Iszol velem egy csésze kávét? (beszélgetés)
Szép jó reggelt! :)
Nagyon ügyesen megcsináltad ezt a csésze kávét, máris innék még egyet, pedig most ittam meg. :)
Kávéillatos szép napot kívánok!
¨¨¨¨¨¨)))¨¨¨)))
¨¨¨¨¨(((¨¨¨(((
¨¨\***********/˙))
¨¨¨\*coffe**/˙//
¨¨¨¨\_____/...
Sajnállak és irigyellek is!
De jó volt,míg ilyen kicsik voltak az enyémek! Strapásabb is volt,de élvezd ki! Később nehezebb lesz!
Sziasztok!
Megyek Diab.ellenőrzésre.
Hoztam egy párat, én a harmadikat csináltam meg :)))
Chilis narancs chutney
hozzávalók 4 főre
7-8 db hámozott, a fehér héjától megtisztított narancs
késhegynyi chili
1 ek méz
fél ek fahéj
fél tk gyömbér (a legjobb a friss, reszelt)
a sűrítéshez kevés barna rizsliszt
elkészítés
A narancsokat meghámozzuk, kockára vágjuk, és feltesszük főni. Mikor félig-meddig megpuhult (még egyben van), elkezdjük a fűszerezést: mehet bele a chili, a fahéj, a reszelt gyömbér és a méz. Ha túl sűrű lenne, icipici vizet öntsünk hozzá.
Akkor van kész, ha a narancsok egy része már szétesett, de még darabos.
Ha túl hígnak találjuk, mikor már az állaga jó, nyugodtan sűrítsük be egy kis rizsliszttel.
A fűszerek és mennyisége csak irányadó, az én számíze szerint, kóstolgassátok, és ahogy jónak érzitek, úgy fűszerezzétek.
Szilvachutney
Hozzávalók: 300 ml fehérborecet, 50 dkg szilva, 2 lilahagyma, ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg, ½ teáskanál őrölt gyömbér, 25 dkg aranymazsola, 1 kompótnak való alma,
12,5 dkg barna cukor, ¼ teáskanál őrölt szerecsendió, ½ teáskanál őrölt szegfűbors, ¼ teáskanál cayenne bors.
Elkészítés: Egy edényben összefőzzük a felaprított almát és szilvát a finomra vágott hagymával, a fűszerekkel, a mazsolával, a cukorral és az ecettel, majd forrástól számított 1 órát főzzük (vagy addig, míg sűrű nem lesz).
A csatni_
Végy 4 kiló paradicsomot, egy kiló hagymát, 3 db. salátának való cukkinit, ízlésed szerinti mennyiségben barna cukrot (nálam ez másfél kiló volt, mert a csatni akkor jó, ha édes mint a méz és úgy csíp, olyan forró, mint a pokol), zellerszárat (keveset, azaz három szálat), bazsalikomot egy nagy csokorral, friss gyömbért két evőkanálnyit, és almaecetet, ebből lesz a finomság!
A paradicsomot természetesen meghámoztam, forró vízbe dobtam, majd hidegbe, szépen lejött a héja, ment a befőző lábasba. A hagymát szálasra vágtam, mert úgy szeretem. Zutty a paradicsomra. Következett a cukkini: félbe vágtam, majd gyufaszál vastagságúra szeltem, mert azt akartam, hogy a főzés után is maradjon darabos. Ezen okból a zellerszárakat is 2 centi hosszúra vágtam. (Van az idény szárzellerem a kertben, de nem igazán sikerült, bár kicsit vastagabb a szár, mint a gumósé.) Alaposan elkavartam, és elkezdtem főzni. Nagyjából egy óra múlva adtam hozzá a cukrot. Időközben a megreszelt gyömbért is beletettem. Nagyjából két órát főtt. A végén tettem bele a durvára vágott bazsalikomot és az ecetet. Nálam fél liter borecetet vett fel, addig kóstolgattam, amíg azt nem mondtam, hogy: na, most pont jó!
Aza jóóó!!
Hidd el a szívünkben fiatalok maradunk!!Néha délután tollasozok a Papival,vagy Gyuszkóval és a gyerek korom emlékei visszajönnek ☺ - mintha tegnap lett volna!! Kézilabdáztam sok-sok évig , nejm fájt semmim csak edzés után kipurcantam , de hidd el , ma is beállnék a kapuba védeni :))))
Sziasztok!
Ma csatnit főzök, tegnap zakuszkát csináltam télére!
Már spájzolok Gyuszkóéknak is ,Julcsinak is.
A héten ,minden nap Attikáztam , nagyon sokat dumcsizik , édesen játszik , szót fogad , - ha nem akkor elterelem a figyelmét , nincs hiszti ☺ ☺
Na ez nem is vitatéma!
Mindannyian fiatalok vagyunk,gyertyaszámtól függetlenül!
Én ezt egyébként közölni is szoktam családommal!
:-)))
Sziasztok!
Már nem akartok be se nézni?
Természetes!
Én se!
Csak egy kicsivel nagyobb számot írtak a tortámra.....!
:-DDDDDDD
Köszönöm!
Énsenemvagyok öreg :))))
Gratulálok!
Jajj,de fiatal!
:))