Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Sziasztok!
Kamra kipipálva, a belemet vmikor még délelőtt elhagytam valahol valamelyik kanyarban.
Major drnő kért hasi meg nyaki uh-t. Mindkettő negatív, a hasi miatt kellett az éhgyomor.
a nekünk szánt kenyérke száritva,darálva ehető,számolva :(
Én csupaszon ettem édesítős tejföllel..ha jól tudom a tejfölt valamiért nem kell számolni...de írja már meg valaki miért is??
Nálam ez megy 14 éves korom óta, súlyzók,edzés,edzés hátán...de ne aggódj,mégsem fogytam egy kilót sem, ha most rámnéznél sem látnád hogy EGYÁLTALÁN edzek valamit, mert úgy nézek ki mint egy telibe..szar.t búvárruha:D:D:D
mennyi érdekességet irtatok a xilitről, bár még mindig nem tudom eldönteni jó e az nekünk vagy sem...
ti mit szóltok ahhoz az elvhez, hogy én kétóránként eszem???szerintetek??persze hogy a 160gr ot elosztva, de mégis, kétóra után én már rosszul vagyok, szóval ma ette igy és sokkal jobb volt nekem...
Edo, nagyon köszönöm a zabpelyhes leírást. (Most hirtelen akartam is kérdezni, hogy milyen morzsával etted, de aztán láttam, hogy a Családod ette morzsával. Gondolom, Te csupaszon etted akkor.)
Amúgy milyen morzsát lehetne használni, pl. gombóc bevonásához, pirított prézlinek, ezt tudja valaki?
Betsssy, köszönöm, így már értem a Xilitet.
Akkor szerintem teába majd tablettát kap a lányzó, simán megissza azzal is (a fránya méz fog hiányozni neki, de hát ez van).
Hajna
Nagyon szuper a napló)))
Remélem én is tudok majd hozni recepteket))
Nagyon jó lehet, ki is másoltam, nálunk is kedvenc kaják egyike a túrógombóc. Feltétlenül ki fogom próbálni.
Amúgy zabpehelyből kétféle van, ugye? Nagyobb, és kisebb, ez akkor gondolom, a kisebb pehely.
Sziasztok,
amint igértem beszámolok a túrógombóc ZABPEHELLYEL ebédünkről...Szóval jó azzal,nagyon is!10 dkg-ot tettem 50 dkg túróhoz,édesités,pici só,2 tojás és a titok,hogy 1 óra hűtőszekrény!!! Szerintem finom lett és a család is ezt ette,így asszem'ezentúl így lesz(nem kell kétféle :) ) 20 db-ot gömbölygettem ki,így pont 5 CH/db (ha jól számoltam)
A recept napló nagyon jó lett!!!!
Ha valakit érdekel,a zsömlébe 30 CH van!
Köszi csajszik :)
pusszancs
Hát, akkor ezt még tanulnom kell. Akkor a Xilit is voltaképpen cukor, csak éppen nem emeli meg olyan hirtelen a vércukor szintet, mint a rendes cukor, jól gondolom? (de akkor ennyi erővel jó a fruktóz is, ugye?)
Akkor milyen édesítőt nem számolunk? Pl. a ciklamát és szacharinát tartalmú tablettákat, löttyöket, azokat nem számoljuk, ugye?
Nekem nem tűnt magízűnek, bár én ezen nőttem fel. :) Ha ízesíted pl: vaníliával, akkor nem érződik át. A tönkölyt kipróbálom, úgyis mennem kell vásárolni :) Ráadásul elfogyóban minden ilyen, újítani fogok. :)Csináltam levest, és teleraktam erőspaprikával. Ebédeltem. Jobban vagyok. :) Lehet, h segítek valakinek, ezért leírom: reggelire nem bírtam annyi kenyeret enni, amennyit kellene. De ha erőspaprikás szenyát eszek, na abból bemegy az adag. Mondom, nem tom másnál működik- e, de nekem bevált. És az imádott tejeskávém(RIP) helyett főztem teát, édesítővel, mert reggel nem tudok csak enni és nyelni... :) Le kell nyomatnom valamivel. :) Na így bemegy.
Titáról valami hír? :)
Brigi, nekem is mondta RR, de én abban a pillanatban el is felejtettem, úgyhogy abban maradtunk, hogyha aktuális, akkor jelentkezzem és átbeszéljük, hogy mivel hogy legyen.
Szalma, megvárom a kimért receptet :) Elhiszem, hogy jól sikerült a pingpong meg a tollas is. Egy időben én is jártam tollasozni és egy óra után már lógott a belem. Nem is gondolná az ember, hogy rendes pályán mennyire fárasztó tud lenni. Még annó rendes ütőt is vettem hozzá. De az a baj, hogy az a terem elég messze volt nekem, valami közelebbit kéne nézni. Nem lehet, hogy a gyógyszered és a norbi rudi nem barátok? Én a xilittel vagyok úgy, hogy utána olyan veszett módon csavarja a beleimet, hogy hangosan korog, de nincs hasmenés vagy ilyesmi, csak morgás. Nagyon kemény. És nem csak nálam, hanem a férjemnél is.
Szia, a 12. hétig szedni kell, akkor csökkenteni az adagját, majd elhagyni. Ezt majd biztos elmagyarázzák, ha oda kerülsz:-)
De Amerikában állítólag végig szedik a terhesség alatt.
Egy kérdés azokhoz, akik babásodásra készülnek:
nektek orvos mit javasolt, hogy a terhesség előtt, fogantatás után szedjétek-e vagy ne a metet?
Nem vagyok babás..még :) csak érdekel, mert a múltkor a doki azt mondta, hogy elméletileg nem javallt szedni a merckformint, viszont a barátnőm mást szed, és neki a doki azt mondta, hogy ennek ellenére szedje, habár saját döntésre...és ő szedi, főleg, azt mondják az első 16 hétben!
Nektek milyen infótok van?
xilit és a szénhidrát tartalom:
A xilit kristályos formában nem tartalmaz szénhidrátot, de mint cukoralkohol a felszívódás során átalakul a vékonybél sejtjeiben. Mivel ez az átalakulás lassú, ez azt eredményezi, hogy nagyon lassan, és minimális mértékben van hatással a vércukorszintre.
A xilit biológiai hasznosulása tehát bonyolultabb az egyszerű szénhidrátokénál; először át kell alakulnia cukorrá, úgy tud csak felszívódni. Az átalakulás során körülbelül 50%-os a felhasznosulás aránya, ez alapján 100g xilit 50g szénhidráttal járul hozzá az anyagcseréhez.
szia,
grahamliszt: nekem nagyon durvának tűnt és erős "mag" íze van. a tk tönköly sokkal lágyabb
Hát Hajnám a pingpong olyan jól sikeredett, hogy ma megyünk új ütőket venni, tegnap este meg meglestünk 1 romkocsmát, ahol lehet pingpongozni, ha esik. :) A többi napon este pedig tollasoztunk 1* 3 órát, aztán csak kettőt. Fáj a popsim tőle. :) De már most is mennék megint.
Segítsetek. 10óraira ettem norbis rudit, és hányingerem van. Na ez most mi? Vettem 3at, ez volt a 3., de azt hittem, valami mástól van hányingerem, de úgy néz ki, ettől. Ez hogyan is lehet és miért? :S
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?