Karácsonyi sütik, desszertek (beszélgetés)
jujj a madártejszelet nagyon finom :)
A sportot én is imádom :)
Nálunk tavaly nagyon ízlett a családnak a sportszelet. Úgy, hogy idén is tuti lesz. Meg a párom nagyon szereti a hunpogácsát (túrós, füstöltsajtos pogácsa) és azt kér tőlem minden évben.
De idén szeretném elkészíteni a madártej szeletet és a pozsonyi diós kiflit is. A hagyományos bejglit inkább meghagyom a két anyukának.
huhh biztos finom lehet :)
én tanulni jöttem ha nem gond? :D
Marcipános rúd
Nürnbergi lebkuchen
Lebkuchen
Recepteket később írok
Mennyei brownie
hozzávalók 4 főre
150 g jó minőségű étcsoki (min. 60%-os)
75 g vaj
100 g cukor
3 tojás
3 ek finomliszt
dió vagy más csonthéjas (opcionálisan)
elkészítés
A csokit és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk, amíg homogén masszát nem kapunk.
A tűzről (edényről) levéve hozzákeverjük a cukrot, tojást, diót, majd legvégül a lisztet (kanalanként adagolva).
Egy kb. 20 cm átmérőjű formát kikenünk vajjal, lisztezzük, és a kapott masszát beleöntjük (én ehelyett általában viaszos sütőpapírt használok, ami azért is isteni, mert nem kell utána -annyit- mosogatni :).
Hideg sütőbe téve, 230 C-ra kapcsolva, kb. 15-20 percig sütjük (gázsütő 5-6-os fokozat) - akkor jó ha a kérge már ropogós, de a belül még majdhogynem ragadós (tűpróba!).
A csokitó receptje hol van?
Nagyon bonyolúlt?
csajok megcsináltam a csokitót:) nagyon fincsiiii!!!!!
ajánlom mindenkinek!!!!
azt hiszem kell majd még egy adagot csinálnom belőle:DD
Karácsonyi muffin:
12 dkg olvasztott vaj · 20 dkg cukor · 1 csomag vaníliás cukor · 2 tojás · 30 dkg liszt · 1 csomag sütõpor · 2,5 dl tej · 1 evõkanál kakaópor · kevés fahéj · 2-3 alma lereszelve
Elkészítés: A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütõport, tejet, kakaóport, legvégül pedig a reszelt almát.
A muffinsütõt kibéleljük papírkapszlikkal, és beleadagoljuk a tésztát. Elõmelegített sütõben megsütjük. Kb 25 perc, de szúrd meg! Én a múltkor narancslekvárral töltöttam, úgy is finom.
hu,ez nagyn egyszerűen hangzik és nem is kerül akkor időbe:D
lehet nálunk is beugrik:))
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?