Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

2011. okt. 19. 09:25

Kollagen, igen, ez a fórum elég aktív, így muszáj rendszeresen jönni, különben sokat kell visszaolvasni. :) Én a diéta alapjaival tisztában voltam, mert két pco-s barátnőm is van, a többit meg itt tanultam a csajoktól. De van a MM-ben diétás tanácsadás is, gondoltam, ha nagyon nem megy magamtól, akkor elmegyek oda, de végülis nem volt szükség rá. Amúgy elég drága, ha jól tudom.

Nekem nem volt olyan nehéz átállnom, mert van célom, ez pedig a baba. Én egy babáért mindent az ég világon megteszek. Magamért nem biztos, hogy megtettem volna, de a gyerekért simán. Mi otthon már jó ideje nem ettünk fehér kenyeret, úgyhogy ez a része mindegy volt. Tésztából is csak durumot ettünk eddig is. Sütni szinte minden hétvégén sütök, na ez a nehezebbik része. Megállni, hogy ne egyek, vagy csak minimálisat belőle. A nekünk való cuccok sajnos sokkal drágábbak, xilit/nyírfacukor pl. 1 kiló 1790 Ft (és akkor jó áron vetted), mert pl. a Kaisersben 300 g kerül 1200 Ft-ba. Macerásabb, az biztos, mert nálunk pl. a férjem nem eszik meg mindent. Eleve válogat, de ezektől a tk lisztektől pl. falnak megy. Szóval így elég nehéz. Nálam a macera része az, mikor reggel végig kell gondolni, hogy mit eszel egész nap. Nekem pl. munkaidőbe esik a tízórai, ebéd és az uzsonna is, szóval ezeket mindig végig kell gondolnom és kiporcióznom.

Piggy, szerintem attól is függ, hogy mennyire jófej a doki. A mi háziorvosunk nagyon aranyos, amit lehet, azt elintéz.

2011. okt. 19. 09:09

Csatlakozom a kriplik táborához. Most nem tudom, hogy az új gyógyszertől-e vagy csak bújkál bennem valami, de olyan gyenge vagyok, hogy az félelmetes. Nem tudok eleget aludni, szinte sírnom kell, ha fel kell keljek, borzasztó fáradtság van rajtam. Egyszerűen kínszenvedés, amíg bevonszolom magam. Utána idővel rendeződik a dolog, de addig… zombi vagyok komolyan. Ha most becsuknám a szemem, elaludnék gépelés közben. Meg bárhol. És bármikor.

Welkin dobhatnál nekem egy ébresztő kokit. Ügyes vagy, hogy így szekálod a kis barátnédat, ne kíméld! Még a végén ő lép ki a csapatból höhöhö…

Tita, hogy vagy? Nekem orrdugulásra a novorin a legjobb. Már gyerekkoromban is azt használtam. Kicsit drasztikus, de úgyis ritkán kell, és bedugult orral én nem tudok elaludni. Én a hagymát nem bírnám egész éjjel szagolni. Már attól rosszul vagyok, ha kint marad a konyhapulton pár órát valamiért. Pedig imádom az összes hagymafajtát mindenféle formában.

Miket írtok… vannak ilyenek, akik más gyógyszerét bekapkodják? Ez nagyon kemény. Én még nem is hallottam ilyenről. Mondjuk nekem a barátnőm ilyen gyógyszeres, vitaminokat szed, de kb. 10-et egy nap. És minden kaja után tol valami ánizsos port, hogy fel ne puffadjon. Tiszta vicc, mikor beülünk valahová, vagy mikor együtt nyaraltunk és kipakolja a sok szarját és kaja közben dobálja befelé. Ha csak egyszer kakil egy nap, akkor már kétségbe van esve, hogy beteg, ő napjában vagy 5-6-szor megy, ami viszont szerintem nem normális. Ráadásul évek óta zabálja ezeket a vackokat. Ez a bulímiás dolog is ilyen gyakori? Ezt nem is gondoltam volna. Bár amennyi kis fiatal deszkát látok az utcán, nyilván nem mind ilyen alkat.

Mosolyka, igen, a lombiknál/inszeminációnál magunknak kell beadni az injekciókat. Vagy férjnek, kinek hogy kellemesebb. Nekem az volt jobb, ha én magam adtam. Bevonultam a fürdőszobába és ott elintéztem. Szóval az is zavart, ha látja a férjem. Egyébként hasba adtam bőr alá. De ez lehetett volna akár a karba, lábba, csak bőr alá, az a lényeg. Nekem ugye hasba jobb volt, mert ott volt felesleg bőven, össze tudtam csippenteni a bőrt.

Szalma, nekem most hozott a férjem valamelyik nap diab macskanyelvet. Én még nem ettem belőle, de ő megkóstolta, mondta, hogy ez annyira szar, hogy ezt tuti nem fogom megenni. Hát ha már te is ezt mondod, aki hozzá vagy ezekhez szokva, akkor tényleg borzasztó lehet.

Dith, továbbra is tartom, hogy a sógorod nem egy gerinces ember. Másokkal is ilyen vagy csak veled, mert rokon vagy? Nem szeretem az olyan főnököket, akik nem vállalják fel a kellemetlen részét a főnökségnek. Ez ezzel a pozícióval jár. Mondjuk a tesódat se értem. Nyilván a sógor panaszkodott rólad otthon neki. Legalább ő szólhatott volna, hogy figyelj oda, vagy számíts rá, vagy mit tudom én.

Hát, ha nekem nem lett volna a lombik, én szerintem sose növöm ki a tűfóbiát. A lánykád is csak akkor nőné ki, ha valamiért sokszor szúrnák meg. Nekem anyum a Péterfyben dolgozik. Sokáig volt a nőgyógyászaton, úgyhogy onnan van a dokim is, ott műtöttek laparral, meg onnét ismerem a főnővért is, és miután már anyum nem dolgozott ott, továbbra is hozzá jártam szuratni, mert így anyum ugyanúgy látja a rendszerüket más osztályról is és hamar tudom az eredményt. Nagy előnye, hogy bemegyek és előre vesznek, nincs sorban állás, és fent a nőgyógyon elintézik. Egyébként nem oda tartoznék, hanem az Uzsokiba.

Ez a desztillált vizes sztori oltári. :D

Monyec hogyhogy csak 6 napot fogsz decemberben dolgozni? Annyi szabid maradt?

Tigrisné vacsira bármit lehet, amit reggelire is. Szendó zöldségekkel, rántotta kenyérrel, tükörtojás, ebédmaradék.

Szia Ninett! Ha bármi kérdésed van az anyaggal kapcsolatban, vagy ha valami nem tiszta, kérdezz nyugodtan, segítünk! Kicsit írsz magadról? Hogy derült ki, szedsz-e valamit rá, ilyesmik. Ha a mézeskalács receptre gondolsz, azt Mosolyka találta, de szerintem még nem próbálta ki.

6490. piggy35 (válaszként erre: 6453. - Briguska)
2011. okt. 19. 08:50
Nőgyógyász nem írhatja fel? Nekem pedig csont nélkül felírta... Pedig tudtommal nem endokrinológus. A háziorvos meg nem szakorvos, ugye. Na, mindegy, majd megkérdezem! A lényeg, hogy a szénhidrát anyagcserezavar címszó alatt működik a dolog! :)
6489. kollaGen (válaszként erre: 6454. - Titamilla86)
2011. okt. 19. 08:25

Úristen, hogy pörögtök. :) :) Köszi a választ neked is!

Akkor felhívom a MensMentist és kérek időpontot és nem a Tüűhöz. Nőgyógyászati bajom, PCO, ilyesmi nincsen. Titeket diétaügyben is ott kupáltak ki? Ezt az orvos végzi vagy van külön diétás tanácsadás?

Fogynom valamennyit kellene, de nem tragikus, kb. 5 kilót.

Tegnap este olvasgattam a GI-diéta című könyvet, teljesen egybevág az IR-diétával, ahogy nézem.

Nektek mennyire volt könnyű átállni a diétára? Nagy vonalakban mennyire bonyolult a beszerzés, főzés, sok többletmunkát (és költséget) ró ez az emberre?

De jó, hogy van ez a fórum. :)

6488. ninett079 (válaszként erre: 6406. - Welkin102)
2011. okt. 18. 22:32

Szia welkin! Megosztanád azt a mézes receptet? Jó lett?

Hajna74! Köszönöm a segítséget, folyamatosan olvasom.

2011. okt. 18. 21:16
Vacsira? Bármit. Bundáskenyér, melegszenya, rántotta, sült husi kukorica salival,gyors tésztás kaja, carbonara, spagetti, ebédről maradt cucc csak kevesebb.
6486. tigrisné
2011. okt. 18. 21:12

Sziasztok!

egy kis segítséget szeretnék kérni.

röviden: mit egyek/ ehetek vacsorára?

A Korpovit kekszet - ami ugyebár a legjobb barátunk - estére megunom, édességere nem vágyom és most is pl. torna után tudom, hogy kellene ennem de mit? Néha szoktam inni egy kis vörösbort, nyilván azt beleszámítom. Nem baj, ha egy kicsit kell babrálni vele.

Köszönöm a segítséget!

6485. Monyec83
2011. okt. 18. 21:04

Lányok, gyógyuljatok! Nemá, hogy kidőltök.

Welkin, csak így tovább az idegesítéssel:-) Nem fogja soká bírni idegekkel.

Amúgy nővérem már nem bulímiás, csak szimplán hülye. Még úgy is, hogy vazze tanulta az egyetemen az anatómiát meg élettant. De az ő élete, nem az enyém. egye csak a sok xart.

Dith, azé' a sógorod sem az a nagyon talpraesett ember. Már nem azért, de ha arra nem képes, hogy elmondja mi a baja..... Azért remélem decemberre rendeződnek a dolgok.

Apropó, december! most számoltam, hogy össz-vissz 6 napot fogok dolgozni azt is 2 etapban:-) Lassan vágom a centit:-)

2011. okt. 18. 20:46
Én most aloe veret nyomok bele, hátha, meg a hagymás biznisz is megy. Ráadásul hízom is, áááá, na most este ( tudom az esti súly nem mérvadó egyebek) 84,6 kiló voltam, azt hittem lefordulok a mérlegről. Mindezt úgy,hogy reggel 83,6kg voltam, az se jó, na de könyörgöm, még híztam. Minden bajom van ilyenkor.
6483. welkin102 (válaszként erre: 6482. - Titamilla86)
2011. okt. 18. 20:37
Szegéééééény...nekem a sósvízzel való cseppentés beválik, ha az sem akkor Rhinoorrspray...az fél perc alatt kiszedi belőled a trutymót...
2011. okt. 18. 20:18

Welkinem olyan szinte be van dugulva az orrom,hogy szerintem most még a laszti sem tenné helyre, robbantani kéne.

Amúgy meg ügyesen kezeled a kiscsajt.

6481. welkin102 (válaszként erre: 6478. - Dith)
2011. okt. 18. 20:14
Sógorok, sógornők, tesók, szülök, nagyik..ezeket nem lehet választani, sajnos ezt dobja a gép, szóval ebből kell élni ami van... megértem egyébként a problémát...
6480. welkin102
2011. okt. 18. 20:13
Én a fogorvostól azért nem félek, mert ott dolgozok, fogászaton másodállásba, és nagyon jól tudom mikor mi történik, szóval Tita megértelek, azóta én sem félek, és mindig magyarázok a betegeknek, hogy mikor mit csinálunk...amúgy a mai technikák és eszközök mellett az a normális, ha semmiféle fájdalmat nem érzel fogászati kezelés közben, már annyira jól el lehet érzésteleniteni, ha gyökérkezelünk egy fájós fogat akkor sem lehet érezned semmit az ég világon:D
6479. welkin102
2011. okt. 18. 20:10

Hééééé beteg lyányok:DMEGGYÓGYULNI, különben kűűűűdöm a lasztit nektekfele:D:D:D

Egyébként régen én is napokig stresszeltem magam a tű és vérvétel, és szuris dolgokon...de mióta fősulira kerültem, és egymáson gyakorolgattunk ilyen olyan vénát, meg szurit szurni, azóta valahogy elmúlt, pedig ott aztán voltak fájdalmas dolgok...a bal fenekemen van egy pont ami azóta is zsibbad, ha megnyomok, egyszer egy orvostanhallgató adott be nekem oda algopirin injekciót, szóval lehet örök életemre zsibbadni fog ott a fenekem...

én attól borulok ki, mikor a hipohonder kolleganőm állandóan antibiotikumot szed...fáj a torka, már tolja is, köhint egyett megint, elfingja magát megint, kb az éven vagy 10 fajtát letolt, a múltkor mondtam neki, ne szedje mán azt a sok szart, mire ő, akkor neki nem múlik el és beteg lesz és lázas, jáááááááj mondom, az a lényeg, lázas legyél, szervezet harcol, betegség múlik...

amúgy most jöttem kézi edzésről...idegesitettem a kis barátnémeet, hogy jó legyen az estéje, egész edzésen tündér bűbáj, aranyos kedves készséges voltam vele, nagyon bosszantotta...én viszont remekül szórakoztam:D:D:D

6478. dith
2011. okt. 18. 20:07

Sziasztok!

Ma rákérdeztem sógoromnál, hogy mikor tudunk beszélni, erre délután behívatott. A tesóm jól kiosztotta és most elmondta, hogy nem akar családi perpatvart stb. neki csak az a gondja, hogy nem jól szervezem a dolgokat és nagy a kupleráj a pénzügyön. Mondtam neki, hogy betegen erre vagyok képes és mondja meg, ha a hozzáállással vagy a munkámmal van a baj. Erre elkezdett mentegetőzni, hogy azzal nincs baj, aztán azt vettem észre, hogy ugyanott tartunk 20 perc után mint pénteken. Megegyeztünk, hogy decemberig várunk a kontroll eredmények miatt, utána adok majd neki választ.

Szóval elég gázos a sógorom, sztem . keresek valamit.

Hajhullással én is küszködök már kb. 1 hónapja, de talán mintha mérséklődött volna.

Az orvosi igazolással küszködök a endo doki nőm utána nézett már nagyjából és nem nagyon döntötte még el, hogy ő ezt aláírhatja-e vagy sem. Azt mondja, hogy a súlyos fogyatékossággal járó betegségekre vonatkozik és nem biztos benne, hogy az IR az lenne, de még át tanulmányozza és novemberben visszatérünk rá.

Hajna nagyon várom, hogy a lányomis kinője ezt a tű fóbiáját. Szerencsére a vénája jó, de kicsi kora óta teljesen leveri a víz az oltásoktól a fogorvostól és vérvételtől. Te is a Péterfybe jársz vérvételre?

A tetkótól bezzeg nincs semmi baja, értitek ezt? A csukóján van 7 kis csillag különböző nagyságban a belső részen és a hátán a gerincénél végig a nyakától a derekáig egy latin szöveg. Mondjuk, oda nem látott az biztos.

Mosolyka én is remélem, hogy csak lusta és sokat eszik, de igazságtalanul nem akarom addig cseszegetni tanulva a saját káromból.

Nem értem a lányod osztálytársának a szüleit. Nálunk az egészség a legfontosabb, utána jöhet a többi. Nekem volt egy kolléganőm, akinek a lánya annyira belemerült ebbe az egészbe, hogy nem tudták sehol alkalmazni, mert már a munkahelyén is hánytatta magát és olyankor nem volt az üzletben senki eladó míg ő ezt le nem rendezte.

Tita javulást neked, nálunk is mindenki beteg a cégnél, félek el ne kapjam, mert akkor az MRI-ben nem tudok mozdulatlanul feküdni 15-20 percet. Tavaly így jártam és nagyon kellemetlen volt így befeküdni leszorított fejjel tök náthásan semmi köhögés.

A hipochonderségről jut eszembe a férjem nagymamája 60 évig volt „beteg” és 82 éves korában halt meg. Egyszerűen elaludt. 25 évig járt hozzá a körzeti orvos, már volt kulcsa a házhoz, beadta neki a desztillált vizet, amíg „hatott” addig lefőzött magának egy kávét, mert mindenki dolgozott a családban napközben. 

2011. okt. 18. 17:36

Nekem keresztanyám ilyen. A gyereknek vagy bárkinek bármilyen gyógyszert köptetőt felírtak azt neki meg kellett kóstolnia. És minden gyógyszert elrak, akkor is ha 2 szem marad belőle és ha beteg a gyereke azt oda adja neki. Van hogy a gyerek 1 hét nátha alatt 3-4 féle gyógyszert is szed. Normális az ilyen szerintetek?

Arra már ki se térek,hogy az én diétám hülyeség, de az étvágycsökkentő tablettája , na az be fog válni.

6476. Szalmalány (válaszként erre: 6467. - Monyec83)
2011. okt. 18. 17:11
Nem vagyunk rokonok? Nekem a nagyim ilyen. Anyunak fájt a dereka, eltette a gyógyszerét, ha neki fáj, beveszi. Anyám meg mozdulatlanságra itéltetett. De az én bogyóimat is szedné... Mert: nem lehet, h neki is ez a baja, és ezért dundi?(NEM! Hanem mert fél tepsi sütit benyomsz 1 film alatt, mama! Azé'...)
2011. okt. 18. 17:05

Ettetek már diabettes macskanyelvet? Nem? Ne is egyetek... Marha rossz. Kakaós tejmassza v mi... Boaaaa. Ezt ettem uzsira, mert nincs semmi itthon. Rettenetes, komolyan mondom. :)

Tita, vazze, kemény vagy, mint Tarzan sarka. <3 Én nem akarom tudni, h most beleszúr, lefog, ilyenek... Számolok. Szép lassan. Összeteszem a 3 ujjam és elkezdem. Nyugi, nekem csak ennyit kell tennem, ő tudja a dolgát. Különben paragép lennék. Pedig jól tűröm a fájdalmat. :)

Megcsináltam a tojásfasirtot(újitottam, ha jó, leirom :)). Tömény pukiszag van. Remélem nem jönnek korán a szerelők, mert azt sehogy nem magyarázom ki. :)

2011. okt. 18. 16:40

Érdekes,hogy én is féltem a tűtől(visszajött ű-m, csoda) ,de mikor 11 évesen vizsgáltak először az endokrinológián akkor napjában 5-ször vettek tőlem vért, és terhelés is olyan volt, hogy 2 órán keresztül fél óránként, mindezt 11 évesen, na azóta hidegen hagy a vérvétel. Pontosabban nekem látnom kell, mindig forgatják el a fejem a laboránsnők ,hogy ne nézzem meg hasonló, de nekem az sokkal rosszabb,ha látatlanba egyszer csak megszúrnak. Nem leszek rosszul,de látnom kell ,hogy mi történik velem. UH-n is sőt hüvelyi UH-n is kértem a dokit,hogy mutassa felém a dolgot,mert látnom kell,hogy mit csinál velem és miért. Még a fogorvosom is tudja már,hogy nekem nem elég annyi,hogy gyökér-kezelünk tömünk. Nem nekem tudnom kell,hogy előbb, ez, aztán az, aztán a sárga végű tűn ilyen hatóanyag van stb. Ezért is nem szeretek másik fogorvoshoz menni,mint a sajátom,mert vágóhídnak élem meg, az orvosok meg hisztinek, pedig nem hisztizek (bár oké jellemző rám) csak pontosan tudni akarom mit csinál velem.

Én a narancsra és az aspirin C-re esküszöm, nekem az hat, de csak akkor,ha már beindult. Egyébként ez most attól is lehet,hogy pé-m van, nálam produkál hasonló tüneteket is. Hagyma dolgot n is ismerem, mi úgy szoktuk,hogy lefekvés előtt az éjjeliszekrényre tesszük a reszelt hagymát, mert az illóolaja kitisztítja az orrüreget.

2011. okt. 18. 16:37
Tita, Hajna, jobbulást kívánok Nektek!
6472. mosolyka1111 (válaszként erre: 6467. - Monyec83)
2011. okt. 18. 16:36

A Tesód nem piskóta. Csak úgy simán bekapkod valami gyógyszert, ami nem is neki való, hát:(

De akkor a bulímiából kigyógyult, ugye?

Ez a modell kiscsaj amúgy érdekes, mert a sulivédőnő ott hívogatta napi szinten a szülőket, de nem ért el semmit, hetente hívta a kiscsajt az orvosiba, mérte a súlyát.A szülők nem működtek együtt, állítólag, amiről nem beszélünk, az nincs is, így álltak hozzá, félrenéztek. Hát, ilyen is van.

6471. mosolyka1111 (válaszként erre: 6458. - 8f3c54052d)
2011. okt. 18. 16:28

Hú, ezek a szuris dolgok akkor Nálad nagyon negatívan csapódtak ki:(

(Lehet, hogy nekünk mákunk van, hófehér a karunk, és kéklik a véna, nekem sokszor gyerekkoromban azt is hitték, hogy átrajzoltam még színessel, de mondtam, hogy ilyen átlátszó nekem, a lányomnak is, szóval mindig elsőre megvan.)

Magadat is kell böködni? Karba, combba?

6470. mosolyka1111 (válaszként erre: 6457. - Szalmalány)
2011. okt. 18. 16:23
:)))))))))
6469. mosolyka1111 (válaszként erre: 6452. - 8f3c54052d)
2011. okt. 18. 16:21
Hajna, köszi a zabkorpás dolgot. Ez jó hír, hogy 2 ek nem számít bele, mert amúgy meg jól dúsítja a zabkását, a zabpehely mellett.
6468. Molygó
2011. okt. 18. 16:11
A hagyma verziót már én is hallottam. Ilyen neocitrongy dologgal meg le ne feküdjetek aszonta az egyik tüdőgyógyász ismerősöm hogy nem szabad mert az abban lévő anyag ugye elvielg lemossa a torkodról a rosszat de ha lefekszem a nyelőcsövedből vissza folyhat a cucc és felülfertőzhet. Szóval műkösik cska egyből nem kell vele lefeküdni.
6467. Monyec83
2011. okt. 18. 16:10

Szalmám te nagyon pihent vagy ma:-) Tű fóbia, anyám:-)

Nekem nincs különösebb bajom a vérvételel. Már tudom, hogy csak a jobb kezemből érdemes próbálkozni. Automatikusan azt tartom. A legjobban eddig a 1. női klinikán vettek. A műtét alőtt kb hetente 2x kellett mennem, egyszer 7 fiolával vettek le. És szinte semmit sem lehetett érzeni. A terheltetést is ott akarom megcsináltatni.

A model kisacsajról annyit, hogy anyukát jól felpofoznám, hogy ébredjen fel. Lehet, hogy most néhány elvetemült divatguru szemében csinos és jól néz ki, de ha majd egyszer gyereket akar akkor addigra teljesen t9nkremegy a szervezete.

Az én nővérem bulímiás volr kb 2-3 évig. Egyik nyáron nagyon lefogyva jött haza a balatoni melózásból (nyaranta ott dolgozott 2 hónapot egy panzióban). Titkolta, de rájöttünk, hogy hánytatja magát. Nagy nehezen vhogy abbahagyta, de azóta is mindenféle nőgyógyászati gondjai vannak. Mondjuk szerintem a legnagyobb baj a fejében van (bocsi, de nem vagyunk vmi jó viszonyban). És természetesen tagadja, hogy ő bármikor is bulímiás lett volna, meghogy emiatt vannak gondjai. Ja és állítólag pco-ja is van (kicsit hipohonder, amiról valaha hallott az neki is van, csoda, hogy még él egyáltalán), de diéta nem kell ,mert az nem segít címszóval minden szart összeszik. Ja, hab a tortán, hogy ő gyógyszerés és ne szóljunk bele mit csinál, mert ő tudja. Úgy hoiggyétek el minden gyógyszert megeszik, ami van a portán. Egyszer anyunak becsípődött a dereka, izomlazítót is kapott rá. Nővérem akkor már végzős volt az egyetemen és símán megette, mondván nincs ebben semmi ami árthatna neki. Vagy nekem anno sok lett a savam az ideg miatt amikor anyu beteg lett. Azt is simám megette. Bocsi a kitérőért, csak felmegy bennem a pumpa mikor hallom, hogy miket nem csinálnak egyes emberek a pillanatnyi sikerért.

6466. Szalmalány (válaszként erre: 6454. - Titamilla86)
2011. okt. 18. 16:06

Szegénykém. Na ez pont jól jön, már fáradt is vagy és még ez. :S Ha influenzaidőszak, v ilyen megfázásos idő van, félbevágok hagymát, és ahol sokat vagyunk, kinn hagyom 1 éjszakát. Állitólag összegyűjti a rossz bacikat. Nem tudom működik- e, lehet, h csak mentálisan, mi mindenesetre eddig megúsztuk. Ezüst- kolloidot szoktam még inni ilyen időszakban. De le merem fogadni, van valami tuti praktikád erre. Mi az a neocitránszerű izé, amit mi is ihatunk?

Nálam is van mindig valami kajaféle, csak most elfogyott. Úgy volt, 7 körül hazaérünk, de útközben kaptunk 1 telefont, h a kedvesemnek "maszekba "gyorsan meg kell csinálnia valamit 1 barátunk cégénél és nem értünk haza, csak éjfélre... Igy inkább vettem 1 menüt és elrágcsáltam. Bogyó van nálam mindig. :)

6465. Molygó
2011. okt. 18. 15:56
Tita vigyázz magadra, én nyomom a savanyú káposztát esténként könyörtelenül..... kéne már ennem de f...gani sincs időm.
6464. Warnika (válaszként erre: 6441. - Monyec83)
2011. okt. 18. 15:55
sztem a klementin nagyon édes. én mandarinnal is csínján bánok. bár imádom :) inkább grépfrút vagy pomelo, nyamnyam
6463. Molygó (válaszként erre: 6451. - Mosolyka1111)
2011. okt. 18. 15:53
aztaminenit Mosolyka ez kemény.... jézus...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook