Iszol velem egy csésze kávét? (beszélgetés)
Sziasztok!
Szép napot Mindenkinek!
Most kávééézom ☺
Tegnap,Julcsim ultrahangon volt, - enyém volt Attika ☺ - kisfiú lesz Öcsike ♥
Gratulálok!
Akkor van most munka sok!
Aranyos nagyon Attika!
:))
Sok a dolgom , Gyuszkómék költözbek.
Attika szombaton itt volt egész nap , - fényképek a naplómban ☺
Plnteken kimentünk azanyóshoz , kivittük a temetőbe...............
A tepsibe :))
Egy réteg főtt rizs , egy reteg pörkölt, egy réteg karfiol, - előfőzve.
tetejére tejföl és be a sütőbe.Jó pirosra sütjük.
Ma kirántottam
Hova rakjatok?:))))
En a zoldparadicsom koze dugdostam , amikor volt. A lanyom mind maganak akarta.Sot rajttam, hogy megbontot par borkant kihalaszni a karfiolt belole.:))
Igazad van! A rakott karfiol de jó ötlet!
:))
Nem unatkoztál Julcsi!
Nálunk is karfiol van karfiollal. Ma sült kolbász karfiolpürével. Merthogy mi nem eszünk burgonyát sem!
Sziasztok!
Gyerekek,ma még kávézni is elfelejtettem.Pont készültem meginni ,mikor megcsörrent a telefonom, Julcsim hívott, hogy feléjük olcsó a karfiol ,menjünk vegyünk.Mentünk és mivel Attika már reggelizett , elhoztuk , hogy Anyája eltegye a karfiolt és főzzön ebédet.
Délre hazavittük , aztán én blansírozte,fagyasztottam.A papa négyre ment dolgozni, most lettem kész mindenneel!!! -Mosogatás,takarítás.......
Ja! Ezt nem tudtam!
Szórakozzatok jól!
Szia Ibi!
Kell a leányzónak a környezetváltozás!
Érezze jól magát!
Ti meg használjátok ki,hogy kettesben vagytok!
Lehet , hogy egy hetre.A kicsiknek vakacio. Hagyok egy kis idot a nagyszuoknek meg az unokanak egymast nyuzni.
Kesz vagyok. Tiszta ideg ettol az utol, faradt is.A tegnap vasarba - varosba voltunk egesz nap. Ma este megjon a telire valo zoldseg, vinete , berakni valo uorka, nekem nem let csak amenyit megevet a gyerek.
Megelőzés Julcsi?
Szivesen segítek ha kell,ha nem tudod mit kellene tenned!
Szió!
Szép idő van :)))
Hoztam ,ha szükség lesz rá:
A fekete retek - erős aromája és magas illóolajtartalma miatt - közismerten jó köhögés, rekedtség, megfázásos megbetegedések ellen, továbbá alkalmazzák légúti betegségek gyógyítására. A friss retek elősegíti az epe és a gyomornedvek elválasztását. Ismeretes antioxidáns tulajdonsága is. A friss gyökér fontos hatóanyagai a mustárolaj-glikozidok és a C-vitamin, B1, B2 vitamint, vasat, kalciumot, magnéziumot, foszfort és niacint tartalmaz. A fekete retek csípős íze azonnal elárulja, hogy e gumó igen gazdag mustárolajban, raphanol és raphanin nevű illóolajokban, és bőven tartalmaz antioxidáns hatású vegyületeket is (aszkorbinsav, tokoferolok, karotenoidok és polifenolos komponensek). A retket nemcsak csípősségéért szeretik, nedve is régóta ismert gyógyszer. Minél több mustárolaj található benne, annál jobb az íze és egyben a gyógyereje is.
A férjem lyukat kapar bele és éjjelre mézet tesz bele.Reggel kikanalazza! Hatásos ☺