Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kelt tésztába tekert virsli recept

Kelt tésztába tekert virsli recept

A Kelt tésztába tekert virsli hozzávalói:
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,25 dl langyos tej, kevés cukor a felfuttatáshoz
1 kávéskanál só
3 dkg margarin
1 tojás sárgája

7 db virsli
1 tojásfehérje a teteje kenéséhez


A Kelt tésztába tekert virsli elkészítési módja:
A virsliket hosszában kettévágjuk. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókkal sima tésztát készítünk. Téglalap alakúra kinyújtjuk. 2 cm-es csíkokat vágunk belőle és rátekerjük a virslire. Hagyjuk kelni a tésztát, addig amíg a sütő bemelegszik. Megkenjük a tetejét a felvert tojásfehérjével. Kb: 30 perc a sütés


Kategória: Egytálételek receptjei


A kelt tésztába tekert virsli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook