Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mit csinálnátok, ha a párotok nem köszöntene fel? fórum

Mit csinálnátok, ha a párotok nem köszöntene fel? (beszélgetős fórum)

1 2
szept. 23. 17:58

Èn mindig mindenkit meglepek ünnepeken.

Nagy szülinapi bulikat is szoktam csinálni. Főzök egèsz nap...

Aztán mikor nekem van születèsnapom, akkor felköszöntenek szóban ès ennyi.

Szarul szokott esni nem tagadom.

Olyankor bedepizek.

Most kerek születésnapot fogok ünnepelni.

Jól ìrtam. Csak èn...

44. liliom10 (válaszként erre: 43. - PöttyösPanka)
szept. 23. 08:36
Régen én vettem asztali naptárt, beleírtam a fontos családi ünnepeket. Hiába. Azt mondta, elfelejti megnézni a naptárat. Sosem érdekelték az ünnepek. Senkié, a sajátja sem, a szüleié sem. ( Mindenkit én köszöntöttem fel,persze a családunk nevében.)
43. PöttyösPanka (válaszként erre: 41. - Kacsahercegno)
szept. 23. 08:30
Pontosan. Az én memóriám sem túl jó ünnepek terén. De mióta létezik emlékeztető, azóta nagyon gyenge kifogás, hogy valaki képtelen megjegyezni...
42. PöttyösPanka (válaszként erre: 1. - Adeline28)
szept. 23. 08:28
Én beszélnék vele erről. Elmondanám, hogy nekem ez fontos. Adnék támpontot, hogy minek örülnék. Ha ennek ellenére sem változna semmi, biztosan úgy érezném, nem számít neki, hogy én mit szeretnék. Ami azért elég elszomorító és elgondolkoztató.
41. Kacsahercegno (válaszként erre: 31. - Timycat)
szept. 22. 12:53
De ha képtelen megjegyezni, írja fel a telefonjába. Nekem is tele van ilyenekkel a google naptáram, olyanoké is be van írva, akikét egyébként tudom fejből, de néha jól jött már, hogy van emlékeztető. Ennyire ne rakjuk alacsonyra a lécet, azért egy köszöntés igazán nem nagy elvárás... Ne vegyen gyémántgyűrűt minden évben, de ennyit tudjon már megtenni magától anélkül, hogy emlékeztetni kelljen. 😩 Lehet én gondolkodom furcsán, de képtelen lennék elviselni, ha a párom elfelejtené a születésnapomat, vagy pl. az évfordulónkat, szerencsére nem is fordult még elő.
40. liliom10 (válaszként erre: 37. - Kacsahercegno)
szept. 22. 12:48
Jól hitted. Ez a normális !
39. tumbo2 (válaszként erre: 35. - Liliom10)
szept. 22. 12:47
nekem fura volt.
38. liliom10 (válaszként erre: 36. - Srcrss)
szept. 22. 12:47

Igen, de Anyák napjáról volt szó ! És neki csak öröme volt benne, nekem pedig ott volt a 9 hónap, a szülés, és utána is sokkal többet tettem a gyerekért, mint ő, mire felnőttek. Nem vágytam sosem nagy dolgokra, de virágra igen.

Én mindig felköszöntöttem/ köszöntöm őt mindenféle ünnepen, ajándékozó típus is vagyok. Az ő családjában nem szokott ehhez hozzá gyerekkorában.

37. Kacsahercegno (válaszként erre: 35. - Liliom10)
szept. 22. 12:38
Apám mindig felköszöntötte anyut anyák napján, én azt hittem, ez a normális 😅
36. srcrss (válaszként erre: 35. - Liliom10)
szept. 22. 12:09
Neked köszönheti a gyerekeit, te pedig neki, nem? :D
35. liliom10 (válaszként erre: 32. - Tumbo2)
szept. 22. 11:46

A férjemnek Téged kellett volna feleségül vennie ! Sokszor kértem, hogy anyák napján köszöntsön fel, de az a válasza, hogy nem vagyok az anyja. Hiába mondtam, hogy a gyerekeit nekem köszönheti.

Ismerek olyan férjet, aki minden anyák napján egy csokor virággal köszöni meg a feleségének a gyerekeit.

És persze a férjeknek unokáik se lennének nélkülünk !

34. 55Judit (válaszként erre: 32. - Tumbo2)
szept. 22. 11:41
Minden anyának jólesik a köszöntés, akár gyerekétől, akár mástól. Az anya az anya mindenki szemében.
33. Enissa (válaszként erre: 32. - Tumbo2)
szept. 22. 11:39
De a gyermekének az anyja vagy.
32. tumbo2
szept. 22. 10:26
engem még anyák napján is felköszöntött,nem is értettem,hiszen nem vagyok az anyja.
31. timycat (válaszként erre: 1. - Adeline28)
szept. 22. 10:21

Régebben néhányszor előfordult, de mára bevésődött neki.

Egyébként férfiak ilyeneket ritkán tartanak fejben, férjemnek is én szoktam szólni, hogy mikor kinek, milyen napja van és ne felejtse el felköszönteni.

szept. 22. 09:08
Csodálkoznék.
29. Enissa (válaszként erre: 28. - Holurt Waxhton)
szept. 22. 08:54

Pontosan értem mit írtál, ha valami nem stimmel, amit szeretnél,átgondolod a kapcsolatod.

Én meg azt válaszoltam, nem mindegy egy szál virág hibádzik, vagy pl. a napi bántalmazás a gond. Persze nagy a szakadék a 2 példa között.

Persze az ajándék hiánya is jelenthet másoknál szakításhoz, nálam úgy gondolom az évi 3-4 alkalom nem jelentene gondot, ha a hétköznapok kellemesen telnek.

28. Holurt Waxhton (válaszként erre: 16. - Enissa)
szept. 21. 22:04
Kiragadtál a szövegkörnyezetből egy mondatot, de arra már nem futotta, hogy összerakd az egészet. Én azt írtam, ha bármiféle problémám van egy kapcsolatban, ezt el is mondom, de nem változik semmi, akkor ez nem az én kapcsolatom.
27. srcrss
szept. 21. 21:14
Megsértődnék.
26. Amaunet (válaszként erre: 1. - Adeline28)
szept. 21. 21:12

Szerintem vannak pasik, akik képtelenek ilyen napokat megjegyezni. Biztosan gondolnak rá, hogy Editnek jövő héten születésnapja lesz, de ez a gondolat egy pillanat és el is röppen. És nem jön vissza.:)

Ha egyébként jó ember nézd el neki ezt és hívd meg te vacsorára és egy sörre. Évek alatt bevésődik majd.

25. Hansika (válaszként erre: 24. - Kacsahercegno)
szept. 21. 18:07

Pontosan, a névnap magyar sajátosság.

Nagyon rendben is van a velemenyed, nekem az ilyen

"mondva csinält ünnep"

teljesen kimaradt az eletemböl.

A születesnap pedig privät dolog az en szememben.

En meg nem tartottam születesnapi bulit.

Hisz ugyanolyan munkanap mint bärmelyik mäs nap.

De lehet, en vagyok mäs a Te szemedben .

Gondolom nem sikerült erthetöen megfogalmaznom, sorry.

24. Kacsahercegno (válaszként erre: 23. - Hansika)
szept. 21. 17:41
A névnap magyar sajátosság, de pont azt annyival le lehet tudni, hogy "boldog névnapot", esetleg ha nagyon jóban vagy az illetővel vagy imádsz ajándékozni, akkor egy virág/csoki. Attól még, hogy más kultúrákban nincs, magyarországon van, és van akinek fontos. Egyébként engem is hidegen hagynak a névnapok, sajátomat el is szoktam felejteni, de azért jól esik, hogyha valaki felköszönt. Másokéra figyelni szoktam, ez egy minimális kis kedvesség, ami nem kerül semmibe.
23. Hansika (válaszként erre: 22. - Kacsahercegno)
szept. 21. 17:13

Nyugati orszägokban en soha nem hallottam nevnaprol mint ünnep.

Ez magyar sajätossäg.

A 16. hsz-el ertek egyet sok tekintetben.

Nekem senki se vegyen ajändek inget, vagy gatyät, bärmit is.

Ezek sima hasznälati tärgyak, ha kell, majd en megveszem magamnak.

Az egyedüli kivetel nälunk az utazäs volt, de nem mint meglepi, mert mindkettönknek sajät idöbeosztäsa volt, egyeztettünk mindig.

22. Kacsahercegno (válaszként erre: 20. - Szeretekolvasni)
szept. 21. 14:18
Így van, a köszöntés alapvető kedvesség, ingyen van. Aki annyira sem képes, az szvsz elég bunkó. Tökmindegy mennyi pénze van valakinek, egy boldog névnapot/szülinapot meg tud ereszteni ha kicsit is érdekli a másik... Eszembe nem jutna hogy a páromat ne köszöntsem fel. Az ajándék az egy teljesen másik kérdéskör, magyarországon szokás névnapra is valami apróságot ajándékozni, karácsonyra, szülinapra meg főleg. Amíg nincs megbeszélve hogy ezt a szokást nem követjük, vagy milyen mértékig, csak az egyik fél úgy dönt hogy időnként nem vesz ajándékot, miközben a másik igen, addig kissé furcsa helyzetet eredményez.
21. tumbo2 (válaszként erre: 19. - Globus)
szept. 21. 13:28
ez nagyon igaz.a lányom siránkozott,hogy az oviban mindenki ági,zsuzsi,melinda.de aztán megbékélt vele.az önkormányzatnál mondták,olyan szép,mint a neve.
20. szeretekolvasni (válaszként erre: 1. - Adeline28)
szept. 21. 12:41
Két külön dolog a köszöntés és az ajándék.
19. globus (válaszként erre: 18. - Tumbo2)
szept. 21. 12:40
Inkább régi legyen, mint újak közül némelyik röhejes.
18. tumbo2 (válaszként erre: 7. - Hansika)
szept. 21. 12:35
Jolán,a húgom úgy utálja a nevét,de az erzsi sem szebb.
17. tumbo2 (válaszként erre: 16. - Enissa)
szept. 21. 12:32
nálunk semmi ilyen szokás nem volt.se közös étkezés,se névnapi,születésnapi köszöntés.én már pénzt adok a gyerekeknek,mert olyat,ami nem tetszik miért vennék.
16. Enissa (válaszként erre: 13. - Holurt Waxhton)
szept. 21. 11:58

"nem vesz neked még egy szál virágot sem, akkor én átgondolnám ezt a kapcsolatot."

Erre mondják, könnyű más farkával verni a csalánt.

Az életükről csak az ünnepi szokásokat ismerve, te már javasolod, gondolja át a kapcsolatot.

Lehet, a hétköznapokon a világ legjobb embere.

Az embereket inkább arra kellene ösztönözni, hogy kommunikáljanak.

Nálunk sem volt gyerekkoromban se névnap, se születésnap, se karácsonyi ajándékozás. Maga a fa volt ajándék. Az ebéd a vacsora, a családi találkozások jelezték az ünnepet.

Vágytam volna-e ajándékra? Igen. Így a gyerekeimnél, családtagoknál ajándékoztam, ajándékozom. Így édesapám is beszállt a mókába.

Nekik sem volt szokás, így fel sem tűnt neki, lehetne másképp is.

Tehát ne keserítsük már el a FI-t, hogy így egy 💩 a párja.

Sokan kompenzációból ajándékoznak, mert megcsalják a párjukat. Van aki eljátssza a pénzüket, vagy elissza, elúszik a pénz a kezéből, ha választani kell, inkább hagyja ki az ünnepeket és minden másban meg legyünk egy hullámhosszon!

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook