Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Köszönöm :D még 1 kérdés mára remélem
ha ezekből eszek akkor a húsi mellé eszek 15 g rizst és ennem kell még mellé 35g gyors felszívódásút,ugye?
akkor nagyjából: sült csirkemell,15 g basmati rizs( gombás) és 35g lassú pl tönköly kenyér? jól mondom? :)
Krumpli gyors, síma rizs gyors, barna és basmati rizs lassú.
Kenyér akkor lassú, ha teljes kiőrlésű. Ezeket a kenyereket kb 50 ch=100 gramm kenyérben kell számolni, tehát kb 70 gramm kenyér tesz ki 35 ch-t.
Erzsike!
Jó kaják ebédre:
- rakott karfiol (zöldbab, brokkoli, kelkáposzta) mert azokban van barna vagy basmati rizs
- főzelékek, mert azokban a zöldség és a rántás is szénhidrátos max eszel hozzá még egy kis szelet kenyeret
- rizi bizi vagy gombás vagy bármilyen zöldséges rizs
- rakott vagy töltött káposzta nekünk való rizzsel
- saláták és kenyérke
- saját sütésű vagy rendelt teljes kiőrlésű lisztből készült pizza
- durum tészta
Ezekhez meg lehet csinálni csomó féle husit, tükörtojást stb.
És az sem szentírás hogy a tízórai vagy az ebéd lassú+gyors. Lassút mindig ehetsz gyors helyett. Én pl ebédre meg vacsira nem is igen eszek gyorsat, csak tízóraira meg uzsonnára.
De fordítva nem okés, tehát lassú helyett NEM ehetünk gyorsat.
A krumpli és a rizs (basmati,barna) gyors felszívódásúak?
Tehát akkor példa ebédre: 35g lassú az például 3,5 dkg tönköly kenyér,és 15 gyors pl: petrezselymes krumpli,ez így jó gondolat??
uzsonna? 10 g diabetikus csoki vagy lekvár...??
Bevallom, én a barnarizst nem szeretem, számomra ehetetlen. (Nem azt mondom, hogy rossz, csak én nem szeretem.)
A basmati vizsont nagyon finom, jobban ízlik a síma rizsnél. A legjobban a gombás rizst szeretem, és még ch-val is jól járok.
Köretnek jók a zöldségek, saláták, bár ezekre rá kell "szokni". Barna rizs, vagy basmati rizs (mindenképp próbáld ki, nagyon finom), esetleg a rizst is keverheted zöldséggel, gombával, stb.
Lehet még tészta durumlisztből, vagy tk lisztből, kuszkusz, bulgur, illetve bármilyen teljes kiőrlésű lisztből készült péksüti vagy kenyér, pl pogácsa.
Tk. kenyeret egyél hozzá a megadott szh.
ez az szh minek a rövidítése??
tehát akkor 15 g petrezselymes és kellene még hozzá 35g lassú,kenyér?? de reggelire is azt eszem nem lesz sok a kenyér?? hmm? :(:(
jaj értem
Nálunk szerintem a só a ludas mert túlsúlyról nem igazán beszélhetünk Nála.
Tényleg megörültök tőlem amiért ilyen lassú a felfogásom bocsi :(
Ebédnél ott van hogy 35 g lassú és 15 g gyorsa.
Na már most ha szek ebédre 35 g petrezselymes krumplit mit egyek még hozzá ami kitesz a 15 g gyors felszívódásút? Mert Tízóraira és uzsira oké a gyümölcs,de mindig azt egyek :( Hajjj de nem értem ehhez sík hülye vagyok :(
köszi Tittike:)
Gyuri bácsi is 2 féle teát ajánlott, kipróbáljuk a galagonyát
köszi csajok
most ma megyek a herbaboltba és veszek Neki galagonyateafüvet és csökkentett na tartalmú sót
majd eldugom előle a sót és nem fog utána sózni
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?