Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Alessandro májas harcsapaprikása kagylótésztával recept

Alessandro májas harcsapaprikása kagylótésztával recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro májas harcsapaprikása kagylótésztával hozzávalói:
1/2 kg harcsafilé,
20 dkg csirkemáj,
25 dkg laskagomba,
10 dkg húsos szalonna,
2 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1 db zöldpaprika,
2 db közepes paradicsom,
1 kanál sózott darált paprika édes,
1 teáskanál sózott darált paprika erős,
2 dl tejföl,
1 kanál sült sertészsír,
3 kanál étolaj,
1 teáskanálnyi cukor,
1 teáskanál szárított kapor,
1 teáskanál morzsolt majoránna,
ízlés szerint: só, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika
köretnek: kagylótészta


Alessandro májas harcsapaprikása kagylótésztával 1.Alessandro májas harcsapaprikása kagylótésztával 2.


Az Alessandro májas harcsapaprikása kagylótésztával elkészítési módja:
A zsiradékon a felaprított hagymákat megdinsztelem a cukorral és a felaprított húsos szalonnával. Utána mehet hozzá a felkockázott zöldpaprika és a paradicsom. Következik a nagyobb darabokra vágott gomba és a fűszerek. Kis lángon 20 percig párolom. Eközben a harcsafilét kb. 2 cm-es kockákra felaprítom. A csirkemájakat megtisztítom és azt is kb. 2 cm-es darabokra felkockázom. A tejfölt hozzáadom a gombához és jól elkeverem. Ezután a harcsa következik. 5 percig párolom néha óvatosan megkevergetve, majd végül a csirkemájat is hozzáadom. Újabb 5 percig együtt párolom az egészet és el is lehet zárni a hőforrást. Kifőzöm a kagylótésztát és azonnal tálalok is.

Igazán nagyszerű páros a harcsa a csirkemájjal.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Halas ételek receptjei


Az alessandro májas harcsapaprikása kagylótésztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook