Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Szerintem természetes ha az ember egy idő után lemerül, az meg végképp ha igyekszik és ugy látszik, nincs meg a kellő eredménye vagy az amit ő elvárt volna...
Szerintem mindannyian egy idő után kicsit lemerülünk,kicsit elegünk van,lesz, aztán ugyanugy rájövünk hogy menni kell tovább és tovább és folytatjuk.
Emberek vagyunk,esendők, ez természetes, rázd meg magad és gyere velünk együtt tovább.
Mi itt mind 1 hajóban evezünk.
Én én hiszem, hogy ki előbb ki utóbb, de mind célba fogunk érni..Igaz lányok?
Köszönöm Hajna, drága vagy nagyon most itt irulok pirulok :)
De a dologhoz hozzá tartozik hogy azért is csinálom mert nagyon elhiztam már (igyis későn eszméltem) és a saját sulyomat is nyűg cipelni, több bajt ennél ami meg most van nem szeretnék....
Csajok, rugjatok seggbe, tegnap bűnöztem, megettem 4 kocka milka csokit délután :(
Nem tudom mi ütött belém,de bele is haltam volna ha nem ettem volna belőle :(
2 hónap alatt ez az első vétkem, és mocskosul szégyellem a pofámat miatta :( Ugy látszik akaratgyenge vagyok.
Csillag, én csak azt mondom én nemtudok jobb és hatékonyabb megoldást mint az amit most csinálsz illetve amit itt mindenki próbál helyesen csinálni. Az hogy az endod mitől alakul ki szintén nemtudom megmondani, de szerintem nem a helyes táplálkozás és a met hatására alakul ki. Lehet ez hajlam mittom én. Én csak azt akarom mondani, hogy az amit csinálunk az jó és működik, nem mindenkinek ugyanúgy de működik. Nyilván az út is más mindenkinek, de én hiszem hogy az alapok ezek.
Azt is elhiszem hogy elfáradtál és kifáradtál... de nem szabad feladni
Ahogy itt sokan mások. Köztük én is.
Adri meg csak lefordította neked, amit Molygó írt, semmi bántó nem volt benne. Igen, igaz, hogy Adri nem régi tag, de ennek ellenére ő olyan, akiért érdemes ezt a fórumot működtetni és segíteni. Ő megfogadja a tanácsokat, elolvasta az anyagot, nem kérdez olyat, ami rögtön az első sorban le van írva. Fiatal még, a szüleivel lakik, mégis külön főzöcskézik magának, szóval én hihetetlen büszke vagyok rá, mert nem azért teszi, mert gyereket akar, hanem szeretne egészséges lenni. Őszinte leszek, én gyereket akarok, ezért teszem. Nem tudom, hogy csak magamért képes lennék-e erre. És hál isten, hogy neki hamar kiderült és nem fog úgy járni, ha babát akar, mint mi. Bőven elég, hogy mi szívunk.
Nem veszem támadásnak, csak én is látom és érzem, hogy most mennyire rosszul érzed magad. Csak annyit akartam mondai, hogy dühöngj nyugodtan mert kell...
Én sem rosszindulatból írtam, és át sem tudom érezni, hogy milyen borzalmas lehet így küzdeni valamiért. És mindenkinek megvan a maga kersztje, de én is remélem ,hogy hamarosan jobban fogod magad érezni.
Sziasztok!
Hagyományos fehér hurkát lehet enni ebédre? Mennyi a szh. benne? Ahány helyen nézem, mindenhol mást találok!
(bocsi, erre még reagálok)
tudod, hány hullámvölgyön vagyok túl? hány műtéten? hány megjött menstruáción? hány görcsrohamon? hány gyógyszeren? hány félelmen? hány vérvételen és vizsgálaton?...
nem támadlak, nehogy félreérts, csak asszem, te még viszonylag új vagy itt (ha nem, akkor bocsi), és nem biztos, h vágod, h már évek óta nyakig vagyok a kakiban és egyre csak süllyedek...hidd el, sokszor voltam már erős, "fejet fel és előre", nyilván most is így lesz, mert muszáj, de ez azért nem az első akadály előttem......
Ezt a dühöt nagyon jól meg lehet lovagolni, és a mozgásba beleölni :)
Oltári teljesítményre képes az ember, ha "felspanolja" magát :)
aranyos vagy, köszönöm az együttérzést. neked is nagyon nehéz lehet (meg itt mindenkinek, nem vitatom).
nekem csak már elegem van abból, h egész életemben azt éreztem, h nem vagyok elég jó, nem csinálom elég jól, folyamatosan csalódást okozok. másoknak, magamnak...fekete bárány-effektus, és most is ezt érzem. tudom, sz@r ügy.
na de befejeztem a rinyálást, lányok. nem rólam szól ez a fórum. elnézést kérek tőletek.
Szia, Molygó szerintem csak úgy értette hogy jogod van 2 napod lázadni és akár mást is kipróbálni aztán térj magadhoz és kerülj vissza az itt alkalmazott módszerhez :)
Bennem is végtelen düh van még mindig, hogy mi és ki iránt persze megfogalmazhatatlan, de ennek hála otthon hárpia vagyok....
NEM TUDOM, mi a megoldás. én is örülnék, ha tudnám az üdvözítő utat, ami elvisz az endó- és IR-mentes élethez (miközben új bajom se lesz).
sosem beszéltem paleóról, nem értem, h jön ez ide. mindig az IR-diéta betartására törekedtem (annak ellenére, h "belülről", ösztönösen nekem kb. egész napos zöldség-gyümölcs evés jönne sokszor).
azt meg nem teljesen értem, hogy hogyan látszódna az újabb eredményeimen az évekkel korábbi életmódom. (ami egyébként nem különbözött végletesen a mostanitól, pl. akkor se ettem fehér kenyeret túlzottan, és a nasi-chips is szökőévente fordult elő csak).
na mindegy. megint nem kötözködni akarok, de ez a többéves huzavona, műtétek, diéták, gyógyszerek, "kissé" kimerített. ez van...
Sziasztok!
Csillag, sajnálom, hogy ilyen mély pontra kerültél. Sajnos semmi okosat nem tudok írni... megértem az érzéseidet, de muszáj tovább menni.
Én, amikor megtudtam az IR-t akkor egész egyszerűen nem voltam hajlandó elfogadni. Arra gondoltam, hogy rosszul nézték a vérem, rosszul látta a doki, stb. Velem ilyen nem törénhet.
Aztán amikor a nőgyógyász azt mondta, hogy PCO-s vagyok, akkor ugyanezt éltem át.
De a lányok hatására bizony elszántam magam, és komolyan odafigyelek a diétára. Nincs mese, ha kell viszem magammal a hozzávalókat, odafigyelek.
Ettől függetlenül elkeserít, hogy ebben a hónapban a 18. naptól közti vérzésem volt, ma pedig érzem, hogy meg fog jönni.
És erre senki, de senki nem tud mit mondani.
Nem értem, ha az inzulin tönkre teszi a sárgatestet, akkor mi a fenéért nem kapok erre gyógyszert???
Szóval bennem is kérdések, kérdések és kérdések....
Amikre attól tartok, hogy soha nem kapok már választ...
nem gondolom, h bántani akartok. egyszerűen tele vagyok kérdésekkel, az erőm viszont elfogyott. fordítva jobb lenne.
nyilván ha Tűűnek írnék v elmennék hozzá, nem tagadnék le semmit, a kilengéseket sem. nem vagyok az a fajta, aki kamuzik.
Az orvosodnak pedig csak gratulálni tudok! De most kapsz jó kis anyagokat, és szépen elkezdesz rendbe jönni.
A napi 160 g CH-tól, és az esti étkezéstől ne félj! Nem hízni, hanem fogyni fogsz tőle. Ahogy megy lejjebb az inzulinod, úgy indul be a fogyás is, ugyanis az inzulinnak van egy olyan szerepe is, hogy nem engedi a zsírt lebontani, illetve minél magasabb, annál jobban rakódik.
Az inzulinod mértékegysége számomra ismeretlen, ha jól láttam, talán Mosolykáéknál nézik ezzel a mértékegységgel...
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?