Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Kakukkfüves ponty recept

Kakukkfüves ponty recept

A Kakukkfüves ponty hozzávalói:
8 db pontyszelet (ujjnyi vastag)
2 ek kukoricadara
1 ek tönkölybúzaliszt
1 tk pirospaprika
1/2 db citrom
2 ek olaj

bors
kakukkfű


A Kakukkfüves ponty elkészítési módja:
A halat meglocsoljuk a frissen facsart citrom levével, majd megszórjuk frissen őrölt borssal, sóval és kakukkfűvel, majd legalább 10-15 percig pihentetjük. Papírtörlőre szedjük, majd beleforgatjuk a liszttel és a pirospaprikával elkevert kukoricadarába. Teflonserpenyőben olajat hevítünk, beleteszünk néhány kakukkfűágat, 1-2 szelet citromkarikát és a bepanírozott halszeleteket. Ha a szeletek egyik oldala megpirult, megfordítjuk, és lefedjük a serpenyőt 2-3 percre. Levesszük a fedőt, és további 3 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, papírtörlőre szedjük. Joghurtos gombasalátával fogyasztjuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A kakukkfüves ponty elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook