Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedv a karácsonyhoz fórum

Kedv a karácsonyhoz (beszélgetés)

1 2 3 4
15. Anka71 (válaszként erre: 12. - Extraordenery)
2010. dec. 13. 10:50

Emiatt ne aggódj, mert a gyerekek nem így működnek, hidd el.

Van olyan ügyfelem, hogy nagyon jómódúak (ismert tévés személyiségek). A gyerekük az enyémmel egyidős, a toronyórát lánccal is megkapja. Én azt a gyereket még boldognak nem láttam. Csak a közöny és az üresség ül az arcán. (nem vagyok benne biztos, hogy pár év múlva nem fog a narkóhoz nyúlni, mert már ott van az ingerküszöbe, hogy örülni semminek nem tud.)

Az én lányom pár darab könyvet kap karácsonyra, minden évben, és nagyon boldog.

14. 8285925b39 (válaszként erre: 12. - Extraordenery)
2010. dec. 13. 10:45

"A többi gyerek magkap mindent, a tiéd meg alig-alig."

... meggyőződésem, hogy ezt a traumát a felnőttek csinálják a gyereknek a naaaagy lelkiismeretfurdalásukkal, aminek még hangot is adnak. Egyedül neveltem a két gyerekem, nagyon sok mindent nem tudtam megadni olyasmit, amit nálunk gazdagabbak meg tudtak venni, és soha nem érdekelt, mert a hangsúly azon volt, amit megkaptak. ... és soha nem vágyódtak más ajándékára (legalábbis hangot nem adtak neki), vagy többre annál, mint amit kaptak. Azt kell megtanítani, hogy örüljenek annak ami van, és tudják értékelni, amit megkaphatnak.... ez nagyobb ajándék és nagyobb kincs, mint egy igen drága kütyü, amit aztán bevágnak a sarokba. ... szerintem. :)

13. Anka71 (válaszként erre: 4. - Extraordenery)
2010. dec. 13. 10:44

Hát igen. Amikor időd lenne, akkor a körülmények olyanok:((

Nekem meg időm nincs, 20-áig áfa bevallásokat adok le. Melóm rengeteg, de cseszhetem, mert rákészülni nem tudok a karácsonyra:((

Tuti, huszadikáig itt gúvad a szemem.

(Amikor nem volt munkám, pénzem sem volt, időm viszont tömérdek, akkor meg azért depiztem, pedig akkor nem voltam leterhelve, volt időm előkészülni, sütögetni, takarítani.

Sehogy sem jó:((

12. extraordenery (válaszként erre: 10. - 9bbaa658f2)
2010. dec. 13. 10:42
Na igen, a gyerekek. Az még talán jobb, ha nincsenek. Ez durván hangozhat, de az még durvább, ha nem tudod megadni nekik, amire vágynak. A többi gyerek magkap mindent, a tiéd meg alig-alig. Ez még jobban elszomorít.
2010. dec. 13. 10:36
nekem sincs :P
10. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 1. - Királylány**)
2010. dec. 13. 10:26
Hmm néha én is érzem ezt.De... ott vannak a gyerekek akik miatt jó érzés készülni.Viszont kicsit elszomorít,hogy egyedül vagyok velük.
9. 83e25137af (válaszként erre: 1. - Királylány**)
2010. dec. 13. 10:22

társaság, barátok vagy családdal közös program (szigorúan olyanokkal akikkel jól érzed magad együtt)

És kerüld a bevásárlóközpontokat, plázákat mindent.

Igyál finom teát vagy forralt bort. :) (ez utóbbinál ha jól kiforralod nem üt nagyon :D)

8. extraordenery (válaszként erre: 5. - Pethoevi)
2010. dec. 13. 10:19

Köszönöm, nagyon kedves vagy! :)

Vettem egy kevés szaloncukrot, és ha mást nem is, de fenyőágat szerzek valahonnan, már a lányom miatt is. De ilyen szegény karácsonyom még életemben nem volt. Eléggé megvisel.

7. survivor3 (válaszként erre: 1. - Királylány**)
2010. dec. 13. 10:19
Nem vagy egyedül.
2010. dec. 13. 10:18

Hát először is kicsenek a gyerekek mikulás csomagjából egy kis csokit:),hogy jobb kedvem legyen.

Aztán gyorsan kitakarítok (már megint),közben karácsonyi zenét hallgatok.Az iskolásaim hazaérkezése elött sütök egy kis sütit,és keresek egy helyet ,ahová eldughatom.

Voltunk karácsonyi vásárba is,nézelődni.

Este egy kis forralt bor,meg valami nyálas karácsonyi film..vagy a Grincs:)

Lehet,hogy holnap úgy fogsz ébredni,hogy jobb kedved van...tudod,ma car HÉTFŐ van..:(

Szép napot,jobb kedvet Neked!

5. pethoevi (válaszként erre: 4. - Extraordenery)
2010. dec. 13. 10:17
és ha veszel a virágosnál egy fenyőágat?Vagy a fenyősöktől?Hidd el,mások is szoktak!Arra is akaszthatsz pár díszt és máris jobb lesz!És ha fél kiló lisztből sütsz mézeskalácsot?:-) Máris hangulatosabb lehet.Azért én meghitt ünnepeket kívánok nektek!Mi a párommal egyébként nem szoktunk ajándékozni,de szeretünk együtt lenni.Nézzetek meg összebújva valami jó kis filmet,közben igyatok forró kakaót!:-)
4. extraordenery (válaszként erre: 1. - Királylány**)
2010. dec. 13. 10:14
Nem vagy egyedül. Mi jelenleg olyan szar helyzetben vagyunk (albérlet, munkanélküliség) hogy egyáltalán nem tudok készülni a karácsonyra. Lehet, hogy karácsonyfánk sem lesz :( Nekem ez az okom rá, de neked miért nincs kedved hozzá?
2010. dec. 13. 10:13

miért nincs kedved? bánt valami?

én már napok óta készülödök, ma sütök mézest, tegnap diszeket csináltam, azokat festjük le, készülnek az ajandékok csupa jó dolog ez :)

2. pethoevi (válaszként erre: 1. - Királylány**)
2010. dec. 13. 10:12

sajnálom...de még megjöhet!:-)))

én is voltam már így,de most nagyon várom.

Én fel szoktam díszíteni a házat és karácsonyi cd-ket hallgatok.

sütök gesztenyét.:-)

2010. dec. 13. 10:10

Nincs kedvem a karácsonyhoz :-(

Más is érez így?

Ki mivel dobja fel a hangulatát?

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook