Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? fórum

Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? (beszélgetés)

❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯
2010. nov. 23. 16:42

Húúú lányok,én mindig azt hiszem egyedül vagyok az ilyen jellegű problémáimmal,és erre szomorúan észlelem,hogy egyáltalán nem,sőt...

Nálunk is ugyanez a helyzet,mióta a lányom megszületett én mintha nem is léteznék a szüleim számára,pedig én voltam apuci kedvenc kislánya...mondjuk anyámmal sosem ápoltam túl jó kapcsolatot,tette amit egy anyának tennie kell,na de a lelki dolgok,a szeretet,az odafigyelés...

Megszületett a fiam,jön a következő baba,és semmi mintha nem is lennének.Ha vigyázni kellene rájuk,mert orvoshoz kell mennem,akkor húzza anyám a száját,de hogy pontos legyek ez csak a fiamra vonatkozik,mert a lányom ott is alhat akármikor.

Pedig ő egy tüneményes kisfiú.

Ja,és el ne felejtsem itt laknak egy köpésre tőlünk,szinte szó szerint.

Anyósom pedig szintén inaktív,csak saját maga érdekli,ahogy mondtátok ti is,ha mi nem visszük,ő hetekig is el van a gyerekek nélkül.:(

De ha dicsekedni kell az unokákkal,az megy nekik hiba nélkül...

De a lényeg hogy csodálatos férjem van,ki jó apukája gyermekeimnek is, és akire jóban-rosszban számíthatunk!!!

1253. Bonti74 (válaszként erre: 1251. - B-zs)
2010. nov. 23. 13:34

De drága!:) Aranyos lehet a férjed!

Sok közöttünk a közös az tuti. Érzem én.

Ja a semmi gond sincs a gyerekkel című mese rám is rám illik. Nem úgy a tesómra, na attól biztosan megkérdi nap mint nap hogy hogy van...

Én úgyis megállok a lábamon, meg erős vagyok, a jéghegy hátán is megél típus, velem nem kell foglalkozni.

Ilyenkor mindig eszembe jut a legnagyobb lányom, ő ilyen, mint én voltam és tényleg rá van a legkevesebb időm....:( Sokszor látom rajta hogy bántja, de pl. tegnap is el akartam vele, csak vele menni egy ilyen éneklős kórusba és nem tudtam, mert a pici beteg...stb...

Ja a reiki:

keress rá a neten, egy meditációs és öntisztító gyakorlatok, a belső mélység megismerése, ilyesmi még én sem ismerem behatóbban, csak most akarom megtanulni. Több fokozata van. De ez a pali itt van a városunkban és nagyon ért az ilyen lelki bajokhoz. Meg tud masszázsolni is és kitapintja a bajokat, esetleg szervi bajokat is. De rendbe tudja tenni a lelket. Egyébként az a hely neve, hogy egyensulystudio.hu.

1252. Bonti74 (válaszként erre: 1250. - Andurka85)
2010. nov. 23. 13:25

De miért van ez? Ezen gondolkozom már egy ideje, mert az egyik barátnőnek is meséltem erről és ő is hasonlóakat mondott. Mármint hogy anyukájáék és anyósáék is itt laknak még sem mennek, még sem kérdezik mi van, miben segíthetnek. Miért van ez a szakadék a mi és anyáink generációja között?

A nagymamám és köztem nem volt ilyen nagy szakadék, az tuti.

De valahogy ez a két generáció annyira különbözik.

Mi valahogy megint annyira család és gyermekcentrikusak lettünk, ők meg mást kaptak és mást adtak tovább és most látják, hogy mi mindent csesztek el, csak ezért nem minket kellene még tovább bűntetniük. Vagy most nagyon durva voltam? Csak egy példa: a szoptatás, a régi rendszer megmondta, hogy 3 óránként, hogy 1 hónaposan malátakávé és stb. Ők meg mint a kis alatvalók tették amit előírtak nekik, többek között a gyereknevélés területén is... hogy most ne politizáljak....

Mi meg öntudatosabbak vagyunk, visszatérve az ősi, természetes dolgokhoz, mit ne mondjak a keleti filozófiákhoz is. Hallgatunk ösztöneinkre és sokszor nem rájuk... ez biztos fáj nekik, de nem így kellene lereagálni.

1251. b-zs (válaszként erre: 1249. - Bonti74)
2010. nov. 23. 13:17

Te mindig tudsz nekem valami újat írni!! Reiki mester?! Ki az, mi az?? Még nem is hallottam róla.

Anyu egyébként pont ilyen, mint a Te anyukád. Ha van, ha nincs oka rá, képes egyből bekapni..

Én nem hiszek az első, középső meg a legkisebb mesében. Én középső gyerek vagyok, de az öcsém 9 évvel fiatalabb, tehát jó pár évig én voltam a kisebbik. Nálam a probléma abból ered, hogy én voltam mindig a jó gyerek, a jó tanuló stb. Énvelem éppen ezért nem sokat kellett törődni. Hányszor hallottam, hogy "én nem megyek szülőértekezletre meg fogadóórára, minek, nincs veled probléma az iskolában." és így szépen, a nincs veled probléma című hozzáállással felnőttem..

Anyós egyébként más, ő mindig megkérdezi a férjem (na jó, ő az egyszem, aranydrága, egyetlen kisfiam..), hogy hogy van, nem-e fáradt stb.. de a sógornőmtől is ugyanúgy megkérdezi. Ő pont az ellenkezője, túlaggódik mindent és mellé még kombinál is, ami néha nagyon rossz.

A férjem a minap épp azt mondta, hogy az egyetlen dolog, amit az elmúlt 10 év során megbánt, az az, hogy miért is nem fogott kézen és költöztünk el a Balaton északi részére..

1250. andurka85
2010. nov. 23. 13:15

Csajok4 Én is ebbe a cipőbe járok.Nekem anyósom és anyám se sündörögnek itt,hogy mit segítsenek. Már megszoktam.Anyám ide jár 5 házzal odébb a boltba reggelente,soha nem jön be hozzánk ! :(( Ha mi nem megyünk hétvégén..akkor nem látják a gyerekeket. Hiába nem megyünk,hogy hátha majd eljönnek,ugyan úgy ül otthon nyugisan,apám meg alszik a foteljában a tévé műsoron. Már megszoktam,és elfogadtam a helyzetet.És arra törekszem,én ne ilyen nagymama...anyós legyek.

Ha megyek dokihoz,anyu szokott vigyázni a gyerekekre,de olyan szinten figyel rájuk,hogy este mikor mentem értük,ahogy hazaértem a vonattal,kint voltak és a harmatos fűbe hemperegtek,egy szál vékony felsőben.Se kabát,de még egy kardigán sem,a 10 fokban. Kiakadtam...elkezdtem örjöngeni,jól összevesztünk és eljöttünk. 1 hét után megkérdezte mi volt a bajom akkor?! :S Meg hogy ne merjem mégegyszer felelősségre vonni,mert én sem vagyok tökéletes,és hogy Ő is elnevelt már 3 gyereket...stb. De mondom a gyógyszert nem te veszed drága anyám,amikor így is 2 hetente van valami bajuk,a 7 éves lányom nagyon gyenge,felfázós.Most gyógyult ki 1 hétig feküdt,és nyomtam bele a gyógyszereket. Nah 1 szónak is 100 a vége.Én voltam a hibás,és örüljek,hogy ott volt a férjem,mert olyan dühös votl rám,hogy legszivesebben,ha anya vagyok már ha nem,megpofozott volna!! :D Mondtam neki,ezt azért még meglestem volna!! :D Még ilyet??!!

1249. Bonti74 (válaszként erre: 1248. - B-zs)
2010. nov. 23. 12:54

Igen én is ezen vagyok, hogy más legyen, attól még hogy ő pont olyan velem, mint vele volt az anyja ano, attól én még változhatok... ugye?

Sokat segít azért nekem, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal és tudod miért, mert így legalább nem veszem magamra. Azt sikerűlt belém nevelnie, hgoy mindenért magamat hibáztatom. Sokszor olyan szinten, hogy ha valaki morcosan beszél velem, mert akkor is azt hiszem én bántottam meg. Pedig lehet hogy más, lehet rossz napja volt, vagy csak szimplán ilyen... De nem én egyből azt gondolom, erről csak én tehetek.

Egyébként kezmbe vettem a sorsom és írtam egy reiki mesternek, aki állítólag nagyon ott van...

KÉrdtem tőle időpontot hogy beszélgethessek vele. Van ott náluk családállítás is, nem tudom hallottál-e már róla? Mondjuk én is csak még hallottam, de az tetszett.

Szóval akkor annak sem jobb akinek közel lakik az anyja. Én annak idején nem véletlen jöttem 200km-re...., mert véletlenek ugye nincsennek...

1248. b-zs (válaszként erre: 1247. - Bonti74)
2010. nov. 23. 12:38

Épp a férjemnek buktam ki tegnap este, hasonló volt a szitu, persze én hívtam anyut, szokás szerint..

Éjjel szopik többször a picur, mire büfizik, és hajlandó visszaaludni.. ragozni kár. A lányom hajnali 4-kor felüvöltötte a házat, szóval tegnap hajnali 4 óta fent volt nálunk mindenki, utána már senki nem tudott visszaaludni.. Ezt meséltem anyunak, no reakció, semmi.. majd megkérdezi, mit főztem..(szóval ilyenkor nekem is robbanni tudna az agyam..)A mi kommunikációnk is kimerül abban, hogy mit csinálnak a gyerekek és mit főztél ma..A hülye lányom hogy bírod, kell-e valamit segíteni kérdést még nagyon nem hallottam. Egy falun belül lakunk, de hétköznap nem jön át, hétvégén meg vigyem át a gyerekeket, ha nem viszem, akkor délután átjön 5 percre. De ezt én már elfogadtam, nem neki szültem a gyerekeket, örülök annak, hogyha kell valahová menni, megfogja őket egy kicsit, meg vasárnap főz, így a hétvégi főzőcskézésről le van a gond, ez is valami.

Bonti! Tudom, miről beszélsz, nálunk is ez van nap, mint nap.. Nem vigasz, de a férjem nekem is azt mondta, mert épp ezt beszélgette a minap a családos kollégáival, hogy jobb nekünk attól, hogy másoknál is ez a probléma, jobban el tudjuk fogadni? (Nem, én nem tudom, csak együtt élni a ténnyel! Ez van! Én már tornáztatni ezen az agyamat nem fogom, ilyenek és kész. Ők maradnak le sokmindenről, nem én)A gyerekeimnél pedig más lesz a helyzet, már most is más..

1247. Bonti74
2010. nov. 23. 12:16

Tudom, hogy már jöttem ezzel az anya, anyós, testvér stb témával, de ha nem írom le felrobbanok.

Mertem megjegyezni anyámnak, hogy állandóan csak az unokákról kérdez, ha én hívom akkor is, ha ő hív (jegyzem meg harmad annyiszor sem) akkor is.

Na erre ismét kaptam a fejemre, hogy mert én hányszor kérdezem hogy ő hogy van...

Na azért hozzátette, hogy jó a múltkor egyszer megkérdeztem. Na ja.

Nem tudom miért nem kíváncsi arra hogy a lánya hogy van, az egyik, az idősebb, aki három unokát szűlt. Gondolom testvéremet megkérdezi, ha hívja, mivel neki nincsennek gyerekei.

Annyira fáj, valahogy teljesen máshogy fogom fel ezeket a dolgokat mióta vannak gyerekeim.

A nagymamám (aki most szeptemberben halt meg, nektek is írtam) ő mindig úgy hívott, hogy hogy van kisunokám. Erre anyu annyit mondott, hogy őt is csak az unokái érdekelték. Na erre már nem tudom mit mondani. Annyira félek, hogy én is ezt viszem tovább, néha észreveszem, hogy úgy beszélek a nagy lányomhoz, ahogy ő beszélt velünk. Ezek gének, az ember nem tudja teljesen kitörölni, vagy igen???

1246. b-zs (válaszként erre: 1245. - Aznoglii)
2010. nov. 22. 14:12

A Coca-cola reklámban a Télapó meg van annyira rendes, aki szenteste dolgozik, azt "hazaugrassza".

Egyébként tudatosan akarnak ezzel a reklámmal felháborodást kelteni, mert így legalább felhívják magukra és a termékükre is a figyelmet, különben elveszne a többi mobilreklám mellett. Szomorú, ha már idáig süllyed egy ilyen cég..

De ez akkor is gusztustalan. Főleg az, hogy az apuka dolgozik, a család meg nélküle ünnepel. Ja, telefonon úgyis elérik..

1245. aznoglii
2010. nov. 22. 13:32

Ritkán írok, de mindig figyelemmel kísérem a párbeszédeket! :) A gyerektelenek megadóztatásával éppen azért nem értek egyet, mert azzal nem ösztönzik őket a gyereknevelésre. Szerintem akkor úgy gondolnák, hogy akkor inkább fizetem az adót, minthogy gyereket neveljek, hisz a gyereknevelés jóval többe kerül. Szerintem a gyerekteleneket hagyni kéne. Inkább a GYEREKET VÁLLALÓKAT kellene jobban támogatni. Természetesen emelkedő gyerekszámnál arányosan nagyobb legyen a támogatás is. Na így lehetne ösztönözni az embereket a gyerekvállalásra; szerintem. :)

A reklám engem is szépen felháborított!!! Jó mert vannak olyan szakmák, munkahelyek (vendéglátásban mi is sokat dolgoztunk szenteste-mondjuk gyerek mellett nem tenném!!!) ahol nem teljesen elkerülhető, hogy szenteste ne dolgozzon a szülő, de akkor is!!!

1244. Bonti74 (válaszként erre: 1241. - Martin3)
2010. nov. 22. 07:58
Na ja, fárasztó egy hobbi az biztos...
1243. b-zs (válaszként erre: 1241. - Martin3)
2010. nov. 22. 07:58
szerintem pont ez a reklám meríti ki az "audiovizuális hulladék" fogalmát! (ugye milyen szépen hangzik??)
1242. b-zs (válaszként erre: 1240. - Martin3)
2010. nov. 22. 07:53

A férjemmel 5 év után tudtunk összeköltözni (nagyszülőknél nem akartunk lakni, se albérletben) fészekrakó program keretében sikerült egy 1,5 szobás lakást megvenni. Kifestettük meg a folyosót-konyhát lelapoztunk, ennyi.. Fél évig se mosógép se tv, semmi sem volt. Anyós meg azon gúnyolódott, hogy sült krumplit, fasírozottal meg rántottát eszünk. (mert ő csak ezt látta) Amikor valaki beköltözik egy lakásba kopasz fenékkel, akkor az nem kevés pénz, mire csak az alap dolgokkal felszereli. (Főzéshez liszt, fűszerek stb. se egy söprű, lapát felesleges sorolni..) De rendes volt, mert felajánlotta, hogy a padlásról a letett szőnyeget meg a függönyöket elhozhatjuk, én meg mondtam neki, amíg újat nem tudunk venni, használtat nem fogok feltenni. A szüleim adtak pénzt függönyre, padlószőnyegre, és anyós ezután vett egy hűtőt.

Pedig ha tudta volna, mennyire jóízűen ettük a mi kis sült krumplinkat a mi kis lakásunkban.. No ennyit a szép emlékekről. Ha anno nem lett volna fészekrakó program, most talán három gyerek sem lenne. (rá egy 1,5 évvel eladtuk a lakást és vettünk egy családi házat)

Most mi van?? A fészekrakó ha jól tudom megszűnt. Szocpol sincs. (Mi sem kaptunk, ezt már korábban egyszer meséltem, miért nem.) Kinek van 30-40 % önereje egy lakást megvenni fiatalon szülői segítség nélkül? És akkor még a hitelfelvételről nem is írtam.

1241. martin3 (válaszként erre: 1239. - B-zs)
2010. nov. 21. 21:08
igen, aki nem pedagógus, az csak ennyit lát: bezzeg nekik mennyi szünetük van...mindössze 44nap...ami kicsivel több, mint másnak. De pl férjemnek is 44nap van, mert a cég ennyit ad...és nem annyit keres, mint egy pedagógus, hanem kb 2,5x annyit. (én meg ezáltal megtehetem, hogy mellette "hobbiból" tanár vagyok, mert ezt is sokszor megkapjuk a fejünkhöz, hogy ez csak egy hobbi...
1240. martin3 (válaszként erre: 1238. - B-zs)
2010. nov. 21. 21:05

pont fél órája láttam először ezt a reklámot! hát totál kiakadtam, milyen barom egy reklám, azt reklámozza, hogy apa még szent este sem lehet otthon mert güriznije kell.komolyan annyira kiakadtam, hogy el sem tudom mondani..

de ez a gyermektelenek fizessenek több adót című rész...szerintem csak nem úgy képzelték, hogy aki pl pályakezdő, az fizessen többet. szerintem ne ész nélkül szüljenek, hanem legyen meg a biztos háttér, de ha már eleve többet vesznek el tőlük...bár szerintem ilyet úgysem vezetnek be, elég nevetségesnek is hangzik.

1239. b-zs (válaszként erre: 1236. - Bonti74)
2010. nov. 21. 09:11

Nem a rektorok fizetésével kellene foglalkozni, hanem az " egyszerű halandó" pedagógusokéval és én ugyan ide venném az egészségügyi dolgozókat is.

Bevallom, szégyenlem, de amíg nem lett a barátnőm egy középiskolában matek és infó szakos tanár, addig azt hittem ,hogy milyen jó a tanároknak, tavaszi-nyári-őszi-téli-fűtés és még ki tudja milyen szünet..

Persze, meg az ideg és felelősség a gyerekeket érettségire felkészíteni, napi órákra készülni, dolgozatot összeállítani, kijavítani stb. És mellé a lelki teher, nem könnyű a mai diákoknak. A barátnőm nagyon szívfájdító történeteket szokott mesélni. Például dolgozatot akart íratni, ment a háborgás, és akkor mondta, hogy jó, az utolsó feladat, mindenki írja le, mi a problémája. Hát ne tudjátok meg.. a ma még nem ettem, mert nem volt mit, a szülők már megint balhéztak, az anyukám túlórázik és nekem kell a testvéremet rendezni és még sorolhatnám. Szóval nem könnyű a mai világban még gyereknek sem lenni, a pedagógusok előtt meg le a kalappal, hogy ezt lelkileg bírják és csinálják, és a tetejében még meg sincsenek fizetve.

1238. b-zs
2010. nov. 21. 09:01

A gyermektelenek megadóztatásával én sem értek egyet. Ez nem egy motivációs intézkedés, sőt épp az ellenkezőjét válthatná ki. Oka van annak, hogy az én korosztályom egy része nem, vagy csak későn vállal gyermeket. Nyugat szele, média(!), kiszámíthatatlan szociális és gazdasági rendszer.

Ha a médiában nem állandóan a sikeres szingliket mutogatnák, illetve a kereskedelmi csatornákon nem csak akkor mutatnának nagycsaládosokat, amikor tragédia történik, adakozni kell, lehet változna a felfogás. Igenis vannak boldog és sikeres családok, többgyerekesek között is! Csak lehet, hogy ez a mai fogyasztói társadalomban már nem példaértékű. (Kaptunk már ilyen beírást nem is egyet a fórumra..)

Gusztustalan nekem az egyik legújabb mobiltelefon reklám, hogy az anyuka karácsonykor a fa alatt osztja a két gyerekének az ajándékot, és az egyik dobozban megcsörren a mobiltelefon (mert ugye mi mást lehetne ajándékba adni a gyereknek) és kiírja, hogy APU, az apuka mint sofőr karácsonykor pedig a buszról telefonál gyerekeinek.. Szóval felháborító, hogy itt tartunk, ezt a reklámot engedélyezik, hogy az jön le a médiából, ahol már két gyerek van, ott már az apukának Szenteste is dolgoznia kell.. (persze, hogy a mobilt megvegye..) Hol van itt a médiatörvény??

Én a Fecskeházakat nagyon jó dolognak tartom, én ezt szorgalmaznám. Többet kellene kialakítani, vagy építeni, és nem csak városi szinten. Oda olyan fiatalokat engednék be, akik gyermektelenek, vagy egy gyermekük van, de legyenek összeházasodva (nem vagyok maradi, de szerintem a házasság intézménye igenis fontos), és ne rászorultsági alapon kerüljenek be (mint szociális bérlakás). Ez egy lehetőség és egy kiindulási alap lenne.

1237. Bonti74
2010. nov. 21. 07:53
Csak bele olvastam, hát vannak koponyák az biztos!:)
1236. Bonti74 (válaszként erre: 1234. - Martin3)
2010. nov. 21. 07:46

Inkább nem olvasok bele mert csak felidegelem magam.

De totál egyetértek veled!!!

Főleg azzal, hogy minket is állandóan a jól keresők közé vettek és semmi támogatást soha nem kaptunk, pedig hol vagyunk mi attól....

A 13. haviról meg ne is beszéljünk, nem elég hogy nevetséges összeget keresnek a pedagógusok...is, és még elvették ezt a kicsi pluszt is. Na mindegy.

Szerintem ne adózzanak többet a gyermektelenek, de ne is kapjanak semmiféle támogatást, mert ugye mire is? Költséget csak ott lehet elszámolni, ahol felmerül.

1235. martin3 (válaszként erre: 1232. - B-zs)
2010. nov. 20. 14:12
én is pont így gondolom! hű ez az infarktus dolog azért nem jó, férjem is 33éves(én is), és nem könnyű vezetőnek sem lenni. Ja főleg olyan felfogású embereket irányítani, akiknek ha munka van, az baj, ha meg nem kell csinálni épp semmit, minek is vagyunk bent?-felfogással...na próbáld őket lenevelni a szocializmus eme maradványáról..szerintem amúgy a másik fórumon is ilyen típusú emberekkel vagyok "megáldva", akiknek hiába magyarázom, hogy ne állambácsitól várjuk már a segítséget, hanem magunktól...de nem értik...
1234. martin3 (válaszként erre: 1231. - Bonti74)
2010. nov. 20. 14:09

hurrá végre valaki érti a szavaimat, ennek igazán örülök, már kezdtem azt hinni, hogy egyedül vagyok és tényleg baj van a gondolkodásommal. Amúgy én is tanár lennék, németet végeztem, és igaz így tudtam különórát adni(amivel majdnem annyit kerestem, mint a fizetésem) majd a 2 pici mellett éjjeleket végigtanulva(mert ugyebár újszülött és pici bébik mellett nappal nem lehet tanulni) megcsináltam a töri szakot, és nem kettesre, hanem mindkettő diplomám ötös. Ezt most nem nagyképűségből írom, hanem van rá példa, hogy aki akar valamit, azt meg lehet csinálni, igen kemény volt, de bízom benne, hoyg el fogok tudni helyezkedni majd. Férjem meg a 2 diplomája mellé, a 2-3 pici mellett megcsinálta a jogi egyetemet is, és folyamatosan képzi magát, nem véletlenül lett vezető, nincs hátszelünk, nem protekciónk se, amit elérünk, saját magunknak köszönhetjül valóban 100%-ig, pl ő nem is akart vezető lenni, úgy keresték meg, hogy mit szólna hozzá...

és igen én is ennyit mondtam, hogy most végre jobban is lehet járni, de vannak olyanok, akik nem járnak jobban. de azt már elfelejtik, hogy akkor meg rosszabbul jártak, amikor elvonták a 13havi keresetet, a 13havi nyugdíjt(vagy az van?), sorolhatnám. És összemossák a kicsit jobban keresőket a milliomosokkal...

ha gondolod olvass bele a több adót fizesssenek a gyermektelenek fórumba...ott próbálok vitázni, de megesznek...és olyan hülye érveket hoznak fel, amikre nem is tudok mit mondani, akkora baromság...

1233. d0b7178f40 (válaszként erre: 1228. - Búgócsiga*)
2010. nov. 20. 13:02
és még lessz helye is. szerintem. Akkor hajrá. sok sikert.
1232. b-zs (válaszként erre: 1229. - Martin3)
2010. nov. 20. 10:24

Mintha saját magunkat olvasnám vissza, csak nálunk 3 gyerek van :)

3 és fél; másfél és egy 4 hetes!

A férjem szokta mondani: Mindenkinek áll a zászló!

Tavaly a férjemhez egyik éjjel mentőt kellett hívni, mert rosszul lett, 5 perc alatt kint volt a rohammentő (infarktusgyanú 33 évesen), bejöttek a mentősök újraélesztő készüléktől kezdve mindennel a lakásba (4 nagy bőrönddel), szerencsére csak nagyobb volt az ijedtség. Azóta kicsit másképpen fogja fel a munkahelyi problémákat, mert az volt a gond. Ilyenkor persze senki sem irigykedik..

A férjemnek két mérnöki diplomája van, vezető beosztásban dolgozik, nekem közgáz és amink meg van, azt nekünk se a szülők tolták ide, meg nem is a fecskék gyűjtötték. Nekünk sose volt buli meg fanta az élet, de büszkék vagyunk arra, amit idáig elértünk. És bár nem könnyű, hárommal meg végképp nem az, de soha nem csinálnám vissza, nagyon jó így ötösben az összes nehézséggel, problémával, no meg örömmel együtt.

1231. Bonti74 (válaszként erre: 1229. - Martin3)
2010. nov. 20. 09:14

Szívemből szóltál...illetve írtál!!!:)

Végre elismerik, hogy ha valaki tanult, ami egyáltalán nem egyszerű. Érdekes akkor senki nem irígyelt mikor karácsonykor egy, majd két gyerek mellett a vizsgáimra készültem...

Nekem négy diplomám van, most nem hősködök, csak azért írtam le hogy ezekért tanulnom kellett és nem keveset. Jó, szerettem is, de sokszor vért izzadtam. Erre tanárként keresek nettó 110e Ft-ot. Jó én is tanítok magániskolákban is szombatonként, pedig máshol is tölthetném a hétvégémet...

És végre azt is elismerik, hogy több gyereket többe kerül felnevelni is. Bármilyen hihetetlen,de egy gyerek kevesebbe van, mint három sőt négy...

Tudjátok mi a legszomorúbb, hogy ezen még az anyámmal is vitáznom kellett, mert ő is ezzel jött, hogy megint a szegények szívnak, meg akik nem tudtak tanulni meg stb... Szerintem nem szívnak csak egyszerűen nem lesz nekik most se jobb se rosszabb.

1230. Bonti74 (válaszként erre: 1227. - Andurka85)
2010. nov. 20. 09:07
Én is Szolnok megye! Szolnokon születtem és martfűi vagyok, férjem meg törökszentmiklósi.
1229. martin3 (válaszként erre: 1223. - B-zs)
2010. nov. 19. 21:45

szia! igen én is épp ezzel kezdtem a másik fórumon, hogy végre örülök annak, hogy a 36% helyett csak 16%-ot fizet majd a férjem, (holott az ő 16%-a is több, mint amit a 16%-os fizetett), és nincs is kimagaslóan nagy fizetése, 220 a nettója(ez Pesten az átlag alja fizetés, épp most volt a 15éves érettségi találkozója, és mindenki szinte jobban keres nála, informatikai osztályba járt, az osztálytársai jól menő cégek vezető lettek ezen a téren, állandóan külföldön vannak, féjem is csak most lett vezető, eddig középvezető volt.) Én meg ráadásul tanár lennék(de szerencsére nyelvszakos és töri, így magánórákat tudok/tudtam adni, ez kompezálta a gyatra tanári fizetésem..). na erre egyszerűen nekem estek, hogy én mi a fenének örülök, mert ez igazságtalan...erre írtam, persze mert jó magyar szokás szerint, ha nekem nem jó a másiknak se legyen az, dögöljön meg a másik. Erre írtam olyanokat, hoyg mindenki saját maga tehet azért, hogy hova jut el, mi is tanultunk 2 pici mellett még egy diplomát megszerezve, spóroltunk, és most megtehetjük, hogy 4 gyereket úgy nevelünk fel, hogy pl egészséges ételeket ehetnek, és nem csak virsli vagy parizer kerül az asztalra.

na a végén már ott tartott a beszélgetés, hoyg a kukás szerintem miért nem kereshet annyit, mint a diplomás orvos? hát szreintem, aki már a 1x1-nél is lógott a suliból, az most ne sírjon...na mindegy, biztos nekik van igazuk, bár én nem így gondolom.

amúgy a gyerkőceink(hogy a kérdésedre is válaszoljak): 5,5éves kislány, 4éves kisfiú, 2éves kisfiú, és egy 4hónapos kislány(a babák között nincs sehol 2 év, annál kevesebb van), szinte semmi szülő segítségünk nincs, nagyon minimális. Mégsem mondom, hú de nehéz, mi választottuk, hogy 4gyereket szeretnénk, és igen néha nagyon hiányzik egy jó alvás, és egy nyaralás, de most a gyerekeké a "főszerep", majd később nyaralunk(remélem megérjük). :)

1228. Búgócsiga* (válaszként erre: 1225. - D0b7178f40)
2010. nov. 19. 20:04
Itt hoxán kérdeztem egy tb-s csajt:) Azt mondta adóvisszatérítésnél egy összegben az ez évit igényeljem,(májusban szültem, vagyis egész idei évre jár ) de kérjek könyvelőt,hogy segítsen a papírokban! ne a cégessel, így biztosabb! Szerencsére van ismerős, akit megkérek, vagyis lesz jövő tavasszal egy szép kis összeg, úgyse kaptam soha adót vissza:)
1227. andurka85
2010. nov. 19. 16:42
Bonti! És Te merre felé nőttél fel?
1226. andurka85 (válaszként erre: 1221. - 00495ec28d)
2010. nov. 19. 16:42
Én Jász-Nagykun Szolnok megyei vagyok! Itt van Csongrád mellett a Tisza túl partján. :)
1225. d0b7178f40 (válaszként erre: 1207. - Búgócsiga*)
2010. nov. 19. 16:10

nekem sem szóltak. Bár nekem ez a babó még csak a 2. De én rákérdeztem mert a párom melóhelyén van olyan aki 3 gyerekes és megkapta. És így megkérdeztem. ezt az infót kaptam, hogy betöltöd a 90. napot. Leigazolod, és a 91. naptól már jogosult vagy az adókedvezményre. No akkor járj utána, hogy visszamenőlegesen megigényelheted-e.

Sok mindent nem tudnak az "egyszerű halandók"

hajrá.

❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.