spekuláció, ami nem is olyan udvarias tényeken alapul. Hogy is védhetnénk meg magunkat az efféle haszontalan pletyka mérges fullánkjaitól? Legjobb, ha egyszerűen igazat mondunk, és megvárjuk, míg az emberek elkezdenek másról pletykálni."

"Született feleségek"

22659. idl367 (válaszként erre: 22657. - E3786dd7b2)
2012. márc. 7. 12:58
Úúú de komoly! És valóban..
22658. Cilumiluci
2012. márc. 7. 12:57
"A döntések, amiket ma meghozol, hatással vannak a holnapodra, úgyhogy dönts óvatosan, mert nem tudsz visszamenni, hogy megváltoztasd azt."
22657. e3786dd7b2
2012. márc. 7. 11:21
"Ha egy férfi meg akarja szerezni egy nő szívét, előbb használnia kell a sajátját."
22656. idl367
2012. márc. 7. 10:07

Minden bánattól megnő az ember itt bent egy kicsit, itt bent (...) -, itt bent, érted. Megnő az ember, meglombosodik, mint a fa. Megtanul valamit. Mint a fa, a lombja által. Több napfényt magába szívni, ameddig süt a nap, és félretenni belőle valamit a levelekbe... érted? Jobban örvendeni az örömnek, érted? És félretenni belőle valamit. Ehhez kell értsen az ember. És erre való a bánat, hogy megtanítsa.

(W.A)

22655. e16fe97baf
2012. márc. 7. 09:19

ezt most utálni fogod :)

“Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, hogy milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni, hány órára öltöztessem díszbe szívemet… Szükség van bizonyos szertartásokra.”

(Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg)

22654. 16b5d6ae34
2012. márc. 7. 07:49

“Az ésszerűen élő ember alkalmazkodik a világhoz. Az ésszerűtlenül élő ragaszkodik ahhoz, hogy a világot próbálja magához igazítani.”

(George Bernard Shaw)

22653. 16b5d6ae34
2012. márc. 7. 07:47

“A vidámságnak megvan az ereje ahhoz, hogy a félelem, a sértettség, a harag, a frusztráltság, a csalódottság, a depresszió, a bűntudat és a meg nem felelés érzéseit kiűzze az életedből. Azon a napon éred el a vidámságot, amikor rájössz, hogy mindegy, mi történik körülötted, akkor sem lesz jobb semmi, ha nem vagy jókedvű.”

(Anthony Robbins)

2012. márc. 7. 07:44

Valahogy mindig így van ez: reménykedsz benne, hogy egy bizonyos dolog megtörténik. Csak várod és várod, addig ámítod magad, amíg már a saját szemedben is hülyének tűnsz, és akkor abbahagyod. Aztán amikor tényleg megtörténik, teljesen váratlanul ér.

Ildikó von Kürthy

22651. 63d6abf1d7
2012. márc. 7. 06:44

Az, mit ma megtanultunk,

jobban köt össze másnap.

S mire való a múltunk?

Hogy elmondjuk egymásnak.

(Faludy György)

22650. Cilumiluci
2012. márc. 6. 22:02

Ma, mielőtt kimondasz egy bántó szót, gondolj azokra, akik nem tudnak beszélni.

Mielőtt panaszkodsz az ételed íze miatt, gondolj azokra, akiknek nincs mit enni.

Mielőtt panaszkodsz a férjedre vagy a feleségedre, gondolj azokra, akik Istenhe...z fohászkodnak, hogy legyen társuk.

Ma, mielőtt panaszkodsz az életre, gondolj azokra, akik túl hamar mentek el a másvilágra.

Mielőtt siránkoznál amiatt, hogy túl nagy távolságon kell vezetned, gondolj azokra, akik ugyanezt a távolságot gyalog kell megtegyék.

És amikor fáradt vagy és panaszkodsz a munkádra, gondolj azokra a munkanélküliekre, akik szívesen végeznék a Te munkádat.

És amikor gyötrő gondolatok rosszkedvűvé tesznek, mosolyogj egyet és gondolj arra, hogy élsz és csodálatos, ami körülvesz.

22649. 83e25137af
2012. márc. 6. 21:41
"Megtanultam, hogy az időnként ránk törő sötétség bármikor felülkerekedhet. De arra is rájöttem, hogy ki tudom bírni. Le tudom győzni. És közben megerősödtem. Okosabb lettem. Jobb. Minden szép és jó az én kis világomban."
22648. Szafy
2012. márc. 6. 21:39
"Nincsen szebb pillanat az életben, amikor a bántók rájönnek a dolgokra, és visszasírnak a megbántottakhoz. Nincs szebb annál az üres mosolynál, ami erre a válasz. És egyszer mindenkinél eljön. Egyszer minden szem kinyílik...!"
22647. 17edc27aec
2012. márc. 6. 20:59
"s napba mártotta ecsetét, hogy kifesse lelkedet."
22646. Cilumiluci
2012. márc. 6. 20:51

"Az ember egy napon rádöbben arra,hogy az életben igazán semmi sem fontos.

Sem pénz,sem hatalom,sem előrejutás,csak az,hogy szeresse őt valaki igazán!

22645. Cilumiluci
2012. márc. 6. 20:50

’’Nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy ember fenntartás nélkül engedje szeretni magát.

Bátorság, csaknem hősiesség. A legtöbb ember nem tud szeretetet adni és kapni,

mert gyáva és hiú, fél a bukástól. Szégyelli, hogy odaadja, s még sokkal inkább szégyelli,

hogy kiadja magát a másiknak, elárulja titkát. Azt a szomorú, emberi titkot,

hogy szüksége van gyengédségre, nem tud meglenni nélküle.’’

22644. Angyalka20
2012. márc. 6. 20:47

Az első percek. Megismerkedésünk percei. Ekkor értettem meg, mit jelent egyetlen pillanat alatt elmerülni a szenvedélyben, hirtelen és felkészületlenül, mint amikor gyanútlanul zuhanunk a sebes áramlatú és végtelen mélységű folyóvíz súlyos hullámai közé. Mentőöv nélkül. Alattunk a végtelen víztömeg, mi pedig tehetetlenül vergődünk sodró áramlatában. Nincs esélyünk. Az ösztön és a szenvedély ellen tehetetlenek vagyunk. Nem véletlen, hogy ez a két erő irányítja a világot; az egyik pillanatban elpusztít, majd a világ tetejére emel mindent és mindenkit, aki útjába került.

Tomán Edina

22643. Angyalka20
2012. márc. 6. 20:47

A nyári égből havazik. A lélek

papírjára ráfagytak

a szavak.

Beney Zsuzsa

22642. Angyalka20
2012. márc. 6. 20:46

Tényleg rossz, amikor az ember visszanéz magára, milyen is volt régebben, és észreveszi, hogy két emberré vált: az egyik az benne, amilyennek lennie kéne, a másik meg amilyen igazából.

Szilvási Lajos

22641. Angyalka20

Az ember ott kezdődik, hogy teremt valamit, ami nincs. Valakinek lenni a semmiből. Nem a legkisebb, hanem a legnagyobb ellenállást keresni. Csak azt érdemes megcsinálni, ami lehetetlen.

Hamvas Béla

22640. Angyalka20

Mindenkinek önállóan kell döntenie, és élete végéig viselnie kell a döntése következményeit.

Max Brooks

22639. Angyalka20

Amikor nem bírtam tovább, megpördültem a karjaiban, és megcsókoltam. Több volt ez, mint köszönet. A szavak semmit sem érnek. Erősen magához ölelt, s visszacsókolt. Nem akartam, hogy vége legyen ennek a csóknak, életem végéig itt akartam maradni a karjaiban, az életében, a világában. Most már úgy tekintettem rá, mint az oxigénre. Szükségem volt rá, mint a vízre... a levegőre... a földre... a tűzre... Ő keltett életre, és ő éltetett.

Dora Craiban

22638. Angyalka20
2012. márc. 6. 20:45

Semmit nem utálunk úgy, mint jellemünk titkos gyöngeségeit és hiányait.

Szepes Mária

22637. Angyalka20

Két dolog is megeshet, mikor találkozunk valakivel: vagy barátság szövődik közöttünk, vagy megpróbáljuk meggyőzni a másikat mindarról, amiben hiszünk. Ugyanez történik akkor is, amikor egy izzó széndarab kapcsolatba kerül egy másikkal, vagy megosztja vele a parazsát, vagy a másik túláradása kioltja azt.

Epiktétosz

22636. Angyalka20

Minden ember önmagát meghatározó, önmagát kialakító lény, aki saját karakterét, szellemi arculatát, egyszóval sorsát maga teremti meg.

Popper Péter

22635. Angyalka20

A hallgatózás első törvénye: sose kérd ki magadnak, amit meghallottál.

Gyilkos sorok c. film

22634. Angyalka20

Millió dologgal van tele a világ, és ezt látva látni: ez a boldogság.

Jean Webster

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook