Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szilvával töltött jércemell recept

Szilvával töltött jércemell recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Szilvával töltött jércemell hozzávalói:
2 db kisebb csirkemellfilé
1 kis üveg vörösboros aszalt szilva
1 db tojás
3-4 ek. liszt
1 dl tej
2 szem összetört szegfűszeg
1 ek. sós mogyoró (vagy mandula)
ízlés szerint patikasó és őrölt fehérbors, olaj a sütéshez


A Szilvával töltött jércemell elkészítési módja:
A csirkemelleket megfeleztem. A fél csirkemelleket húskalapáccsal kissé kiklopfolgattam, de ügyeltem arra, hogy ne szakadjon el és tölthető legyen. Az aszalt szilvát a levétől leszűrtem és a mag helyéré darált sós mogyorót tettem. Az éles, hegyes késsel felszúrt csirkemelldarabba pár szem töltött szilvát tettem, majd a nyílást hústűvel vagy hurkapálca-darabkával megtűztem (hogy a szilva ne essen ki belőle). A tojást habosra vertem, megfűszereztem a szegfűszeggel, a borssal, majd 1 dl vörösboros szilvalével és annyi liszttel kevertem össze, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kaptam. A töltött húsdarabokat először jól megsóztam, azután lisztbe majd a tésztába mártottam, és bő, forró olajban, takaréklángon világosbarnára sütöttem. Párolt rizs illik hozzá.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A szilvával töltött jércemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook