Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Oda járok, B doktornő azt mondta maradjon 160 g, de ezt 4 hete mondta, most szombaton pm és cukor vérvétel, hétfőn gondolom ír majd és újra rákérdezek. A tízórait nem tudom bontani, mert fél8-kor eszem reggel, 10-kor uzsi és délben ebéd. 4-kor uzsi, 8-kor vacsora. MOst 6-kor szoktam sajtot meg olvibogyót enni, picit, de azt nem tudom mindennap, mára is meguntam:S De már tízórai után az ebéd jár az eszemben:S
És most kínzó ez az éhség, majdnem mint amkor még kezeletlen volt az IR, most este már szédültem picit.
Ha MM-be jársz, akkor beszélj erről a dokiddal, mert lehet, hogy emelni fognak nálad.
Nekem a súlyfeleslegem miatt nem sok lehetőségem volt, a 160 g-ról 170 g-ra emeltünk.
A bontott 10órai és uzsi sem vált be?
Szia, én teljesen elégedett vagyok vele, teljeskörűen és gyorsan válaszol, amikor személyesen voltam nála, akkor végignézett minden leletemet, és nagyon alaposan elmesélte az IR működését, a kezelésem mibenlétét, és felvázolta a további terveinket a kezelésről.
Mondjuk én olyan téren könnyű eset voltam, hogy túlsúlyom van, és az inzulinom az egekben volt (ezt a legkönnyebb kezelni, ahogy itt látom), de az LH/FSH arányom rendben volt, a TSH-m rendben volt, a progim volt rossz, és negyedévente jött meg. Tehát nálam egyértelmű volt, hogy Meforalt ír fel, 3x850 mg-ot kellett szednem, ezt hetente/kéthetente történő emeléssel.
Szia, hát én nem is tudom, hogy mit kéne, hogy számoljak...
09.01-jén jött meg utoljára, akkor 68 kg voltam, az első trimeszterben lefogytam 63-ra, most pedig 69-et mértem tegnap reggel.
A 68-hoz képest 1 kg jött fel rám, de a 63-hoz mérten viszont 6 kg, és a 23.hétben vagyok.
Ti ettetek már quinoát? A szomszédasszonyom hozott át kóstolni a múltkor, nekem ízlett, utánaolvastam akkor és másnap vettem is egy zacskóval, de akkor jött ez a cukormizéria és azóta nem is gondoltam rá. Csak most láttam az egyik hírportálon ismét róla egy cikket és eszembe jutott.
tehát béna vagyok mégegyszer:
Pita recept:
20 dk tk liszt
10 dkg finomliszt vagy kenyéliszt BL80
1 kisebb tk só
1 tk cukor
1,5 dkg élesztő vagy fél csomag porélesztő
2,5 dl langyos víz
2 ek olaj
Sütőt 240-250 fokra előmelegítem úgy hogy alulról 2-3.ik harmadik rácsmagasságon a rácsot is benne hagyom (ugyanis ezen kell sütni a pitákat)
A langyos lisztet, cukrot sót összekeverem, belemorzsolom az élesztőt és beleöntöm a vizet és az olajat. Nagyon jól ki kell dagasztani, kelesztés nélkül 8 cipót formázunk belőle, kinyújtjuk őket. Az előmelegített sütőbe rakjuk, kb 1 perc múlva felfúvódnak és ezután meg is fordítjuk őket, adunk Neki még 1 percet és kész is.
Még nem próbáltam a receptet, de egy könyvből van IR módra átírva...
Pita recept:
20 dk tk liszt
10 dkg finomliszt vagy kenyéliszt BL80
Tita! Megnéznéd az én értékeimet is?
60720. hsz.
Köszönöm :)
D-vitamint szedek 2000 NE/nap, bár a szintjét nem nézték, de tuti alacsony.
Egy hónapja szedem a gyógyszert, 1000 mg merck xr.
Sok a túlsúlyom is, olyan 20 kilót szeretnék leadni. Eddig nem ment le szinte semmi. Sajna.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?