Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
most volt beszélgetés rádióban a jövö heti diabetes világnapról az egyik szervezővel.. lényeg h kb 1,5millió ember van valószinüleg a cukorbetegség előszobájában(IR) és nagyrésze nem is tud róla. ez azért durva:(
vki betelefonált, h hiába az eü csak a cukrot nézi, inzulint nem és h úgy kell kikönyörögni egy terhelést. legtöbb esetben csak magánlaborban tudják megoldani.. h ez mennyire nem megelőzés, mert mire a cukor elmozdul, már rég beteg az illető
Sziasztok!Megjöttem az orvostól ez a leletem:
Glükóz:4,9mmol/L
120 perces:7,2mmol/L
Inzulin:10,9mIU/L
120 p inzulin:73,5 mIU/L
kaptam Merkformint 750mg 1 hétig este 1/2 szemet aztán napi 1 szemet.ja és mediterrán diétát kell tartanom rengeteg hal zöldségek kenyér semmi.Pff..hogy fogom ezt megcsinálni?:S aztán ha megjön akkor mennem kell hormonokat néznek 3. napon.12 napon Uh. megnézzük h. van-e spontán peteérés.Ez van.Vélemény?
Ja és január 19-re kaptam időpontot a MM-be, Rencz Ritához.
Egy tündéri csajszival beszéltem, Judit, ha jól emlékszem.
Szió!
Az én fiam is szemüveges, de mellette teniszezik és focizik.
Csináltattunk neki dioptriás sportszemüveget,törhetetlen.
Ugyanúgy optika csinálja, megmondjátok, hogy a rendes szemüveg hány dioptriás, -vagy ők megnézik- és még keretet, színt is választhat.
Tépőzáras pánt is van hozzá amivel a fejéhez rögzítheti, de a kialakítása is olyan, hogy nem esik le róla.
Kicsit ufónak néz ki, de azóta sporthoz csak ezt viseli.
Köszi, most rád mentem ;-P
Hogy ezt eddig miért nem tettem?!? ;-)))))
(Láttam magamat, pedig nem én találtam ki azt a receptet, hanem egy valódi mesterszakács.)
Eztán sűrűn foglak látogatni. Köszi még egyszer!
Köszi, te turbó szakácsnő! ;-))
A tönköly helyett mehet más tk.lisz is (mondjuk graham), ugye? Nem csípem a tönköly ízét. Vagy ebben az esetben elveszi a zöldség?
Zöldséges muffin
Hozzávalók:
2 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
1 ek sütőpor
1 tk só
2 ek (hidegen sajtolt) olaj
1 csésze kefír vagy tejföl
2 tojás
1 maréknyi zöldség (vagy amennyit akarsz, én zöldborsót szoktam bele tenni, pritaminpaprikát, párolt gombát főtt brokkolit ami van otton)
Ha szereted a húst, mehet bele sonka is
reszelt (zsírszegény) sajt ízlés szerint belekeverve és a tetejére extrán.
Valaki Szaki! :-)
Próbáltam utánakeresni, de nem találtam, s kellene.
Légyszi, tegyetek fel ide vagy privátban küldjetek nekem sós, zöldséges muffin receptet, persze IR-eset! Csak édeset találtam, abban meg egy csepp liszt sincs, csak zabpehely. A zöldségeket vajon szereti a zabpehely? (Mert én valahogy nem, igaz, eddig csak joghurtban próbáltam enni azt a fűrészport.) Kicsit sürgős lenne, ma(-holnap) meg kell csinálnom, hogy tudjam magammal vinni. Légyszi, légyszi, légyszi!!! Köszi, köszi, köszi!!! :-)
Kr, minnyá dobok neked egy e-mail címet, ahová jöhetnek a zenék. Huh, beteg vagy? Jobbulást!
Molygó, átküldöd nekem a könyvet? Küldök e-mail címet neked is. Jóvanna csak bepróbálkoztam. Azt szabad nem?
Mosolyka, ez a műanyag szemcsi jó ötlet! Én nem is tudtam, hogy van ilyen, nincs kukkerom.
Zso, gyere gyakrabban, mert sok mindenről lemaradsz, aztán olvashatsz napokig :)
Írtam ide, hogy ha kell, dobjatok emil-címet privátban, s óriásfájlként vagy a toldacuccot oldalon keresztül átküldöm (amit max.3napon belül le kell töltenetek). De csak este fogom tudni.
Talán össz.5xcsináltam, miután a nyáron elmentem egy egyalkalmas tanfolyásra, ahol a cd-t is vettem. De még nem megy könyv nélkül, nem fog az agyam. Egyébként meg van 1(vagy2)gyakorlat, ahol a könyvbeli fénykép félrevezető. Majd ha bírom, leírom.
Csináljuk együtt! Bár én most döglődöm (influ vagy megfázás), szombaton meg elutazunk, csak kedden jövünk haza, de esetleg ott is tudom csinálni - persze ha lenne kedvem. Bár ilyen gyengén, izzadva, folyó orral, köhögve... inkább haza is megyek ebéd után, holnaptól szabit veszek ki, otthon próbálom egy nap alatt rendbe tenni magam.
Drága, újdonsült barátaim,
sajan nem jutok ide minden nap, így én is napokat olvasok egyszerre, nagy élvezettel.
Roppant módon otthon érzem magam, mert osztozom többetek stílusában, még ha itt nem is adok túl sokszor ennek hangot.
A véleményem az, hogy van közös problémánk, ami eleve összehoz.
Nem úgy povedálunk róla, mint az SZTK-ban, hogy az ember roncsként menjen haza, hanem derűsen, és hasznos információkkal.
Ha baja van az embernek, vagy az ember gyerekének, akkor örül a közös ötleteknek, és igyekszik a jó oldaláról közelíteni a dolgokat, mert ez így lesz holnap is és holnapután is, és sajnálni magamat maximum 1 órát vagyok hajlandó, utána kiutat keresek és örömöt. Kicsit, vagy másikat.
Nekem a gyerekem beteg, ehhez képest én vagyok az alternatív étkezés mániás, mert így vagyok összerakva, sokszor nem eszem húst, vagy egy darabig mást, mert nem kívánja a szervezetem, és bukok azokra a kenyerekre, amit a gyereknek kéne enni.
Így nek i kell diétáznia, de én is vele eszem, mert nem esik nehezemre.
Az más kérdés, hogy ő egyáltalán nem túlsúlyos, én meg a sport csökkentése, meg az elszállt évek miatt minimálisan.
Elcserélném vele a laboredményeim, hogy az övé legyen jó, de ez nem megy.
A paleo-ról nekem is az a véleményem, hogy vannak benne szuper ötletek, azt átvesszük. De nem mindent.
És néha kicsit bűnözünk, mert nem vagyunk Spártában, engem a bűneimért már egyébként is rég lelöktek volna a hegyről, vagy elégettek volna. :-)))
Szóval fel a fejjel, és a jó ötletek, meg a bulihangulat kell.
És kibeszélni is kell.
Na csók.
Te sokkal többet tudsz erről mint én :) Én kinyomtattam a könyvet és hello, gondoltam an meditációs zeném azon megcsinálom, ha tudsz küldeni zenét megköszönném, de szerintem nagyon nagy fájl lenne nem?????
A mondatodból ítélve te csináltad már, tapasztalat?
"Monyeckám, csatlakozhatsz az elméleti aviva-tornához."
miiicsoda??? milyen elméleti aviváról beszélsz???? hétfőtől 30 perccel indítva nyomjuk.... semmi ellenkezés hát hogy gondoltál te még egy ilyet?????
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?