Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
ez nem sok
milyen édes volt az eper?
Én egyszer valahol azt olvastam, hogy a lenmagolaj kifejezetten megdobja az inzulint, ìgy nekünk a kapszula sem jó.
A liszt persz ettől még lehet más, hisz az más :) de szerintem csak attól, hogy olaj van benne, mèg nem lesz lassú.
Dóri, én nem a xilithez viszonyìtottam a felhasznált eritrit mennyiséget,hanem az eredeti receptjez.
Abba 3 kg cukor kell. Én 1 kg eritritet hasznàltam. Annyi lett a különbség,hogy nem lett olyan nagyon sűrű, szörp jellegű. De úgy voltam vele,hogy 10.000 ft kicsit sok lenne... bár úgy meg nyilván a hìgìtási arány lenne más.
Szerintem hasznàld nyugottan,hőállò az eritrit, és szerintem tartòsìt is. Legalàbb is nincs mèg baja a szörpjeimnek, nem tudom, hogy meddig bìrnàk, ha lesz mèg belőle tèlen, majd megosztom a tapasztalatom :)
"A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványianyag-forrás. Fehérjetartalma miatt vegetáriánusoknak is ajánlott, alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt pedig fogyókúrázók, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe. A lenmagot számos jótékony egészségmegőrző hatása miatt érdemes fogyasztani, a belőle készült liszt részben vagy egészben helyettesíti a receptekben előírt liszt mennyiségét. A lenmagliszt készítése során a lenmagból először hidegen kipréselik az olajat, ezután finomlisztté őrlik. Nagy mennyiségben tartalmaz omega-3-at is, a fiatalság elixírjét, sőt, a lenmag az omega-3 második legfontosabb növényi forrása, ami megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is, gátolja a vérrögök kialakulását, valamint csökkenti a vér koleszterinszintjét és a vérnyomást. Az inzulin hatását szintén javítja, ezért csökkenti a cukorbetegség kialakulásának az esélyét, illetve megakadályozza a már kialakult diabétesz súlyosságát. A sejtmembránokat is rugalmassá teszi, ami rendkívül fontos a diabéteszben szenvedőknek"
Én eddig úgy tudtam hogy a lennmag liszttel nincs gond, mármint hogy fogyasztható, de 2 fajtája van, van amiből kirpéselték az olajat, meg van a lennmag örlemény utobbi tuti hogy jó mert magas olajtartalma miatt lassu.
Honnan tudod, hogy megdobta?
Nézed/ellenőrzöd, vagy volt valami tüneted?
Én úgy tudom, hogy a lenmag nem jó az IR-eseknek.
Gondolom akkor liszt sem. De tévedhetek is.
Jó sokat segítettem... bocs :)
Dóri!
Én eritritből csináltam bodza és eperszörpöt is, mindkettőt főztem, és semmi gond nem volt vele.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?