Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Írjünk össze egyszerűen elkészíthető meleg vacsora ötleteket!!!(Nem baj ha nem túl drága :)) ) fórum

Írjünk össze egyszerűen elkészíthető meleg vacsora ötleteket!!!(Nem baj ha nem túl drága :)) ) (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
2010. jan. 21. 14:40

Pálffy gombóc


5 zsemle, 2 evőkanál liszt, 6 dkg vaj, 6 dkg füstölt szalonna, 1,5 tejföl, 3 tojás, petrezselyem, só

A vajban megpirítom a szalonnát, a szalonnát kiszedem, megpirítom benne a kockára vágott zsemlét. A tojást a tejjel felverjük, megsózzuk és a zsemléhez adjuk. Jól elkeverjük, fél órát pihentetjük. Kerek cipót formálunk, beletesszük egy kivajazott szalvétába (konyharuha). Enyhén sós forrásban lévő vízben 30 percig főzzük.

Kivesszük a szalvétából gerezdekre vágjuk, mint a dinnyét.

(6 dkg vajat felforrósítunk és leöntjük vele, de ezt el is hagyhatjuk)



Ez is köret!

2010. jan. 21. 14:39

Knédli

½ kg liszt, 1 tojás, pici só, pici cukor, élesztő felfuttatva vízbe, kelni hagyni, majd 20 percig gőzbe gőzölni.

2010. jan. 21. 14:32
Milyen köret ötletetek van az uncsi főtt rizs,krumpli és tészta helyett?
2010. jan. 21. 14:25

Karfiolos kotlet


Sertésszeleteket besózunk mind a két oldalán, hirtelen megsütjük. Tűzálló tálra tesszük. Mindegyik szeletre teszünk egy szelet vajat, teszünk rá főtt karfiolt, hogy a húst befedje. Elkeverünk 2 tojás sárgáját pici sóval 1 evőkanál mustárral, 2 deci tejföllel és ráöntjük a karfiolra és egy pár percig a sütőbe tesszük.

2010. jan. 21. 14:24
Túrógombóc, gyorsan megvan, és finom.
63. Eri74 (válaszként erre: 43. - Egypt)
2010. jan. 21. 14:23

Gyori vasarcsanok, a tescoval szembeni haztartasi dolgokat arulo arusnal van egy nagyon klassz nokedliszaggato. Feher muanyag koralaku. Azt tudom ajanlani azzal a vilag legegyszerubb dolga nokedlit szaggatni es nagyon gyors is. (Bar valoszinuleg mashol is lehet kapni en ott vettem)

Tudom mirol beszelek, mert en ugy feltem a nokedli keszitestol, mint a tuztol, aztan egyszer raszantam magam es azota semmi bajom vele. :)

2010. jan. 21. 14:22

Sajtos, tejszínes csirkemell filé


A csirkét sózzuk, borsozzuk, lisztbe, tojásba majd sajtba mártjuk, lerakjuk egy tálba, megszórjuk a maradék sajttal. 2 dl tejszínt rálocsolunk, alufóliával letakarva 20 percig pároljuk a sütőbe, ezután levesszük a fóliát és 35 percig sütjük, mire a sajt megpirul, a tejszín is elpárolog.

2010. jan. 21. 14:21
mustárt mi is rakunk a vadasba
2010. jan. 21. 14:21

babfélék, lencse , főzelékek (tárkonnyal varriálva, vagy babérlevél (krumpli főz.v. leves)

Vadasba én citromot teszek és mustárt!

59. steinné (válaszként erre: 56. - Bucóka20)
2010. jan. 21. 14:21
Nincs mit ! Én is szoktam tenni néha, attól függ, hogy milyen kedvem van. Van amikor ecettel esszük, van amikor nélküle. Lehet variálni, kedved szerint.
2010. jan. 21. 14:19

Nyírségi töltött karaj


1,5 kg karaj szelet

4 zsemle

20 dkg csirkemáj

3 kemény tojás

3 nyers tojás

petrezselyem

A hússzelteket kiverjük, sóval-borssal beszórjuk, kevés forró zsírba kisütjük mind a két oldalát pirosra.


Töltelék: A májat összevágni, üvegesre párolt hagymával pirítani, 4 zsemlével (áztatott) együtt ledarálni. A kemény tojásokat kockára vágjuk. A zsemlés májat 3 nyers tojással, sóval, borssal, petrezselyemmel és a főtt tojásokkal összekeverjük. Az állított hússzelet mellé tölteléket teszünk, megint hús, megint töltelék… Kb 1 órát sütjük, a vége felé reszelt sajttal hintjük a tetejét, pirosra sütjük.



Ez nincs kész vmi gyorsan, és nem is kell persze ekkora adagot de úgy írtam, amennyiből mi szoktuk csinálni (ez 10 emberre elég kb)

2010. jan. 21. 14:18

70 dkg sertésborda

5dkg sertésmáj

5 dkg friss gomba

5 dkg zöldborsó

1 fej vöröshagyma

5 dkg kolozsvári szalonna

10 dkg zsír

10 dkg paprika

bors

petrezselyem


A bordát kevés zsíron megsütjük, melegre tesszük. A csíkokra vágott szalonnát kiolvasztjuk majd a vöröshagymát, gombát és zöldborsót rátesszük és együtt pirítjuk, hozzáadjuk a megsütött májat, sóval borssal ízesítjük, petrezselyemmel megszórjuk, kicsit tovább pirítjuk, a bordára öntjük. Paradicsom-paprikával díszítjük, köretként sült burgonyát adunk.

56. Bucóka20 (válaszként erre: 54. - Steinné)
2010. jan. 21. 14:17

Köszi az ötleteket.:)

Múltkor nagyon rákattantam az ecetre,és rájöttem,hogy a nem annyira finom bablevesből is incsi-fincsi bablevest lehet készíteni (ecettel):D

2010. jan. 21. 14:17
vadasba is szoktunk mi ecetet tenni
54. steinné (válaszként erre: 53. - Bucóka20)
2010. jan. 21. 14:15

Szia !

Én a lencse főzelékbe mindíg rakok, a krumpli főzelékbe is lehet, ha nem tejfölösen készíted, illetve savanyú tojásba is tesznek

2010. jan. 21. 14:14
Ha már a recepteknél tartunk,ti tudtok olyan kaját amibe van ecet vagy lehet bele tenni?!Pl tejfölös bableves...ilyesmire gondolok...legyen az főzelék vagy akármi...
52. tappancsmama (válaszként erre: 43. - Egypt)
2010. jan. 21. 14:12
Lapos fakanál is megteszi szaggatónak.
51. meli85 (válaszként erre: 48. - Egypt)
2010. jan. 21. 14:12
Igen,csak így jobban hangzik :D
50. Bucóka20 (válaszként erre: 49. - Egypt)
2010. jan. 21. 14:12
:DD
49. egypt (válaszként erre: 46. - 1929f865b9)
2010. jan. 21. 14:12
Ó, nekem azzal nem menne...:)) Lehet, hogy még "célszerszámmal" sem...
48. egypt (válaszként erre: 45. - Meli85)
2010. jan. 21. 14:11
Ez gyakorlatilag sima krumplis tészta, csak nem kockatésztából van, nem? Mi legalábbis ugyanígy csináljuk.
47. meli85 (válaszként erre: 44. - Tappancsmama)
2010. jan. 21. 14:11
Bizony ám. Attól függetlenül,h nincs benne hús,a férjem imádja !
46. 1929f865b9 (válaszként erre: 43. - Egypt)
2010. jan. 21. 14:10
Fakanál.:DDD
45. meli85 (válaszként erre: 41. - Egypt)
2010. jan. 21. 14:10
A hagymát megdinsztelem,hozákeverem az őrölt piros paprikát. közben megfőztem a tésztát+kockára vágott krumplit és belekeverem! tök egyszerű :D
44. tappancsmama (válaszként erre: 29. - Meli85)
2010. jan. 21. 14:10
És még finom is. :))
43. egypt (válaszként erre: 39. - Tappancsmama)
2010. jan. 21. 14:09
Egy szaggatót már kaptam anyósomtól, csak olyan kaparó nincs hozzá.
42. meli85 (válaszként erre: 38. - Bucóka20)
2010. jan. 21. 14:09
:D
41. egypt (válaszként erre: 37. - Meli85)
2010. jan. 21. 14:09
Szélesmetélt, Ennyi? Mármint bolti szélesmetélt, és főtt krumlival összekevered, vagy hogy kell?
40. Bucóka20 (válaszként erre: 36. - Tappancsmama)
2010. jan. 21. 14:09

Jaaa, igen..már igy rémlik valami.:)

Kezdő szakács vagyok.:)

39. tappancsmama (válaszként erre: 35. - Egypt)
2010. jan. 21. 14:08

:))))


Nem bonyolult az csak bele kell jönni.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook