Jár a baba, jár... (beszélgetés)
Azure jól írja: cipő és a két kezed!
Ha talál valamit amivel szívesen közlekedik megteszi, nem kell hozzá drága járássegítő. Az én lányom a kis sámlit tolta maga előtt 1 hétig. 10,5 hónaposan lépett először egyedül, 11 hónaposan már szaladt :D
:)))
Az a lényeg, hogy tudja tolni. Azzal is segítheted a járását.
1. lánykám 10 hósan állt fel, 13 hósan indult el
2. lánykám 12 hósan állt fel, 19 hósan indult el
pici fiam pedig 11 hósan állt fel, 13 hósan elindult
Járássegítő felesleges...inkább csábítsd, és ha nagyon érdekli, és megérett rá, elég erős a lába, akkor el fog indulni. Minél tovább mezítláb legyen, hogy erősödjön a lábboltozata. Zokniban a szőnyegen is "kapaszkodk" az ujjacskáival amivel erősödik a boltozat.
Ez nagyon egyéni, nekem a fiam mindent elég korán kezdett csinálni, de önállóan járni, nem 15hónaposn kezdett. Vannak gyerekek, akik már 9 hónaposan indulnak el, de van, hogy csak 16, 17 hónaposan.
Járás segítő szerintem fölösleges.
Ne vegyél járássegítőt!!! 15 ezerért vettem és nem tudott vele menni mert úgy gurul, hogy kigurul a kezéből és elesik. Semmire nem volt jó nekünk.
Szerintem vezetni érdemes ha ő is akarja és kéri. Az én kisfiam fogta a kezem és ment mindenfelé. Először mindkét kezét fogni kellett, aztán egykezezett.
Én sem siettettem.
szia az első kislányunk 8 hónaposan indult el a második 9 a harmadik pedig 9,5 hónaposan a tesómé pedig 10 hónaposan
nem segítettük őket csak csalogattuk és nagyon nagyon megdicsértük mikor sikerült lépnie szerintem ez ösztönözte őket
ez a dicséret azóta is működik :D
Szia!
Nálunk is hamar eljött ez az időszak. Fogtam mindkét kezét és úgy ment mindenhova. Fárasztó dolog, de ez van. :)
10 hónapos koráig így vezetgettem, aztán megtette az első önálló lépéseit. Utána még kérte a kezünket, mert úgy érezte magát biztonságban, de két hét múlva már önállóan ment. Azóta is szalad mindenhova. :)
Ez egyébként mindenkinél más és más. Úgyis megátod nálatok mit igényel a kisfiad. A lényeg, hogy kövesd az ő ritmusát és ne erőltesd neki az önálló járást. Előfordulhat, hogy esik egyet és egy ideig nem is mer majd újra egyedül járni. Szerencsére nálunk ilyen nem volt, de bármi előfordulhat.
Ági 8 hónaposan felállt, 15 hósan indult el egyedül. nem vezettem, nem segítettem neki.
Mikor kész járni, elindul.