Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Kezdek belezavarodni. Szerintem nekem nem volt baj a hormonjaimmal eddig, a prolaktinom volt egy kicsit magasabb, arra kaptam a jódot. Az 0. perces inzulinom jó volt, a 60-as és a 120-as viszont rossz. Aztán eltelt most 2 hónap gyógyszeresen, és már előtte 1 hónapot diétáztam és mozogtam. És a mostani vérképemben meg rossz lett a TSH és az FSH/LH arány, nagyon sok az FSH.
szerintem ez nem utal pcora.rendszeres mensi , pé-vel és nem többszörös az lh.szerintem csak ir.nekem mindig azt írták sok másodlagos tüsző mk petefészekben.és nincs pco.leszívásnál is mindben volt petesejt.pco-nál sok üres lehet
szia:-)nem enyhe ir volt.azt írtátok súlyos, csak én makacs vagyok.azt mondtam ha diéta+mozgással 3-4 hó alatt nem javul akkor jöhet a gyógyszer, de nem kellett:-)jól vagyunk köszi.mire enyhülnek a tünetek jelez a baba.vagy visszaköszön a vacsi, vagy valami és már nő a pocom is rendesen.van fenn kép:-)6 nappal nagyobb a vártnál:-)
nézd mindenkinek más válik be......
csalhat, de nem biztos.ha alacsony tudod mi van.ha túl magas PCO,, ha kettő között van és ismert PCO-s valaki na akkor semmit nem ér,de ezt csak eredmény után lehet megmondani
Tudom, hogy segíteni akartok, DE lenni kellett volna legább egy ici pici halvány pozi tesztnek. Sok-sok embernek akinek természetesen jön össze, nincs progi pótlás, én ezt csak időhúzásnak érzem. Majd a hétvégén elválik.
Bocsi, ez így nem igaz, aki IR-es, az lehet policisztás, de nem szindrómás. De lehet hogy még cisztája sincs. És hormonzavara meg főleg nincs, csak amennyit az inzu csinál neki.
Szal, a PCO meg a PCOS se ugyanaz.
Hát én már nem tudom, hogy mim van. A meddősségis intézetben fel sem merült semmilyen probléma az ultrahang és a vérkép alapján, csak miután kiharcoltam a 3 pontos terheléses labort derült ki, hogy IR. Az ultrahangon mindig volt 2-3-4 kis fejlődésben lévő petesejt peteérés előtt, amit a nőgyógyász normálisnak mondott, de most az endos orvos azt mondta, hogy ez már jelzés.
Ditke!
Jajj nem akarok belekotyogni, de úgy féltelek, és szerintem hallgass pillangóra :)
Persze te tudod. Nem akarok tolakodó lenni.
Szia!!! :)
Hát ha nekem is csak enyhe IR lenne és pcos nélkül, én sem biztos, hogy szedtem volna. Téged igazolt az élet, ott van a kis pocaklakó. Remélem minden oké veletek :)
Hát igen, én is rágódtam rajta, hogy kezdjem-e vagy ne, de így döntöttem, mert valahogy biztonságosabbnak tűnt... lehet, hogy rossz döntés, de ha nagyon nem működik, akkor abbahagyom.
Magas FSH-m van sajna nekem is. De nálam sajna még a met előtt is magas volt, szóval nem az rontotta el. PCOS-nél az AMH vizsgálat meg csalhat, túl sokat mutathat. De akkor hogy a fenébe tudjak meg bármit is a petefészkem állapotáról. Ráadásul én már 36 múltam :(
Az állapotom stagnál 4 hónap gyógyszer és diéta után (mondjuk a mozgás nem volt mindig kellően rendszeres, de most már azt is nyomom keményen). És az eredményeim ultra rosszak. Marha magas az inzulin, magas a TSH, és szinte minden hormonom gázos. Szóval nekem meg tökre elegem van ebből az egészből. Bocs, hogy nyavalygok megint.
Nekem amúgy is nagyon szép a progim, mindig 30 felett volt, amikor nézettem. SZóval ha elhagyom a gyógyszert, és nem jön meg rendesen, akkor biztos elküldenek vv-re. Minek tömjem, ha nega a teszt, csak az időt húzom vele.
Szia!
Hát ez az orvos nagy butaságot mondott akkor.
IR-nél csak az inzulin gáz, a hormonok rendben vannak, rendszeres a ciklus és általában van pé és ovu.
PCOS-nél már a hormonok is borulnak. Rendszertelen a mensi, és általában nincs pé és ovu.
Én PCOS vagyok, és nincs egy darab cisztám sem, soha nem is volt. Nem feltétel a ciszta.
Sokan keverik a PCO-t és a PCOS-t.
Szóval van itt fogalomzavar bőven sok ember fejében sajna, még orvosokéban is...
ezért most páran le fogják harapni a fejem, de én ezért nem kezdtem el a gyógyszert.viszont diéta+mozgás ment keményen és elég volt:-)
Nekem sem volt ciszta. De nekem mindegy hogy hívja az orvos, csak tudjam meg, hogy hogy tudom rendben tartani, beállítani.
Nekem is mindig van peteérésem, minden hónapban érzem, és a ciklusom is nagyjából rendszeres, illetve 28-30 napos. Amikor ezt mondtam neki, azt mondta, hogy nem zárja ki, hogy legyen peteérés, és akkor még akár terhes is lehetnék... de valamiért nem sikerül. Elkezdtem erre a gyógyszereket és így lett rosszabb a laboreredmény, mint előtte.
ezt cáfolom.ir volt.pco soha.rendszeres ciklus pé-vel
Nem tudok nézetni, hétvége jön. Hétfőn meg már a 18. nap lesz.
Az ultrahangon 3-4 kis foltocskám volt, amit a nődoki normálisnak mondott, az endos doki meg már PCO-nak mondta. :(
Nekem az endos orvos azt mondta, hogy nem akarja szépíteni, de aki intulinrezisztenciás, az PCO-s is, csak ezt nem szeretik kimondani. :(
nem az IR, hanem pco-nál túl magas lesz.
nem akarok hiú ábrándokat kelteni, de először nézess hcg vv-t ha az nega csak akkor állj le a progival kérlek.bactak már rá emberek.
inszem utáni 15. nap, nem sok a mennyisége, pár csepp, reggel elég sötét volt, az már majdnem alvadt vér volt, tegnap óta barnázok, tegnap több volt. Kérlek ne kelts bennem hiú ábrándokat, a reggeli tesztem hófehér.
Meg szeretném csináltatni, de most már megvárom a szerdát, hátha az endos doki más labort is kér és akkor csak egyszer kell mennem. Mások itt azt írták, hogy az AMH-t befolyásolhatja az IR is, így nem szeretném úgy megcsináltatni, hogy utána nem tudok gyorsan konzultálni orvossal, mert ha rossz az eredmény, megint pánik lesz. :(
Egyébként is az MM-be járok, úgyhogy ott megcsináltatok minden kellő labort. Köszönöm a segítséget!
Jah jólvan! Tényleg lehet így is érteni és csak gyorsan arra jutottam, hogy nem lehet bepótolni és a következőnél az aktuális következő ch-t kell enni. De akkor oké, mostantól figyelek arra.
nehogy elhagyd én 12-15. nap barnáztam mikor babás lettem.szidtam is, hogy még a mensim is megkeveredett.aztán kiderült, hogy beágyazódásos vérzés volt.hányadik napon vagy?hány napja barnázol?mennyi?
Én marha eddig MINDIG felkeltem hétvégén reggelizni, de tényleg mindig, akkor is ha hajnalban mentünk haza. DE holnap végre kialszom magam, és tojok rá. :-)
További ajánlott fórumok: