Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Fincsi lett a lúdláb, ajánlani tudom csak! :-)
Tegnap este lefeleztem a Meforált (a fosóka miatt), ma reggel (na jó, hajnalban) fél kilóval kevesebbet mutatott, mint az elmúlt hetekben. Úgy örülök neki!
Áldott Karácsonyt Mindnyájatoknak!
köszönöm mosolyka hát még én!Olyan rossz h kimegyek és nem vár ott az ajtó előtt:( az volt a legrosszabb h láttam kb. 30 cm kellet volna a járdáig h hazaérjen..itt mindenki megsiratta még a férjem is megkönnyezte.na mindegy továbblépek..
Én sima zserbót sütöttem nem szándékozom sokat enni belőle ebédre pedig halfilét eszek kapormártással hmm...
Kedves Mosolyka,
Neked és családodnak is Békés, bolsog karácsonyt kívánok!
Puszi
Jól hangzik ez lúdláb....
Én most éppen a sósat sütöm. Durumlisztes verzió. Viszont aki még bejgli gyártás előtt van annak szólok, durumliszttel széthasad, pontosabban olyen mintha szétmállana. A zserbó viszont tökéletes lett, már nem azért mert én gyártottam.
Ma még megcsinálom a töltött szűzpecsenyét. Így holnapra csak a kacsa marad sütni meg a másik töltött hús, illetve a gyöngytyúk leves. És ennek örömére ma este hugommal, aki nemég rt haza Apuhoz, iszunk finom limoncellot meg olasz borocskát.
Lúdláb
Hozzávalók:
A kakaós piskótához: 5 tojás, 5 ek porcukor (édesítőpor), 4 ek rétesliszt (én durumot használtam), 2 ek kakaópor, 1 kk sütőpor.
A krémhez: 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor (édesítőpor), 3 dkg kakaó, 2,5 dl tej (fele víz), 3 ek rétesliszt (én durumot használtam), 1/2 üveg magozott meggybefőtt (vagy fagyasztott, magozott meggy), 0,5 dl meggylé (én a fagyasztott meggy levét használtam), 1,5 dl rum (nem mértem, csak löttyintettem, de jóval kevesebbet használtam), 1 cs. vaníliás cukor (csak aromát használtam).
A csokimázhoz: 10 dkg étcsokoládé (min. 60 % kakaótartalmú), 10 dkg vaj
Elkészítés: A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral gépi habverővel 20 percig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a kakaós masszához. A tésztát sütőpapírral bélelt (fél gáztepsinyi méretű) tepsibe simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 10-15 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Hűlni hagyjuk a piskótát.
Közben elkészítjük a krémet: a lisztet simára keverjük a tejjel, felforraljuk és sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral és kakaóporral robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt tejes krémet. Az előzetesen rumba áztatott meggyet lecsöpögtetjük, ezt is a masszához keverjük, fél deci meggylével és a vaníliás cukorral együtt. A krémet rásimítjuk a kihűlt piskótalapra és hűtőbe tesszük néhány órára, míg a krém teljesen megdermed.
A csokimázhoz a darabokra tört étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a vajat, kicsit várunk, míg hűl és a langyos csokival bevonjuk a süti tetejét. Megint hűtőbe tesszük. Jó, ha egy éjszakát áll. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük: egyenlő méretű téglalapokat vágunk, a téglalapokat keresztben megfelezzük.
Hetek óta nem látott fosóka haverom újra meglátogatott, köszönhetően össz.2szem Meforálnak. Ááááááááh, lehet, hogy inkább az ünnepek után kellene átállnom az XR-ről? Még egyet alszom rá.
Nem hiszem, hogy a tejfölös sóska-ebéd okozta volna, vagy a du-i nyalakodásom: készítettem lúdlábat, és hát muszáj volt lenyalnom a fakanalat (nyalakodós férj dolgozik). Na jó, még nincs kész, még a csokimáz várat magára, de nekem egyelőre bejön ez a gyerekkorom kedvence házi verziója. Receptet rögtön írom.
Sziasztok, Lányok.
Békés, boldog karácsonyt kívánok Mindenkinek!
Most értem vissza az utolsó ajándék beszerzéséből, adtam a szarnak egy pofont hogy messzebb metem érte kár volt....
Én mostan ledőlök egy kicsit, én is kivarázsoltam a halakat a fagyasztóból és belevarázsoltam a felboncolt csirkéket.Felporszívóztam felmostam, pihegek kicsit aztán jöhet az ajándékcsomagolás.
Nyugi Monyecom én is 12kor ettem először ma, mert így jött ki. Ez most ilyen össze-vissza lesz az idén, de majd jövőre :)
Köszi hogy válaszoltál. A cukorért való futkározás az éhgyomri után, de még a terhelés előtt volt. Utána már nem mozogtam. Így is problémát jelent? Nem csak félévente lehet a cukorterhelést megismételni, mert megterhelő a szervezetnek?
Egyébként rettenetes, hogy össze-vissza adatok vannak a neten az IR-el kapcsolatban. Orvosok írnak különböző értékeket és véleményeket.
Hellllllllló evribádi!
Én már a konyhából szaladtam be hozzátok. Ma oda fészkeltem be magam. Mindjárt kész a zserbó tészta (lusta Monyec kenyérsütővel dagasztatja), utána a bejgli jön, majd a sós. A bejgli töltelékek már készen vannak, anyám, de tutit alkottam az idén (bocsi, szerény is vagyok ám). Mákos töltelékbe tettem pár szem meggyet is. Remélem a család többi tagja is fogja díjjazni. Meg kivadásztam a fagyasztóból a húsokat a holnapi menühöz. Ja, apám gyerekfej nagyságú céklákat szervált, mondván egyed lányom, ha már annyira kell:-)
Molygó, Hajna egészségetekre a lustit! Én is csak fél 9-kor tudtam kivergődni az ágyból, de azóta pörgök mint a ringlispil. Ugyanakkor egyáltalán nem tudok ma úgy kajálni ahogy kellene, de most 4 napig nem fog érdekelni.
Pusszantás, majd jövök.
Sziasztok
Megjöttek a terhelt inzulinjaim.Nem is tudom,sírjak vagy nevessek??
Nagyon kíváncsi bvagyok,mi lesz a doktornő válasza majd ezekre??
Cukor volt : 0' 5.8 120' 7.1
most: 4.6 4.0
Inzulin volt : 0' 14.8 120' 80.2
most: 0' 8.2 120' 17.1
Nagyon Békés Karácsonyt kívánok mindenkinek!!
Megyek sütni,mert az anyóséknak most jutott eszébe,hogy mégis eljönnek.Így most nyakamba a város,és öri-hari félretéve egy ideig...
CSajszi, sajnálom a cicuskádat...tudom milyen rossz elveszíteni egy kis kedvencet...és a vizsgálatok eredményét nyugodtan beírhatod ide...itt nincs tabu, szerintem már erre rájöttél...
Égi Glória, szerinem ez a terheléses vizsgálat ugy ahogy van szar...eleve az az alap, hogy 3 pontosat nézetenek, és ez hogy közben meg szaladgáltál jobbra-balra cukorért máris más eredmény indukál...mozgás hatására a cukor és az inzulin szint is változik....én a helyedbe megismételteném.
Tegnap este vettem be az első Meforált (az XR mellett csak hasmenések voltak, de az utóbbi hetekben még az sem, sőt, visszaálltam a 2-3-4naponkéntira), és hajnalban picit émelygett a gyomrom, mintha hányingerem lett volna, holott a vacsim tuti jó volt (virsli Slim kenyérrel). Bizakodom, hátha sikerül gyorsan fogynom, s most a karácsonyi bűnözések idején nem dobom ki az új gyogyótól a taccsot.
Kis lustik vagytok! Irigykedem pindurit, én 6-kor már a kórházban voltam (a fizioterápiát látogatom hetek/hónapok óta a derekam miatt).
Aki teheti, csak lustizzon, Csajszi, neked meg egy ölelést küldök a cicus miatt. (Nekünk két macskánkat is megmérgezték, az egyik hazajött meghalni. Szörnyű volt.)
MAjd előveszem a vizuális típusok kedvéért és felrakom a képet :)
Amúgy jóreggelt. Ágyból netezem akkora királyság el sem tudom mondani, 10 éve nem volt ilyen.úTegnap kidíszítettem olyann 250 db linzert csokival megatököntudja egérszarral, úgyhogy megvan az ajándék a rokonságnak (távoli). Ma még el kell mennem ajándékot venni, meg magamnak zöldségeket és becsomagolni pár ajándékot, de kész vagyok da da da daaaaaa.
Lányok segítsetek!
Miután az SZTK-ban nem sikerült IR vizsgálatra beutalót kapnom, ahogy ti is javasoltátok elmentem egy magánlaborba. Ott le is vették az éhgyomri vért, majd mondták, hogy igyam meg a magammal hozott cukoroldatot. Hát én nem vittem semmit, nem is tudtam, hogy milyen töménységű, mennyi cukrot kellene meginnom. Erre elküldtek a gyógyszertárba cukorért. Fél óra alatt megjártam, megittam, levették a 60 perces vért, majd közölték, hogy a 120 percet nem tudják megvárni, mert zár a labor, ezért 90 perce vették le az utolsó vért. Ezek után ezek lettek az eredmények:
cukor: 4,5 6,3 5,2 inzulin: 3,0 33,9 28,1(90perc).
Ez így nem néz ki túl jól. Azon gondolkodtam, ha 30 perc alatt 5 egységet csökkent az inzulin, akkor a következő 30 percben is min. ennyit kellett volna csökkennie. Sőt ha hozzá veszem, hogy az idő előrehaladtával és a cukor csökkenésével az inzulin nem egyenletesen csökken, hanem gyorsulva, akkor inkább az valószínű, hogy a 120 perc végére 20 alatt lett volna az inzulin, és az már egész jó eredmény. Most nagyon dühös vagyok, mert a pénzemért kaptam egy fals eredményt, ráadául ez nem is olyan vizsgálat amit a jövő héten újra megcsináltathatok.
Kérlek, akinek volt már 5 pontos IR vizsgálata, vagy tudja, hogyan csökken az inzulin 90 és 120 perc között segítsen!
Zakkantcsajszi, nagyon sajnálom ami a cicáddal történt.
Azér ez sem egyzserű, amit veled csináltak. érdemes lenne összegyűjtenünk tapasztalatainkat és kiadni vhol, mint a magyar eü gyöngyszemei:-)
Sziasztok Lányok.Annyira sokat írtatok ide h nem olvastam vissza.Tegnap este sajnos arra jöttem haza h elütötték a cicámat a ház előtt már csak fél méter kellett volna h hazaérjen.Lesokkolt a látvány:((nagyon sírtam még ma délelőtt is ha rá gondolok összeszorul a szívem:( mostanában rámjár a rúd.Tegnap diétás oktatáson voltam.Hát teljesen fel vagyok háborodva!5 hetet vártam a semmire!Egy belgyógyász gasztroenterológus vizsgált meg mondván h nincs diétás dokinő mert szülési szabin van.Hurrá!!És akkor közölte h az ASSZISZTENSNŐ majd megtartja nekem.Na akkor már mondtam magamban h Uristen hova kerültem!!Háát olyan nagyon nem is kell diétáznom egyek csak zsemlét kevés cukrot mert ugye én nem vagyok cukros váááááá!!!Senki nem is mondta.És közölte az ASSZISZTENSNŐ h nem is olyan rosszak az értékeim nem érti miért kaptam ezt a lóadag gyógyszert és ha terhes leszek ezt nem szedhetem ám!!Mondtam h köszönöm de majd talán a Doktor Úr ezt el tudja dönteni. Majdnem sírva rohantam ki onnan.Na neeem hát én továbbra sem eszem zsemlét cukrot köszönöm.Szóval annyit tudtam meg h napi 180 gr ch mehet nekem a 3 szakos munka mellett éjjel ugyanúgy egyek mint nappal csak cseréljem meg.Hát h idáig jutottunk!Mit szóltok?
A másik férjem volt spermavizsgálaton kicsit szégyenlősen kérdezem meg leírhatom ide?A babaprojectesek gondolom értenek hozzá??Röviden ennyi nem könnyű időszak ez most de majd lesz jobb is,ugye?
Szia! Ezek közül egyik sem inzulinterhelés.
Azt úgy tudom, külön kell kiírni, legalábbis nekem így volt.
A hemoglogin ac-sem inzulinvizsgálat.
Szóval szerintem ki kellene külön írni az inzulinterhelést, de a lányok is megmondják majd.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?