Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Sziasztok!Én fogytam 1 hónap alatt kb.1,5kg-ot,pedig nem fogyózok a baba miatt,egyszrűen csak igyekszem betartani a diétát.Néha sajnos nem eszem meg azt a CH mennyiséget amit kellene,úgy érzem.De jól lakok,nem maradok éhes sosem és próbálok tényleg ésszerűen enni.Remélem elég ez a babának is!
Viszont nekem nincs semmiféle hasmenésem a MET-től.Csak a Xilit-től volt valamelyik este 1*
Jó reggelt Csajszikáim!
Fogyni nem fogytam, sőt! De ezt inkább hagyjuk. Majd befagyott a valagom a reggeli hűvösben.
Sziasztok lányok.
Kivel miujság van???ti sem fogytok semmit?
Sziasztok!
Az IR-re tényleg jár adókedvezmény? Igénybe vette már valaki? Hogy működik egyébként a dolog? Én próbáltam az erről szóló kormányrendeletben kikeresni az IR-t, de csak cukorbetegséget, ill. valamilyen szénhidrát-anyagcserezavart találtam. Melyik BNO kód a miénk?
Hát ez tényleg érdekes. Ha az ember a lelkét kifossa, és mégis hízik:((
Azt hittem, legalább olyankor lefelé megy a súly.
Szia, Monyec!
Köszi érdeklődésedet, tegnap ebéd után volt hasmarsa a lányzónak, ma nem volt semmi ilyen gond.
A gyógyszert mindig este 7-kor, vacsora közben veszi be.
(Remélem, holnap sem lesz gondja a suliban.)
Klassz lehetett a tiramisu, na meg a perec is!
Gondolod, hogy a kukoricasalitól voltál rosszul? Azért ez nem vicc, ha bármi olyat eszik az ember, amit nem annyira kéne, már jön a hasmenés:((
Lányomnak így tegnap tuti, hogy a szépséges barna kiflitől volt, ami állagra olyan volt, mint a finom búzalisztből készült, szóval malátával meg volt festve, és annyi.
Sziasztok!
Kész lett a tiramisu pénteken:-) Isteni lett. Mindent úgy csináltam, mintha normális lenne, csak xilittel (kevesebbel, mint az eredeti cukor mennyiség) és tk piskótát szeleteltem fel. Nagyon finom lett. És azt olvastam, hogy a mascarpone mehet nekünk:-). Meg finom tk. sajtos perec is sült szombat reggel. Nagyon tuti lett az is. Vmikor jövök a receptekkel.
Mosolyka, mi a helyzet a hasmarssal?
Nekem ma iszonyat hascsikarásom van.Lehet a tegnap i kukorica sali.....
Érdekes. Nekem úgy adta a kezembe a Tűű a három receptet (Meforal, Kálium-jodid, D3 vitamin), hogy ezek bármelyikét felírhatja a körzeti doki is.
Nem tudom, miért vannak ilyen eltérések:(
Te jó ég, akkor tényleg belehúzhattok a D vitamin szedésbe!
Igen, felírhatja háziorvos is, mondta a Dr Tűű.
Szia!
A pattogatott kukoricát el lehet felejteni.Én is imádom,de le kell mondani róla.77,9 g szénhidrát van 100g-ban.
Sziasztok!
Ma moziba megyünk és nem tudom hogy a popcorn megengedhető -e IR esetén?Nagyon szeretem és nagyon ritkán is eszem,szerintetek egy kicsi adag beleférne?vagy inkább a baba érdekében ne egyem?Mit lehet moziban rágcsálni egy IR-es betegnek?
Igen, fokozatosan kell hozzá szoktatni magatokat. Kávéskanalanként lehet emelni naponta az adagot.
Mi úgy csináltuk, hogy teába kezdtük el tenni kávéskanalanként, mert azt mindennap iszunk. De jó a kávéba, vagy a kakaóba is. A lényeg, hogy olyan dolgot célszerű vele édesíteni először, amiben napi szinten tudod emelni az adagot.
Köszi, hogy megírtad, így már értem. Igen, így Neked az IR tényleg a legkisebb eü. gondod, mert a többi ennél nagyobb:(
Azért egyik nap 8, másik nap 12 órát melózni a Te helyzetedben tényleg nem szerencsés, meg amúgy sem.
Rá tudja nyomni a bélyegét az egészségre, én a mérleg időszakban májusban olyan kiugró limfocita számot produkáltam, hogy a doki a fejét fogta. Közben "csak" hajnali háromig melóztam 4 héten keresztül, és tuti, hogy megrogyott az immunom.
Nem lehet rendszert csinálni az ilyesmiből.
(Én szabadúszó könyvelő vagyok.) Amikor lement a nagy hajtás, jó lett a vérképem.
De a másik, hogy ha vezető vagy, és a kezed alá dolgoznak kollegák, és jók, akkor elvileg nagyon sok szerintem a Te munkaidőd. (Biztosan Rád van lőcsölve minden.)
De azért szorítok, hogy hétfőn a sógor a jobbik eszét vegye elő.
Igen, azt mondta alszik rá egyet. Nem a hiányzásommal volt a gond, mert arra mindig szabit veszek ki, hanem azt szerette volna, ha megint egyik nap 8 a másik nap 12 órában dolgozom hétfőtől péntekig. Mondtam neki, hogy amíg nem gyógyulok meg, addig ezt nem tudom csinálni, mert így is állandóan fáradt vagyok és nekem az IR a legkissebb bajom tudod. Ezenkívül van ugye a hip. adenomám, ami azért okoz panaszokat fejfájás, szédülés és van egy BPPV nevű betegségem, amiből nem lehet felgyógyulni és sajnos benne van a pakliban ebből is egy újjabb roham. Ez egy szédüléses egyensúlyi betegség, ami a fülben keletkező mikroszemcsés lerakódástól van. Aminek az okát nem tudják, csak találgatnak. Lehet egy ronda nátha, de bármi más is.
Na szóval egy normál munkahelyen sztem nem gond, ha valaki napi nyolc órát vagy még kicsit többet dolgozik,és nem hiányzik ha beteg.
Köszi! Jut eszembe, nem is kenyérrel ette, az már elfogyott, és még nem sült ki az új, így egy barna kiflit adtam neki. Ami elég puha volt, szóval nem volt rostos, valszeg csak meg volt színezve szép barnára.
De hát amúgy is, hozzá kell szoknia a MET-hez, úgyhogy nem rinyálok, türelmes leszek.
Mondjuk ma uzsira pudingot evett volna, na azt nem adtam neki, pont most, pont tejeset, nehogy már...
Köszönöm Lányok, így már értem az XR met, meg a rendes met logikáját, tényleg bocs, hogy ennyit értetlenkedtem.
Azt jó lenne tudni, hogy a lányomnak a tegnap esti 7 órás okozta ma 3-kor a hasmarsot, vagy az ebédre kajált székelykáposzta (amit simán ehet, egy vékony szelet barna kenyeret kapott hozzá.)
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?