Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Káposztás sztrapacska recept

Káposztás sztrapacska recept

A Káposztás sztrapacska hozzávalói:
Hozzávalók 40 dkg burgonya
1 tojás
20 dkg liszt
1 dl tejföl
25 dkg savanyúkáposzta
2 ek. olaj
őrölt kömény, só
1 kis fej hagyma


A Káposztás sztrapacska elkészítési módja:
A megmosott, hámozott burgonyát lereszeljük, liszttel, tojássárgájával, kevés vízzel és sóval sűrű galuskatésztává dolgozzuk. Forrásban levő sós vízbe szaggatjuk, s ha megfőtt, kivesszük. Apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a levétől kinyomkodott káposztát, fűszerezzük, és kiveregetve puhára pároljuk. A galuska felét olajjal kikent tepsi aljára terítjük, rátesszük a káposztát és befedjük a maradék galuskával. Tejföllel meglocsoljuk és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirul.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A káposztás sztrapacska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook