Jogos elvárás a férjemtől, hogy a babaváró kölcsönt egyedül fizessem vissza? (beszélgetés)
A közös lakásból az ő tulajdonrésze a kapott szülői támogatás összegével több lett mint 50 %?? Vagy ettől függetlenül felesben írattátok be a tulajdonrészt?
- Ha 50-50 %-ban szerepeltek tulajdonosként, akkor valahol jogos az elvárása.
- Ha az ő tulajdonhányada ez miatt több, mint 50 %, akkor az a jövedelemtöbblet ott el lett neki ismerve, tehát a babavárót közösen kell fizetni.
Ne akarjon már két jogcímen is előnyöket kovácsolni magának!!
Most èn leszek a köcsög...
Te vetted fel akkor fizesd vissza te!
Èn sem várok egy fillért sem az èn hitelembe a fèrjemtől ahogy èn se fizetem az övèt.
Természetesen ha gebasz lenne átutalnám ès nem kèrnèm vissza,de ebből nem lenne rendszer!
Hát ez most nagyon meglepett. Valójában azért, mert nálunk teljesen máshogy működnek a pénzügyi dolgok. Szerintem ezt inkább tőle kérdezd meg. A mi életünkben eljött egy pont amikor egyszerűen muszáj volt beszélgetni arról, hogy a közös kasszát hogyan képzeljük el.
Szerintem beszélgessetek el erről.
A mama ragaszkodhat hozzá - a fiának adott támogatás a férjed különvagyona, ebben az ügyben nem lehet igazságosan dönteni. Arra azért te sem gondoltál, hogy a férjed fizet 100 %-t, Te pedig semmit vagy csak nagyon csekély összeget, és az ingatlan fele a Tied lesz.
Nincs elég info a korrekt válaszhoz, pl számszaki nagyságrendek stb
Mindenképpen megállapodást kellene kötnötök.
(Tudom, hogy nem népszerű a reagálásom, nem szeretnék vitatkozni ebben a témában, senkivel.)
Szia.
Az én véleményem az, h egy családban csak egy kassza van, és abból fizetik a költségeket.
Sziasztok,
Jogos elvárás a férjemtől, hogy a babavárót egyedül fizessem vissza, mert lakásvásárlásnál ő kb ugyanennyivel több összeget tett bele? ( anyukájától kapta a pénzt). Fele -fele a tulajdonjog..ebből a szemponbtól megértem, ugyanakkor fáj is, hiszen hol itt az egy család, egyek vagyunk, ami az enyém az a tiéd is dolog? Mit gondoltok erről?
További ajánlott fórumok:
- Megőrülök a férjemtől, pedig nagyon szeretem! Mi a fenét csináljak?
- Szeretnék elválni a férjemtől, aki leparasztozta a 10 éves...
- Két éve külön élek volt férjemtől, elváltunk, azóta párkapcsolatban élek született egy kisfiam, hol lehet átíratni a nevét?
- Szerintetek jogos a férjemtől ez a viselkedés, ti mit tennétek ebben a helyzetben?
- Gyermekemmel elköltöztünk a férjemtől, most gyerekrablással vádol! Jogos?
- Az iskolai beiratkozáshoz miért kell olyan mellékletet kitölteni, hogy 'felügyeleti' jog? (külön élek a férjemtől, de csak ennyi)