Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Káposztával töltött dagadó recept

Káposztával töltött dagadó recept

A Káposztával töltött dagadó hozzávalói:
6 személyre:

1 kisebb dagadó (kb. 80 dkg)
1 kg fejes káposzta
1 fej vöröshagyma
20 dkg húsos szalonna
1 mokkáskanál őrölt kömény
20 dkg alma
3 szál tárkony
5 evőkanál olaj

A körethez:

40 dkg brokkolirózsa
3 dkg vaj
1 csipet őrölt szerecsendió
2 alma


A Káposztával töltött dagadó elkészítési módja:
A húst megmossuk, leszárítjuk és felszúrjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A káposztát vékonyra szeleteljük, a hagymát gorombára összevágjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát. Megszórjuk köménymaggal, elkeverjük, majd rátesszük a káposztát, sózzuk, és 10 percen át kíméletesen pároljuk. Közben az almát meghámozzuk, húsát kis darabokra vágjuk, és a káposztához keverjük. A tárkonylevelekkel ízesítjük, és további 10 percen át pároljuk (ne legyen alatta lé a végén). Ezt a káposztát töltjük a húsba. A végét eltűzzük, sózzuk, és tepsibe tesszük. Olajat és vizet öntünk alá. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Betesszük a húst, és 70-80 percig sütjük, gyakori locsolgatás mellett. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. A körethez a brokkolirózsákat megfőzzük, leszűrjük, majd a vaj felén sóval, borssal, szerecsendióval átforgatjuk Az almát megtisztítjuk, húsát cikkekre vágjuk, és serpenyőben, a maradék vajon megpirítjuk. A húst a szaftjával, sült almával, a párolt brokkolival kínáljuk. Burgonyapürét adhatunk még hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A káposztával töltött dagadó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook