Írjünk össze egyszerűen elkészíthető meleg vacsora ötleteket!!!(Nem baj ha nem túl drága :)) ) (beszélgetés)
Pálffy gombóc
5 zsemle, 2 evőkanál liszt, 6 dkg vaj, 6 dkg füstölt szalonna, 1,5 tejföl, 3 tojás, petrezselyem, só
A vajban megpirítom a szalonnát, a szalonnát kiszedem, megpirítom benne a kockára vágott zsemlét. A tojást a tejjel felverjük, megsózzuk és a zsemléhez adjuk. Jól elkeverjük, fél órát pihentetjük. Kerek cipót formálunk, beletesszük egy kivajazott szalvétába (konyharuha). Enyhén sós forrásban lévő vízben 30 percig főzzük.
Kivesszük a szalvétából gerezdekre vágjuk, mint a dinnyét.
(6 dkg vajat felforrósítunk és leöntjük vele, de ezt el is hagyhatjuk)
Ez is köret!
Knédli
½ kg liszt, 1 tojás, pici só, pici cukor, élesztő felfuttatva vízbe, kelni hagyni, majd 20 percig gőzbe gőzölni.
Karfiolos kotlet
Sertésszeleteket besózunk mind a két oldalán, hirtelen megsütjük. Tűzálló tálra tesszük. Mindegyik szeletre teszünk egy szelet vajat, teszünk rá főtt karfiolt, hogy a húst befedje. Elkeverünk 2 tojás sárgáját pici sóval 1 evőkanál mustárral, 2 deci tejföllel és ráöntjük a karfiolra és egy pár percig a sütőbe tesszük.
Gyori vasarcsanok, a tescoval szembeni haztartasi dolgokat arulo arusnal van egy nagyon klassz nokedliszaggato. Feher muanyag koralaku. Azt tudom ajanlani azzal a vilag legegyszerubb dolga nokedlit szaggatni es nagyon gyors is. (Bar valoszinuleg mashol is lehet kapni en ott vettem)
Tudom mirol beszelek, mert en ugy feltem a nokedli keszitestol, mint a tuztol, aztan egyszer raszantam magam es azota semmi bajom vele. :)
Sajtos, tejszínes csirkemell filé
A csirkét sózzuk, borsozzuk, lisztbe, tojásba majd sajtba mártjuk, lerakjuk egy tálba, megszórjuk a maradék sajttal. 2 dl tejszínt rálocsolunk, alufóliával letakarva 20 percig pároljuk a sütőbe, ezután levesszük a fóliát és 35 percig sütjük, mire a sajt megpirul, a tejszín is elpárolog.
babfélék, lencse , főzelékek (tárkonnyal varriálva, vagy babérlevél (krumpli főz.v. leves)
Vadasba én citromot teszek és mustárt!
Nyírségi töltött karaj
1,5 kg karaj szelet
4 zsemle
20 dkg csirkemáj
3 kemény tojás
3 nyers tojás
petrezselyem
A hússzelteket kiverjük, sóval-borssal beszórjuk, kevés forró zsírba kisütjük mind a két oldalát pirosra.
Töltelék: A májat összevágni, üvegesre párolt hagymával pirítani, 4 zsemlével (áztatott) együtt ledarálni. A kemény tojásokat kockára vágjuk. A zsemlés májat 3 nyers tojással, sóval, borssal, petrezselyemmel és a főtt tojásokkal összekeverjük. Az állított hússzelet mellé tölteléket teszünk, megint hús, megint töltelék… Kb 1 órát sütjük, a vége felé reszelt sajttal hintjük a tetejét, pirosra sütjük.
Ez nincs kész vmi gyorsan, és nem is kell persze ekkora adagot de úgy írtam, amennyiből mi szoktuk csinálni (ez 10 emberre elég kb)
70 dkg sertésborda
5dkg sertésmáj
5 dkg friss gomba
5 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
5 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg zsír
10 dkg paprika
só
bors
petrezselyem
A bordát kevés zsíron megsütjük, melegre tesszük. A csíkokra vágott szalonnát kiolvasztjuk majd a vöröshagymát, gombát és zöldborsót rátesszük és együtt pirítjuk, hozzáadjuk a megsütött májat, sóval borssal ízesítjük, petrezselyemmel megszórjuk, kicsit tovább pirítjuk, a bordára öntjük. Paradicsom-paprikával díszítjük, köretként sült burgonyát adunk.
Köszi az ötleteket.:)
Múltkor nagyon rákattantam az ecetre,és rájöttem,hogy a nem annyira finom bablevesből is incsi-fincsi bablevest lehet készíteni (ecettel):D
Szia !
Én a lencse főzelékbe mindíg rakok, a krumpli főzelékbe is lehet, ha nem tejfölösen készíted, illetve savanyú tojásba is tesznek
Jaaa, igen..már igy rémlik valami.:)
Kezdő szakács vagyok.:)
:))))
Nem bonyolult az csak bele kell jönni.
További ajánlott fórumok:
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- NORBI UPDATE: Vacsoraötleteket kérek, lehetőleg egyszerűt.
- Tudnátok olyan süti recepteket írni nekem, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és nem kell sütni?
- Milyen egyszerűen elkészíthető, mégis ízletes ebéddel várjam a vendégeket? Házavató lesz, kb. 15-20 ember jön!
- Vacsora ötleteket várok
- Házias, sütőben elkészíthető ünnepi (de nem karácsonyi!) vacsorát javasolnátok?