Kedvenc filmes idézetek (beszélgetés)
"Valahányszor elfog a bánat a világ állása miatt, a Heathrow repülőtér utasvárójára gondolok. Kezd elterjedni az az általános vélekedés, hogy a gyűlölet és a kapzsiság világában élünk. De én nem így látom. Nekem úgy tűnik, a szeretet mindenütt jelen van. Előfordul, hogy nem különösebben méltóságteljes vagy említésre méltó, de mindig ott van: apák és fiúk, anyák és lányok, férjek és feleségek, barátnők és barátok, régi cimborák. Mikor a gépek becsapódtak az ikertornyokba, tudtommal a halál előtt álló emberek telefonhívásainak egyike sem a gyűlöletről vagy bosszúról szólt. Mind a szeretet üzenetei voltak. Az az illetlen érzésem van,hogy ha jól körülnézünk, akkor igazából szerelem vesz körül minket."
Igazából szerelem
"A buddhisták szerint mindig visszatérünk, magasabb vagy alacsonyabb szinten, attól függően, hogyan éltünk. Látod, engem itt veszítenek el. Úgy értem, mit kell tennie egy csigának, hogy feljebb lépjen a ranglétrán? Húzzon egy tök egyenes nyálkacsíkot?"
A bakancslista
Miért, mi legyen...? Fapuma...?
(Üvegtigrindzs)
Nick Neck bácsi téli ruhája... Nick Neck bácsi nyári ruhája... Nick Neck bácsi...
(Adams Family)
Aha. Biztos piknik lesz a nőnél és Chuck szál-
lítja a nyeles tojást.
A szomszéd nője mindig zöldebb
"...te kiabáltál, néha okkal, néha ok nélkül...Múlt az idő ok nélkül..."
/Párizs szeretlek/
Van úgy, hogy változásra vágyunk. Átmenetre. Mint az évszakok. A tavaszunk csodálatos volt, de a nyarunknak is vége. Kihagytuk az őszt. És most... hirtelen olyan hideg lett, annyira hideg! Minden megfagy. Szerelmünk elaludt, és a hóesés meglepte. És ha elalszol a hóesésben, nem érzed a halál közeledtét.
/Párizs szeretlek/
Sokáig fenn maradunk, hajnalig sztorizgatunk és reggel pedig sütök palacsintát.
Shrek
Mondtam, hogy teleírom a fórumot :-D
"Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csösztöl elveszem a bunkósbotot. A pofonokat végképp eltiltom. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel. Az ország vászontarisznyájára lakatot tetetek, nehogy kilopják belöle a pénzt. Ha én leszek a fö, nem lesz panasza a szegény embernek, mert még a Bundás kutyának is akkora pampuskát juttatok, mint a két öklöm. Törvénybe iktatom, hogy palacsintán köll élni a tehénpásztornak."
:-D Indul a bakterház
- Először is... Mit jelent az, hogy concípió?
- Concípió?
- Igen, concípó, koncípió lenne, mert a latinok kának ejtik a cét... Azé mondom így, hogy értsed...
- Apám, hát profik vagyunk! Concípió: összefog, magábavesz, szerez.
- Aha... És az, hogy intersum?
- Azt hogy ejtik a latinok?
- Ne az érdekeljen! Azt mondjad meg, hogy mit jelent!
- Intersum, esse, fui, közte van, jelen van, érdekében van. Meá tuá vesztra, érdekemben, érdeketekben, utána ácécépont cépont infpont.
- Ne basszámáki velem!A lényeget mondjad!
- Ne engem basztass, mert nem tudsz latinul!"
(ARGÓÓÓÓÓÓÓÓ) :))))))
Befekszik a kanyarba, mint cica az ágyba.
Nagyon szép vagy és magas, de kérlek ne dobáld a tagjaidat.
(Micsoda nő)
Sondra menj a busszal, de csak hússzal.
Mindjárt látjuk az operát elő a fotoaparat. :-D
(Szakíts ha bírsz)
- Fiam, ez egyszer mind a tiéd lesz...
- A függöny...?
"Néha elmélázok az életemen. Szimpla kis életet élek. Értékeset, de egyszerűt. Néha nem tudom vajon azért élek-e így, mert így szeretem, vagy csak mert nem volt merszem máshoz??? Annyi minden, amit látok, eszembe juttat valamit, amiről olvastam... pedig fordítva kéne lennie???"
/A szerelem hálójában/
"Stop, stop, nem dörrentünk ilyen helyen ahol csend és béka van. Mindenkit fel akartok keletni???"
Már megint bérgyilkos a szomszédom
A világon a legszebb dolog - természetesen - maga a világ.
Számkivetett
Ennyi csak, mi tudható: szeretni kell, és szeretve lenni jó.
Moulin Rouge c. film
Emlékszem, hogy egyik reggel hajnalban keltem, úgy éreztem, minden csupa lehetőség. Azt gondoltam, hát innen kezdődik a boldogság! Ez a kezdete! És persze mindig egyre több jön! Nem jöttem rá, hogy nem a kezdet volt. Maga volt a boldogság. Az volt A Pillanat. Épp akkor.
Az órák
Lehet, hogy az érzelem annyira erős, hogy a test nem bírja féken tartani. A lélek és az érzések átveszik az irányítást, és a test sírni kezd.
Angyalok városa
Mindig meglepő, hogy az élet egy ilyen aprósága milyen jelentős pillanattá válhat. Jobbára vége szakad, még mielőtt elkezdődne, mégis feledhetetlenné teszi azt az embert, akitől ered.
Anna és a Király
Mami mindig mondta, hogy nem kell fejjel rohanni a falnak. Majd jön, akit keresek, ha akar. Annyira akartam a lényeget, hogy kiugrott a kezeim közül, és a nagy kapkodásban elfelejtettem, hogy valójában én mit akarok, én ki vagyok. A boldogság közel van, itt van az orrunk előtt, csak nem látjuk.
Állítsátok meg Terézanyut!
A nő legnagyobb és legnehezebben elért erénye a műveltség.
A velencei kurtizán
"- Kendnek is sűrű a levese?
- Ja, főként ezzel a szarvasbogárral!
- Magának bezzeg szarvasbogár jutott. Adja nekem Bakter úr!
- Egye fene, lásd kivel van dolgod.”
(Indul a bakterház)
"Ne szólítsatok főnöknek, az tiszteletlenség."
"Bocs főnök."
"A gyereknek van apja, csak Lisának nincs férje."
"Rocco, a rumos rabló, rácsapott egy ragyogó drágakőrakományra, de rettentő rémesen ráfaragott."
(Oscar)
"Az én nevem Forrest Gump és úgy szólítanak, hogy Forrest Gump."
(F.G)