Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

29413. Cilumiluci (válaszként erre: 29412. - Barai)
2012. aug. 7. 09:35
Vidd csak:)
29412. barai (válaszként erre: 29411. - Cilumiluci)
2012. aug. 7. 09:26
:)majd ezt is viszem:)))
29411. Cilumiluci
2012. aug. 7. 08:16

SZERETETTEL KÜLDÖK:

*mosolyokat, amikor bánatos vagy,

*szivárványt, hogy a felhőkben járhass,

*nevetést, ami ajkadat simogatja,

*gyengéd ölelést, amikor a lelked elhagyatott,

*barátokat, akik felvíditanak,

*szépséget szemeid sokat lássanak,

*önbizalmat, ha kétségek gyötörnek,

*hitet, melyben teljes az élet,

*bátorságot, hogy megismerd magad,

*türelmet, hogy a világot elfogadd...

*és szeretetet, hogy megoszthasd!

29410. bd8f0b56fe
2012. aug. 7. 07:44

"ha szeretet él a szívedben

boldog útra léptél,

hiszen érzés nélkül félig élsz.."

29409. bd8f0b56fe
2012. aug. 7. 07:43
A szeretet mindent kibír - egyet nem: hogy elmúlik. Szeretünk - és vége?! Vége, örökre?! Soha nem lesz többé?! - Ez felfoghatatlan! Elviselhetetlen! Sokkal rosszabb, mint a fizikai kín vagy maga a halál, azért, mert egyszerűen természetellenes.
29408. bd8f0b56fe
A szeretet nem múlhat el - megmarad. Ezért van az, hogy senkit sem lehet megvigasztalni, ha elveszti azt, akit szeret. Minden vigasz erőtlen és hamis. Főleg az a mondat, hogy "az idő majd begyógyítja a sebedet". Nem igaz. Ez nem olyan seb, ami gyógyul. A fájdalom érzése idővel csökkenhet, de a széttépettség érzése megmarad.
29407. bd8f0b56fe
Egy másik világ! Végtelen múlttal, emlékkel, ismeretlen érzésekkel. Belebújni egy másik ember lelkébe nagyobb kaland, mintha egy idegen bolygóra lépnél. Érthetetlen világ! A szavaink egyformák, csakhogy neki mást jelentenek
29406. bd8f0b56fe
A szeretet hatalma mérhetetlen, beragyogja a Hold fölötti égboltot, és csillagmagasságokig tör. Aki szeret, mintha égi utakon járna.
29405. bd8f0b56fe
2012. aug. 7. 07:42
A tárgyak kényelmet adnak, a pénz nyugalmat, de a Szeretet - ami a legfontosabb a világon - nem veheted meg pénzen, csak kiérdemelheted.
29404. bd8f0b56fe
Az ember ott a legboldogabb, ahol legközelebb él a szeretethez.
29403. Cilumiluci
Amilyenek a napjaink, olyan az életünk...
29402. fanni.mano
2012. aug. 6. 22:22
Ha szeretsz valakit, tiszta szívből, akkor sohasem felejted el. Nem számít mi történt, mennyi idő telt el, szeretni fogod. Úgy érzed túlléptél, hogy többé már nincs rá szükséged, a szívedben mégis úgy őrzöd az emlékét, mint életed tavasza. S egyszer, ha szembejön veled, rád mosolyog, s életedről kérdez, csak annyit tudnál felelni: hiányos... Mert este, mikor lefekszel, párnádra hajtod fejed, elindul a kisfilm, peregnek az emlékek és a könnycseppek. Mindig is szeretni fogod, történjen bármi..
29401. fanni.mano
2012. aug. 6. 22:21
~Van egy apró, elvarázsolt, külön kis világ. Ami csak a tiéd és csak az enyém; a miénk, a kettőnké közös. Csak te érted, és csak én értem, csak mi. Ketten. Más senki ezen a földön. Saját Napunk ,a szeretetünk ragyogja be, saját csillagaink a mosolyaink díszítik az egét. A Hold, mely éjszaka világít a bizalom kettőnk között. A levegő, mely nélkül meghalnánk a tudat, hogy létezel nekem és hogy létezem neked. A víz, mely életben tart: a sok kedves szó, melyekkel egymáshoz szólunk. Mindezek együttesen táplálnak minket, és bennünk egy érzést: barátok vagyunk mindörökké.
29400. Cilumiluci
2012. aug. 6. 21:00
Álmodj, mert álom nélkül értelmetlen az élet,Álmodj, mert ott láthatsz szépet,Álmodj,mert álmodban boldog lehetsz,Én is álmodom,mert álmomban velem lehetsz!
29399. Cilumiluci
2012. aug. 6. 20:59

Az érintés - a szeretet egyik

legerősebb megnyilvánulása,

amely legyőzi

a gátlásokat és megerősíti a

kapcsolatokat.

Az érintés megváltoztatja a

fizikai és érzelmi állapotunkat és érzékenyebbé

teszi az embereket a szeretetre.

Az érintés meggyógyíthatja

testet és felmelegítheti

a szívet.

Ha ölelésre tárod karjaidat, azzal

szíved is kitárod. Az érintésben

hihetetlen erő lakozik.

Összeolvasztja az embereket, ledönti a közöttünk lévő falakat, jobban, mint bármi más és mindannyian reagálunk rá.

Az érintésben energia van, csodát tévő energia.

29398. fanni.mano
2012. aug. 6. 20:47
“Sokszor mondjuk is "gödörben vagyok". Ez a holtpont. A mélypont. Amikor meghal a remény. Nincs tovább ! Ha itt, a nincsben, az ürességben, a "padlón" nem veszíted el magad, egy új életre támadhatsz föl. Ha átlendültél a semmin, a sötéten, a "mindennek végén": felragyog a napod! A holtpont után ugyanis az ember föltámad. És új életet kezd. Elmúlik a fáradtsága, a halálos kimerültsége, és újult erővel megy tovább. Ez a gödör lélektana. De bele is lehet veszni. Ott is lehet maradni. Föl is lehet adni, végleg. Rajtad múlik. A holtponton való átlendülés a legnehezebb mutatvány.”
29397. fanni.mano
2012. aug. 6. 20:46
“A nő egy módon képes csak kivetni elméjéből a problémát: ha beszél róla, és ezzel tudatosítja. A nő nem azért beszél a problémáiról, hogy következtetést vonjon le vagy megoldást találjon, hanem csak megakar szabadulni tőlük.”
29396. fanni.mano
2012. aug. 6. 20:45
“Légy annyira boldog, amennyire csak tudsz. Ne törődj másokkal. Ha te boldog vagy, boldogságod segíteni fog másoknak. Te nem tudsz segíteni, a boldogságod azonban igen.”
29395. fanni.mano
2012. aug. 6. 20:45
“De jo lenne ha mindenki észre venné, hogy nem az a lényeg h ki mennyire vasalja ki a haját és ki milyen trendi ruhát vesz fel , mennyit jár bulizni, h ki ismeri a legtöbb új zenét, hanem az h van e valaki akire mindig számíthat, akibe feltétel nélkül megbízhat. Lehet h jo h sokan bírnak titeket, mert flegmáztok, meg jól néztek ki, de igazából senki se ilyen... nem jobb ha van valaki aki mellet nem kell megjátszani magad, akinek elmondhatod h mi bántja a lelked, akitől nem ciki kölcsön kérni egy kis pénzt ha le vagy égve és nem gáz h otthoni szakadt ruhába vagy és elég csak egymás mellet punnyadni, nézni ki a fejedből és érezni h milyen jo a csönd? Ha van valaki akivel félszavakból is megértitek egymást vagy elég csak egy pillantás és tudod h a másik mire gondol, becsüld meg jól, mert ez egy kincs és nagyon kell rá vigyázni.Nem arról szól az élet h mennyi embert ismersz és hány ember írogat komikat...még én se tudom h mi az élet titka de az biztos h 1 igaz barát többet ér 1000 seggnyalónál.”
29394. fanni.mano
2012. aug. 6. 20:40

„Tudom, hogy milyen, ha olyan kicsinek és jelentéktelennek érzed magad, amennyire csak lehet, és ez hogy tud fájni belül olyan helyeken, amikről nem is tudtál. És

mindegy, hogy hányszor csinálsz új frizurát, vagy hányszor mész edzésre, vagy hány pohár Chardonnay-t iszol a barátnőiddel. Az ágyban minden éjjel aprólékosan végiggondolod, hogy mit rontottál el, vagy hogyan érthetted félre a dolgot, és hogy hihetted akár egy rövid percre is, hogy boldog voltál. És néha még meg is győzöd magad arról, hogy észhez tér, és becsönget hozzád. És ezek után, bármilyen sokáig is tartott, elmész egy új helyre, és akikkel találkozol, visszaadják az életkedved,

és a lelked apró darabjai egyszer visszaállnak, és a zavaros idők, azok az esztendők, amik így elmentek, lassan kezdenek elmosódni!”

29393. Cilumiluci
2012. aug. 6. 20:26
‎"Az érzések változnak, de az emlékek megmaradnak."
29392. Hajnee
2012. aug. 6. 19:38
Ne vedd túl komolyan az életet, és merj élni, döntést hozni, a szíved után menni, hibázni, ugyanis még mindig jobb rosszul lépni, mint meg sem próbálni rálépni az utadra. Egy percig se agyalj azon, hogy jó úton jársz-e. Ha az álmaidat követed, nem lehetsz rossz helyen.
29391. Cilumiluci
2012. aug. 6. 19:26

Egyszer régen, mikor még nem volt bánat,

S a kék vizekben tündökölt a hold,

Tündér leány állott a tenger partján,

S a hab lágyan, szerelmesen dalolt...

De egy este...messze észak felől

Orkán hadával érkezett a tél,

A tündér síri és fényes könnyeit

Zúgó tengerbe hullatta a szél...

Aztán elment...a tenger várta, várta,

És fodros habja többé nem dalolt,

Ködös, borongós, néma éjszakákon

Sötét vizén nem tündökölt a hold...

S a mélybe hullott tündér-könnyekből

Lettek a fényes igazgyöngy szemek...

A gyöngyhalász néha megtalálja

A mélybe rejtett tündér-könnyeket...

Én is ilyen gyöngyhalász vagyok,

És verseim az igazgyöngyszemek...

Egyszer lelkembe zokogott egy tündér

S azóta néha gyöngyszemet lelek...

/ Wass Albert /

29390. Cilumiluci
2012. aug. 6. 19:25

Megtanultam mosolyogni...akkor is,ha belül szétfeszít a fájdalom.

Megtanultam az álmaimért harcolni, küzdve átmenni az akadályokon.

Megtanultam úgy továbbmenni, hogy terhek ezrei vannak a vállamon.

Megtanultam élni... s minden egyes nap csak azt remélni, hogy egyszer majd boldog leszek s az öröm könnye fog arcomon lefolyni!

Megtanultam látni a szívemmel...s nem csak egyszerűen nézni.

Hallani a nem kimondott szót....megtanultam várni bízni, remélni...érintéseket érteni.

Nem hátranézni, még ha meg is szakad a szívem.

Megtanultam ezredjére is felállni...hiszen sokszor padlóra küld bennünket az Élet, de mindig fel kell állni és csinálni tovább!

Megtanultam mosollyal az arcomon tölteni el minden egyes éjszakát és megtanultam hinni, még akkor is, ha tudom, hogy nem mindig teljesülhet be minden féltett álmom!

Megtanultam lélekben gyermeknek maradni.....ez nagyon fontos,találj vissza a gyermekhez, aki benned él!

Megtanultam igaz dolgokat kívánni:

Nem kívánok ragyogást, pénzt, dicsőséget.

Csak egy tűzhelyét kívánok.

Hívó lámpa fényt, meleget azoknak, akiket szeretek.

Egy darab kenyeret, csendet,

pár halk szót, jó könyvet, és kevés embert.

De az aztán Ember legyen.

29389. Cilumiluci
2012. aug. 6. 19:21

A férfi és a nő két olyan ékszerdoboz, amelyek egymás kulcsát tartalmazzák.

/Dinesen, Isak/

29388. Cilumiluci
2012. aug. 6. 19:19

‎"Nem hiszek a véletlen találkozásokban. A világ törvénye olyan, hogy ami egyszer elkezdődött, azt be is kell fejezni.

Nem valami nagy öröm ez. Semmi nem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá.

Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés. Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy

csodálatos rend és rendszer volt mindenben... két ember nem találkozhat egy nappal sem előbb, csak akkor amikor

megértek e találkozásra."

29387. M-inerv-A
2012. aug. 6. 19:00
"Nyúlj felém "jó kezekkel", s vetíts rám Magadból olyasmiket, amik az Életemet megkönnyítik: láss jobbnak, mint amilyen vagyok. És cserébe, én is ezt teszem..."
29386. Cilumiluci (válaszként erre: 29385. - D6fd5940b1)
2012. aug. 6. 17:05
:)
29385. d6fd5940b1 (válaszként erre: 29374. - Cilumiluci)
2012. aug. 6. 17:04
áhh.. ezt nem győzöm olvasgatni :))) tetszik :))
29384. Cilumiluci
2012. aug. 6. 16:54

"Ha felépítenék a boldogság házát, a legnagyobb helyiség a váróterem lenne."

(Jules Renard)

" Csendes tengerek nem nevelnek ügyes tengerészt!"

"...Kell, hogy valakinek hiányozzak, hogy álmatlan éjszakát okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre,..."

Annak, akit szeretsz, másképpen mondod ki a nevét. Valahogy biztonságban van a neve a szádban.

"Mond ki amit érzel, csináld amit szeretsz, tökéletes nem, de igazi még lehetsz!"

Az a boldogság, hogy a másikat boldoggá tesszük, a gondolat, hogy velünk olyan csodálatos pillanatokat él át, amelyekben nélkülünk nem lett volna része, hogy fényt vittünk az életébe, ahogy ő is a miénkbe.

Francois Lelord

“Az egyik percben nincs semmid, a másik percben meg többet kapsz, mint amit el tudsz fogadni.”

Paulo Coelho

A hibák majdnem mindig könnyebben megbocsáthatóak, mint a módszerek, melyekkel takargatni próbálják őket.

Francois de La Rochefoucauld

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook