Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sertésborda gombapaprikással recept

Sertésborda gombapaprikással recept

A Sertésborda gombapaprikással hozzávalói:
60 dkg sertéskaraj
10 dkg húsos szalonna
20 dkg gomba
2 db zöldpaprika
2 db kisebb paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl tejföl
2 ek. liszt
1 ek. olaj
pirospaprika, só


A Sertésborda gombapaprikással elkészítési módja:
A kis kockákra vágott szalonnát erősen kisütjük, kevés felhevített olajon. A szalonnapörcöt leszűrjük, és félre tesszük. A karajt felszeleteljük, fólia alatt kiklopfoljuk, megszórjuk kevés sóval, és lisztbe forgatjuk. A bordák mindkét oldalát pirosra sütjük,a felhevített szalonnazsírban. A bordákat félretesszük, a visszamaradt zsiradékban, megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát. Meghintjük pirospaprikával, majd kevés vízzel felöntve kiforraljuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a szalonnapörcöt, a szép egyenletesen kis darabokra vágott paprikákat és paradicsomokat, beletesszük a bordákat majd kevés sóval ízesítve pároljuk.Végül tejfölből és lisztből készült habarással sűrítjük.Tálaláskor a bordákat tányérra helyezzük galuskával körítjük, majd ráhalmozzuk a paprikás gombamártást.Tejföllel, paprikával, paradicsommal és finomra vágott petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat!


Kategória: Húsételek receptjei


A sertésborda gombapaprikással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook