Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vecsési töltött hús recept

Vecsési töltött hús recept

Elkészítési idő 90 perc

A Vecsési töltött hús hozzávalói:
50 dkg sertésdagadó,
50 dkg savanyú káposzta,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
1 evőkanál mustár,
1 tojás,
1-2 evőkanál zsemlemorzsa,
5 dkg szalonna,
só és őrölt fekete bors,
1 mokkáskanál csombor (borsikafű),
2 gerezd fokhagyma


A Vecsési töltött hús elkészítési módja:
A dagadót töltésre előkészítem, vagyis éles, hegyes pengéjű késsel felszúrom. Kívül-belül sóval bedörzsölöm. A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom. A szalonnapörcöt kiveszem a zsírból, és összekeverem a felvert tojással, a kicsavart és apróra összevagdosott káposztával, a mustárral, a sóval, a borssal, a csipetnyi cukorral, a zúzott fokhagymával és annyi zsemlemorzsával, hogy ne legyen folyós a töltelék. A felszúrt húsba annyi tölteléket töltök, hogy szép "kövér" legyen a hús. A nyílást bevarrom, és a töltött húst a szalonnazsírom serpenyőbe helyezem. Mindkét oldalán megpirítom, majd tűzálló tálba teszem. A maradék töltelékből kis gombócokat formálok, és a hús köré teszem. A tejfölt rálocsolom, és a tálat lefedve előmelegített forró sütőbe tolom. 40 percig párolom, ezután a tál tetejét levéve még egyszer megpirítom. 15 percnyi pihentetés után felszeletelem és hagymás tört burgonyát kínálok hozzá.

a képe a naplómban van!


Kategória: Húsételek receptjei


A vecsési töltött hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook