Járt már valaki így? (Hűtőgép) (beszélgetés)
Nem érdemes annyira sietni vele.
Áramtalanítom. Teszek bele egy tepsit, elé jó sok vastag felmosóruhát, reggel kitörlöm, megszárad és cső.
Mondjuk nem árt telente végezni, hogy a cuccot addig biztonságba helyezzük. Ezt megcsinálom akkor is, ha alig jeges, tél vége felé még egyszer ránézek.
Ha valamiért mégis sietni kellene, akkor a lábasokban meleg víz cserélgetését választanám.
Tényleg vannak ma már szuper ragasztók minden terhelésre, hőmérsékletre, de ezt nem tudtam
Persze tudtam, csak nem sejtettem :)
Nem éri meg javíttatni
Vegyél egy használt hűtőt
Igen, kinek mi válik be.
Nekem az, hogy áramtalanítom a hűtőt, és a lakás melegétől elkezd a jég megereszkedni. Attól kezdve meleg vízben kicsavart ruhával esetenként áttörlöm a jeget, és gyorsan beindul az olvadás. Leginkább 2,0 - 2,5 óra múlva már vissza is pakoltam a hűtőbe és a fagyóba is.
Egy újszülöttnek minden vicc új - tartja egy régi mondás.
Nohát én porszívóval is olvasztottam le (amelyiken van levegő kifúvás is), az uram hőlégfújójával - vigyázat, időnként le kell hűteni, mert kemény meleget tud kibocsátani. És természetesen a hajszárítós módszer is OK, de a hidegre állítva és nem a forróra. Amikor még volt hajam - mármint hosszú ű, most elég egy törölköző a szárításhoz. De azért VIGYÁZAT!!!! Mindent kemény odafigyeléssel lehet csak használni. Én a forró vízzel jártam meg, megbillent a lábas és a víz jól leégette a lábfejemet. Hát... tanulság, nos igen. Mindig vigyázni kell, nemcsak a géped, hanem a saját testi épséged védelmére is! Remélem sikerült megmenteni a gépet?
A szerelők csak a hajszárítót mondják: bekapcsolod és azzal fújod be a gépbe a meleg levegőt és ott vagy és a kezedben tartod. Nem pedig azt, hogy minden mással együtt. Nem kell fogdosni közben semmi vizes dolgot, a hajszárítót ugyanúgy mozgatod, irányítod egyik helyről a másikra, mint amikor a saját hajadat szárítod!
Ha így teszel, akkor nem ráz meg az áram!!!
Olvasgattam tegnap és bizony nagyon sokan járnak így mint én.
Azt hittem én vagyok csak ilyen "szerencsétlen" :(
Egyébként nem érdemes megcsináltatni ahogy olvasom...
Azt hogy csináltad?
Én hajszárítót és meleg vizet is használok a leolvasztáshoz.
Ez el...ad. :S
Jó drága lecke, tuti tanulsz belőle.
Te nem hallottad még, hogy hamar munka ritkán jó?
Tartok tőle, nézhetsz új hűtő után.
További ajánlott fórumok:
- Vásároltam egy hűtőgépet, de mégsem kell, ki lett fizetve. Ilyenkor mit lehet tenni? Visszakapom a pénzt, vagy le kellene vásárolni?
- Áramszünet és hűtőgép
- Van valakinek HAIER hűtőgépe?Tapasztalat?
- Van ismerős hűtőgép szerelőtök aki online tudna segíteni?
- A Zanussi ZT 154 AO típusú hűtőgépet melyik évben gyártották?
- Van értelme glicerines vízzel végigtörölni a hűtőgép ajtószigetelését a puhaságának megtartása céljából?