Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

11052. Monyec83
2011. dec. 24. 09:18
Békés, boldog Karácsonyt kívánok Mindenkinek! Nyissátok az ablakot, mert egy baráti ölelés is megy hozzá:-)
11051. kr73
2011. dec. 24. 05:35

Fincsi lett a lúdláb, ajánlani tudom csak! :-)

Tegnap este lefeleztem a Meforált (a fosóka miatt), ma reggel (na jó, hajnalban) fél kilóval kevesebbet mutatott, mint az elmúlt hetekben. Úgy örülök neki!

Áldott Karácsonyt Mindnyájatoknak!

11050. virág1234
2011. dec. 23. 22:51
Sziasztok! Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
11049. Zakkantcsajszi (válaszként erre: 11043. - Mosolyka1111)
2011. dec. 23. 21:00

köszönöm mosolyka hát még én!Olyan rossz h kimegyek és nem vár ott az ajtó előtt:( az volt a legrosszabb h láttam kb. 30 cm kellet volna a járdáig h hazaérjen..itt mindenki megsiratta még a férjem is megkönnyezte.na mindegy továbblépek..

Én sima zserbót sütöttem nem szándékozom sokat enni belőle ebédre pedig halfilét eszek kapormártással hmm...

11048. Monyec83 (válaszként erre: 11044. - Mosolyka1111)
2011. dec. 23. 18:48

Kedves Mosolyka,

Neked és családodnak is Békés, bolsog karácsonyt kívánok!

Puszi

11047. Monyec83
2011. dec. 23. 18:47

Jól hangzik ez lúdláb....

Én most éppen a sósat sütöm. Durumlisztes verzió. Viszont aki még bejgli gyártás előtt van annak szólok, durumliszttel széthasad, pontosabban olyen mintha szétmállana. A zserbó viszont tökéletes lett, már nem azért mert én gyártottam.

Ma még megcsinálom a töltött szűzpecsenyét. Így holnapra csak a kacsa marad sütni meg a másik töltött hús, illetve a gyöngytyúk leves. És ennek örömére ma este hugommal, aki nemég rt haza Apuhoz, iszunk finom limoncellot meg olasz borocskát.

11046. kr73
2011. dec. 23. 17:34

Lúdláb

Hozzávalók:

A kakaós piskótához: 5 tojás, 5 ek porcukor (édesítőpor), 4 ek rétesliszt (én durumot használtam), 2 ek kakaópor, 1 kk sütőpor.

A krémhez: 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor (édesítőpor), 3 dkg kakaó, 2,5 dl tej (fele víz), 3 ek rétesliszt (én durumot használtam), 1/2 üveg magozott meggybefőtt (vagy fagyasztott, magozott meggy), 0,5 dl meggylé (én a fagyasztott meggy levét használtam), 1,5 dl rum (nem mértem, csak löttyintettem, de jóval kevesebbet használtam), 1 cs. vaníliás cukor (csak aromát használtam).

A csokimázhoz: 10 dkg étcsokoládé (min. 60 % kakaótartalmú), 10 dkg vaj

Elkészítés: A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral gépi habverővel 20 percig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a kakaós masszához. A tésztát sütőpapírral bélelt (fél gáztepsinyi méretű) tepsibe simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 10-15 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Hűlni hagyjuk a piskótát.

Közben elkészítjük a krémet: a lisztet simára keverjük a tejjel, felforraljuk és sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral és kakaóporral robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt tejes krémet. Az előzetesen rumba áztatott meggyet lecsöpögtetjük, ezt is a masszához keverjük, fél deci meggylével és a vaníliás cukorral együtt. A krémet rásimítjuk a kihűlt piskótalapra és hűtőbe tesszük néhány órára, míg a krém teljesen megdermed.

A csokimázhoz a darabokra tört étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a vajat, kicsit várunk, míg hűl és a langyos csokival bevonjuk a süti tetejét. Megint hűtőbe tesszük. Jó, ha egy éjszakát áll. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük: egyenlő méretű téglalapokat vágunk, a téglalapokat keresztben megfelezzük.

11045. kr73
2011. dec. 23. 17:20

Hetek óta nem látott fosóka haverom újra meglátogatott, köszönhetően össz.2szem Meforálnak. Ááááááááh, lehet, hogy inkább az ünnepek után kellene átállnom az XR-ről? Még egyet alszom rá.

Nem hiszem, hogy a tejfölös sóska-ebéd okozta volna, vagy a du-i nyalakodásom: készítettem lúdlábat, és hát muszáj volt lenyalnom a fakanalat (nyalakodós férj dolgozik). Na jó, még nincs kész, még a csokimáz várat magára, de nekem egyelőre bejön ez a gyerekkorom kedvence házi verziója. Receptet rögtön írom.

2011. dec. 23. 16:56

Sziasztok, Lányok.

Békés, boldog karácsonyt kívánok Mindenkinek!

2011. dec. 23. 16:37
Zakkantcsajszi, nagyon sajnálom szegény cinyókát:((
11042. Molygó
2011. dec. 23. 13:29

Most értem vissza az utolsó ajándék beszerzéséből, adtam a szarnak egy pofont hogy messzebb metem érte kár volt....

Én mostan ledőlök egy kicsit, én is kivarázsoltam a halakat a fagyasztóból és belevarázsoltam a felboncolt csirkéket.Felporszívóztam felmostam, pihegek kicsit aztán jöhet az ajándékcsomagolás.

Nyugi Monyecom én is 12kor ettem először ma, mert így jött ki. Ez most ilyen össze-vissza lesz az idén, de majd jövőre :)

11041. ÉgiGlória (válaszként erre: 11038. - Welkin102)
2011. dec. 23. 10:48

Köszi hogy válaszoltál. A cukorért való futkározás az éhgyomri után, de még a terhelés előtt volt. Utána már nem mozogtam. Így is problémát jelent? Nem csak félévente lehet a cukorterhelést megismételni, mert megterhelő a szervezetnek?

Egyébként rettenetes, hogy össze-vissza adatok vannak a neten az IR-el kapcsolatban. Orvosok írnak különböző értékeket és véleményeket.

11040. Monyec83
2011. dec. 23. 10:39

Hellllllllló evribádi!

Én már a konyhából szaladtam be hozzátok. Ma oda fészkeltem be magam. Mindjárt kész a zserbó tészta (lusta Monyec kenyérsütővel dagasztatja), utána a bejgli jön, majd a sós. A bejgli töltelékek már készen vannak, anyám, de tutit alkottam az idén (bocsi, szerény is vagyok ám). Mákos töltelékbe tettem pár szem meggyet is. Remélem a család többi tagja is fogja díjjazni. Meg kivadásztam a fagyasztóból a húsokat a holnapi menühöz. Ja, apám gyerekfej nagyságú céklákat szervált, mondván egyed lányom, ha már annyira kell:-)

Molygó, Hajna egészségetekre a lustit! Én is csak fél 9-kor tudtam kivergődni az ágyból, de azóta pörgök mint a ringlispil. Ugyanakkor egyáltalán nem tudok ma úgy kajálni ahogy kellene, de most 4 napig nem fog érdekelni.

Pusszantás, majd jövök.

11039. Bogica977
2011. dec. 23. 10:17

Sziasztok

Megjöttek a terhelt inzulinjaim.Nem is tudom,sírjak vagy nevessek??

Nagyon kíváncsi bvagyok,mi lesz a doktornő válasza majd ezekre??

Cukor volt : 0' 5.8 120' 7.1

most: 4.6 4.0

Inzulin volt : 0' 14.8 120' 80.2

most: 0' 8.2 120' 17.1

Nagyon Békés Karácsonyt kívánok mindenkinek!!

Megyek sütni,mert az anyóséknak most jutott eszébe,hogy mégis eljönnek.Így most nyakamba a város,és öri-hari félretéve egy ideig...

11038. welkin102
2011. dec. 23. 09:47

CSajszi, sajnálom a cicuskádat...tudom milyen rossz elveszíteni egy kis kedvencet...és a vizsgálatok eredményét nyugodtan beírhatod ide...itt nincs tabu, szerintem már erre rájöttél...

Égi Glória, szerinem ez a terheléses vizsgálat ugy ahogy van szar...eleve az az alap, hogy 3 pontosat nézetenek, és ez hogy közben meg szaladgáltál jobbra-balra cukorért máris más eredmény indukál...mozgás hatására a cukor és az inzulin szint is változik....én a helyedbe megismételteném.

11037. kr73
2011. dec. 23. 09:21

Tegnap este vettem be az első Meforált (az XR mellett csak hasmenések voltak, de az utóbbi hetekben még az sem, sőt, visszaálltam a 2-3-4naponkéntira), és hajnalban picit émelygett a gyomrom, mintha hányingerem lett volna, holott a vacsim tuti jó volt (virsli Slim kenyérrel). Bizakodom, hátha sikerül gyorsan fogynom, s most a karácsonyi bűnözések idején nem dobom ki az új gyogyótól a taccsot.

Kis lustik vagytok! Irigykedem pindurit, én 6-kor már a kórházban voltam (a fizioterápiát látogatom hetek/hónapok óta a derekam miatt).

Aki teheti, csak lustizzon, Csajszi, neked meg egy ölelést küldök a cicus miatt. (Nekünk két macskánkat is megmérgezték, az egyik hazajött meghalni. Szörnyű volt.)

11036. bibü
2011. dec. 23. 08:30
Zakkantcsajszi iszonyúan sajnálom! :(( Írd le nyugodtan a spermavizsgálatot, mi már túlvagyunk rajta, voltak rossz és jó eredményei is a férjemnek. Én is ágyból nyomom, jejejeee!
11035. Molygó (válaszként erre: 11033. - ÉgiGlória)
2011. dec. 23. 08:01
Hát én nem fizettem volna érte. Menjenek a picsába. Sajna én nemtok segíteni, nekem még csak 2 pontost csináltak.
11034. Molygó (válaszként erre: 11028. - 8f3c54052d)
2011. dec. 23. 07:56

MAjd előveszem a vizuális típusok kedvéért és felrakom a képet :)

Amúgy jóreggelt. Ágyból netezem akkora királyság el sem tudom mondani, 10 éve nem volt ilyen.úTegnap kidíszítettem olyann 250 db linzert csokival megatököntudja egérszarral, úgyhogy megvan az ajándék a rokonságnak (távoli). Ma még el kell mennem ajándékot venni, meg magamnak zöldségeket és becsomagolni pár ajándékot, de kész vagyok da da da daaaaaa.

2011. dec. 23. 05:33

Lányok segítsetek!

Miután az SZTK-ban nem sikerült IR vizsgálatra beutalót kapnom, ahogy ti is javasoltátok elmentem egy magánlaborba. Ott le is vették az éhgyomri vért, majd mondták, hogy igyam meg a magammal hozott cukoroldatot. Hát én nem vittem semmit, nem is tudtam, hogy milyen töménységű, mennyi cukrot kellene meginnom. Erre elküldtek a gyógyszertárba cukorért. Fél óra alatt megjártam, megittam, levették a 60 perces vért, majd közölték, hogy a 120 percet nem tudják megvárni, mert zár a labor, ezért 90 perce vették le az utolsó vért. Ezek után ezek lettek az eredmények:

cukor: 4,5 6,3 5,2 inzulin: 3,0 33,9 28,1(90perc).

Ez így nem néz ki túl jól. Azon gondolkodtam, ha 30 perc alatt 5 egységet csökkent az inzulin, akkor a következő 30 percben is min. ennyit kellett volna csökkennie. Sőt ha hozzá veszem, hogy az idő előrehaladtával és a cukor csökkenésével az inzulin nem egyenletesen csökken, hanem gyorsulva, akkor inkább az valószínű, hogy a 120 perc végére 20 alatt lett volna az inzulin, és az már egész jó eredmény. Most nagyon dühös vagyok, mert a pénzemért kaptam egy fals eredményt, ráadául ez nem is olyan vizsgálat amit a jövő héten újra megcsináltathatok.

Kérlek, akinek volt már 5 pontos IR vizsgálata, vagy tudja, hogyan csökken az inzulin 90 és 120 perc között segítsen!

11032. Monyec83
2011. dec. 22. 23:29

Zakkantcsajszi, nagyon sajnálom ami a cicáddal történt.

Azér ez sem egyzserű, amit veled csináltak. érdemes lenne összegyűjtenünk tapasztalatainkat és kiadni vhol, mint a magyar eü gyöngyszemei:-)

2011. dec. 22. 23:02

Sziasztok Lányok.Annyira sokat írtatok ide h nem olvastam vissza.Tegnap este sajnos arra jöttem haza h elütötték a cicámat a ház előtt már csak fél méter kellett volna h hazaérjen.Lesokkolt a látvány:((nagyon sírtam még ma délelőtt is ha rá gondolok összeszorul a szívem:( mostanában rámjár a rúd.Tegnap diétás oktatáson voltam.Hát teljesen fel vagyok háborodva!5 hetet vártam a semmire!Egy belgyógyász gasztroenterológus vizsgált meg mondván h nincs diétás dokinő mert szülési szabin van.Hurrá!!És akkor közölte h az ASSZISZTENSNŐ majd megtartja nekem.Na akkor már mondtam magamban h Uristen hova kerültem!!Háát olyan nagyon nem is kell diétáznom egyek csak zsemlét kevés cukrot mert ugye én nem vagyok cukros váááááá!!!Senki nem is mondta.És közölte az ASSZISZTENSNŐ h nem is olyan rosszak az értékeim nem érti miért kaptam ezt a lóadag gyógyszert és ha terhes leszek ezt nem szedhetem ám!!Mondtam h köszönöm de majd talán a Doktor Úr ezt el tudja dönteni. Majdnem sírva rohantam ki onnan.Na neeem hát én továbbra sem eszem zsemlét cukrot köszönöm.Szóval annyit tudtam meg h napi 180 gr ch mehet nekem a 3 szakos munka mellett éjjel ugyanúgy egyek mint nappal csak cseréljem meg.Hát h idáig jutottunk!Mit szóltok?

A másik férjem volt spermavizsgálaton kicsit szégyenlősen kérdezem meg leírhatom ide?A babaprojectesek gondolom értenek hozzá??Röviden ennyi nem könnyű időszak ez most de majd lesz jobb is,ugye?

2011. dec. 22. 21:35
Kati,ha csak ez a két dolog van a beutalódon,akkor az nem lesz elég neked, mond meg,hogy inzulint is nézzenek,mert anélkül nem ér semmit és nagyon fontos,hogy ne csak éhomit,hanem terheltet is. Eleve jó,ha mielőtt megterhelnek rákérdezel a laborban,hogy csinálnak-e inzulint is. Mert volt már olyan akinek rajta volt a papírján, terhelés minden meg volt, aztán mikor megkapta az eredményt az inzulin hiányzott. És még a laboros volt felháborodva,hogy hát olyat ők nem csinálnak. Szerencsétlen meg terheltetett újra, ami kifejezetten nem tesz nekünk jót. De,ha oda mész ahol Valicskó rendel , magánba ott azt nézik amit kérsz. Ha nincs TSH-t is nézess, aTPO-val minimum,mert a doki néni kérni fogja. Sőt,ha a pénztárcád engedi én pluszba d3-mat is nézetnék, D-vitamin szintet.
11029. 8f3c54052d (válaszként erre: 11027. - .jucus.)
2011. dec. 22. 20:11
Na, jól van, lehet, javul a pajzsmirigyem, hogy így emlékszem. ;)
11028. 8f3c54052d (válaszként erre: 11008. - Molygó)
2011. dec. 22. 20:09
Hogy miii? Lélegeztetőgép meg vérnyomásmérő?! Én vizuális vagyok és most magam elé vettem a vérnyomásmérőnket, hát nem is tudom. Meg miért is jó, ha a tüdőm lesüllyed a vákumtól a lábam közé? (Oké, küldjél inkább privit.) szexshopos fiú, mi? Nem úgy, mi? Na jól nézünk ki. Te szexshopos fiúval barátkozol, Szalma meg pappal. Hát hová tart ez a világ...
11027. .jucus. (válaszként erre: 11026. - 8f3c54052d)
2011. dec. 22. 20:04
Azaz. Az elmúlt hónap vércukor átlaga.
11026. 8f3c54052d (válaszként erre: 11014. - 3c111cc40f)
2011. dec. 22. 19:57
Kati, ez csak cukor lesz, az inzulint is fel kell tüntetni a beutalón, ez így kevés. Ez a hbc-akármi meg nem az, amiről tegnap volt itt szó? Ami megmutatja, hogy bűnöztél-e? De lehet, hogy keverem. Talán Ivi írt róla.
11025. .jucus. (válaszként erre: 11023. - .jucus.)
2011. dec. 22. 19:41
haemoglobin...bocs
11024. .jucus. (válaszként erre: 11020. - Zso.m)
2011. dec. 22. 19:41
Mindkettő.
11023. .jucus. (válaszként erre: 11014. - 3c111cc40f)
2011. dec. 22. 19:39

Szia! Ezek közül egyik sem inzulinterhelés.

Azt úgy tudom, külön kell kiírni, legalábbis nekem így volt.

A hemoglogin ac-sem inzulinvizsgálat.

Szóval szerintem ki kellene külön írni az inzulinterhelést, de a lányok is megmondják majd.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook