Jártok templomba? (beszélgetés)
Ha eszembe jut, megnézem!
Az erkélyről szoktam látni, mikor vasárnap reggel futnak a sántikáló öregek a misére...
Időnként fiatalok is mennek, de kevesen.
Sokan csak képmutatásból...
fiam egyházi suliba járt, igy amig le nem konfirmált, jártunk, Ez 2005-ben volt, azóta nem voltunk tmplomban, de nagyobb ünnepekkor felvetődik, hogy elmenjünmk-e.
Szóval ezzel az erővel és hozzáállással akár járhatnánk is, de a vasárnap az egyetlen szabadnapunk.
Tv-ben viszont vasár nap megnézzük a protestáns istentisztletet.
Na ja :D
Meg mikuláskor van tele velük a templom:) Legalábbis nálunk, mert van ingyen csoki.
Nálunk a kisebbség akkora kereszteket vet a templom előtt, aztán meg bűnöznek...
(kell a megbocsájtás tán...)
Nem járok, csak ha muszáj, alkalom van. A családom eléggé vallásos, én nem vagyok az.
Amúgy nem hinném hogy ebben merül ki a hit, van a falunkban egy asszony aki minden vasárnap ott ül és áldozik, de máskor ha problémája van, az Isten nemesebbik testrészét emlegeti. Most akkor hogy is van ez ?:D
A lányom ugyan jár hittanra,de templomba nem járunk.
Igaz,hogy minden szombat este megkérdezem,hogy menjünk-e másnap az Istentiszteletre,de amíg nemet mond,addig nem megyünk.
Szeretem a templomokat, mint építészeti remekművek.
Így sokba be is megyek! 🙂
Nem járok, nem vagyok hívő.
Emberek megvezetésére alkalmas dolog...
A hit erősebb a tudásnál, főképp a vakhit, hiszen a tudatlanságon alapszik, és aki semmit sem tud, abban nem is lehet semmit megingatni.
Hász Róbert
Nem járok. Visszataszítónak és képmutatónak tartom, és úgy gondolom, hogy az arra fogékony emberek elbutítására szolgál(t), főleg régebben.
Szerintem a világon a legtöbb nyomor okozóta volt...
Egyébként hiszek egy felsőbb erőben, ami létezhet, de annak meg nem sok köze van ahhoz, amit a vallás jelent.
Nem járok.
Számomra a hit belső dolog.
Nem járok. Nem hiteles, a papok 98%-a képmutató, pénzgyűjtő bálványimádó társaság.
Hitem van abban, hogy van egy felsőbb erő, de nem tudnám megnevezni. Sem Istennek, sem energiának, semminek.
Az egyházak az évszázadok folyamán több rosszt csináltak, mint jót, a vallási fanatizmus a mai napig megbolondítja az embereket.
További ajánlott fórumok:
- Újraházasodni templomban
- Hallott már valaki olyan csodát, hogy a templomban könnyezzik a Szüzanya szobor?Ha igen mit jelent ez?
- Katolikus iskolában kötelezhetnek-e templomba járásra?
- Szeretnék templomban férjhez menni.
- Oltár előtt az exxel!Egy napon egy templomba, de nem egymással!
- Húsvétra műsort készítenénk a gyerekeknek a templomban! Tudna valaki pár oda illő verset, esetleg éneket?