Jönnek apósék a páromat köszönteni, és ki akarok tenni magamért!milyen sütit süssek? (beszélgetés)
A képet megnézheted, ha beírod a keresőbe:
Eszkimó szelet - képpel
Eszkimó szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 bögre tej
1/2 bögre olaj
2 evőkanál kakaó
A krémhez:
5 dl tej
2 csomag kókuszos puding
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 kis pohár tejföl
A tetejére:
1 tábla tortabevonó
Elkészítés:
A liszthez keverjük a sütőport és a kakaót, majd a tészta többi hozzávalóival simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a krémet: a tejben megfőzzük a pudingot, kihűtjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a tejfölt. Ha valakinek nem elég édes, keverhet még bele cukrot, de szerintem nem kell. A kihűlt lap tetejére simítjuk a krémet, és a felolvasztott tortabevonóval megcsepegtetjük, hogy pöttyös legyen.
Hamar megsül, figyelni kell, nehogy a kakaó miatt megégjen. Ha nincs kókuszos puding, akkor a házi fajtáját készítem el: a tejben 2 marék kókuszreszeléket megfőzök, és tejszínes pudingot rakok hozzá. Szinte ugyanaz. :-) Ha valakinek nincs kedve az olvasztott csokival bajlódni, akkor ráreszelni a csokit. Forró vízbe mártott késsel lehet szeletelni. A bögre mérete kb.2,5-3 dl.
egyszer sütöttem!netről szedtem le de nem lett vmi finom!
Mindenkit arra kérek ha van bevált receptje az ötletekhez,nagyon várom!
mert netről tényleg csak kisérletezni lehet:)
köszi
sosem sütöttem zserbót,és nem is szeretem,de ezzel nincs baj,csak kéne egy bevált recept,ha esetleg neked van szívesen fogadom!
a zserbót sokan szeretik:)
hát én szeretném magam megsütni!
de azért ha nem találok semmi,az lesz:)
Sziasztok!
jönnek a páromat felköszönteni születésnapján az apósomék,vagyis jelölt :) !mit süssek?meg szeretném mutatni a feleségének milyen jól is sütök!sokat sütöttem már,de most tarolni akarok!minden érdekel!most jönnek elsőként,mióta az új lakásban lakunk!
SEGÍTSETEK!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan reagálnál, ha senki nem köszöntene fel a neved napján, pedig te készültél ünnepi ebéddel?
- Névnapot köszönteni vagy nem köszönteni?!?
- Mit csinálnátok, ha a párotok nem köszöntene fel?
- Ti megbántódnátok, ha nem köszöntene fel a párotok?
- Keresztanyát szokás anyák napján köszönteni?
- Haláleset névnapon, illik köszönteni?