Jól kijössz/jöttök a fizetés(etek)ből? (beszélgetés)
Szerintem ez úgy működik, hogy ha minimálbérből kell megélni azt is megoldja az ember, mert muszáj,ha viszont többet kap az is elfogy, ha nem úgy költekezik,hogy maradjon is.
Beosztás kérdése az egész.
Mi milliókat nem tudunk félrerakni, de fiztéstől fizetésig biztosan kitartunk.
Viszonylag fiatalként sikerült elérnem olyan dolgokat, amikért bizonyos emberek talán egy életen át küzdenek.
Az, hogy mennyire jövünk ki a fizetésből, igazából rajtunk múlik.
Akkor is kijöttünk, amikor csak minimál-bért kaptam, akkor is amikor 80 - 90 között vittem haza és most is eléldegélünk.
Nem nagylábon, nem vacsorázunk minden este étteremben. Most kicsit jobban haladunk a céljaink felé.
Nehéz volt elérni azokat a dolgokat, amire vágytunk, illetve sokat kellett küzdenem, hogy ennyi legyen a fizetésem. A ranglétra legaljáról küzdöttem föl magam 8 év kemény munkával, de megérte.
Csatlakozom az előttem szólokhoz,mi sem élünk nagy lábon:(Pedig szívesen kipórbálnám egy ideig.
Ami jelenleg van,hogy rendesen kitudom fizetni a számláinkat,mindig van mit ennünk,de pl.ha nagyobb beruházásra van szükségünk akkor vagy kölcsönt kell felvennünk,vagy hosszú hosszú hónapokig gyüjtögetek rá ami meg elég sok lemondással jár.És azért én is szeretek néha eljutni a fodrászhoz,jó lenne kicsit szolizgatni is,hogy jobban érezzem magam a bőrömben,kozmetikushoz,stb...De most a lakásfelújítás a cél(illetve csak egy része)úgyhogy erre kell a pénz,most minden más háttérbe szorult emiatt.De nem bánom,mert legalább lesz szép új konyhám:)
További ajánlott fórumok:
- 3 gyerekesek, igaz az, hogy a fizetésetek bruttóját megkapjátok kézbe?
- Szerintetek szégyen, hogy tanári fizetésből összesen 900 ezer forint tartalékot tudtam összekaparni? - Politikamentes válaszok jöhetnek!
- Ki mit tud a törlesztő részletek fizetésének halasztásáról?
- Közalkalmazottak! Szerintetek elszámolták a fizetésemet?
- Szerintetek jogos egy magánházban a csatorna díj fizetése?
- Szerintetek jól megfizetik a munkaerőt itt Magyarországon? Hol és milyen munka az, amiért elfogadható fizetést kap az ember?