Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

11112. Monyec83 (válaszként erre: 11110. - Pocok70)
2011. dec. 28. 09:44
Szia Pocok. Az nagyon nem jó, ha semmi ch-t nem eszel!!! Itt pont az a lényeg, hogy enni kell, de maghatározott mennyiséget és meghatározott fajtát (lassú vagy gyors..)
11111. Monyec83 (válaszként erre: 11109. - Szalmalány)
2011. dec. 28. 09:43

Jaj, drága tesvírem! Nálunk anyósék kimaradtak az idén, pontosabban én nem láttam őket:-). Apámnál töltöttük a karácsonyt. Eszegettem, modjuk nem vittem túlzásba. A sütik ir módra készültek, a kaják is igyekeztem úgy csinálni. A 3 óránkénti evést nem tudtam tartani, de egyébként kb 70%-ban megvolt.

Ajándékok.... A zuramtól kaptam egy ezüst fülbevalót, szép tollat meg egy tuti filofaxot. Másoktól könyvet...olvashatok jövőre egész évben:-). Hugommal szarrá röhögtük magunkat egész karácsonykor, nagyon jó volt, régen volt ilyen.

Amúgy punnyadás volt ezerrel. Képzeljétek! Lehet megyek tánctanfolyamra, tangót tanulni. Nagyon régi vágyam, imádom a tangó zenéket.....A férjem nem jön velem, de elengedett.

11110. Pocok70 (válaszként erre: 11106. - Titamilla86)
2011. dec. 28. 09:36
Már dec.20 tól diétázom semmi szénhidrát,édesség...
2011. dec. 28. 09:17

Sziasztok! :) Végre sikerült visszajönni ide. :) Látom, anyósék mindenhol remekelnek. :) Nálunk 24-én délben jelentette ki, h nálunk lesz a karácsonyi ajándékozás, de szerencsére leoffoltuk, h nem ezt beszéltük meg, most már ne kavarjon... :)

Nálam nem igazán volt bűnözés, pontosabban minimális volt. Pár kanál gesztenyekrémleves és 1-2 villa madártejtorta, némi mézeskalácslikőr volt a bűnöm. (Mind beszámoltam gyorsnak.)Tegnap este direkt ettem kókusz meg gesztenyegolyót, mert napok óta nem voltam budin komolyabban, olyan, mintha a Jézuska dugót hozott volna a s.ggembe. :)

Azt hittem ez segít, háááát, ami eddig történt, az nem értékelhető. :S

Welkin, milyen a lelkiállapotod? Többiek? Ajándékok, egyéb? Akármi, bármi?

11108. zso.m
2011. dec. 28. 00:40

Hát csajok, el vagyok itt maradva, mert zéró időm volt ideülni a géphez.

Mindenkinek gratulálok, aki tartóztatta magát, és diétázott, és mindenkit megértek, aki bűnözött.

A kisasszony elég jól tartja magát, a legnagyobb gond a többszöri étkezéssel van.

én bűnöztem, így a kilóimnak ártottam, amit 100 évesen nehezebben ad le az ember.

Na mindegy. Majd lesz valami.

Amúgy remélem, szép karácsonyotok volt, és ártó édességeken kívül mást is kaptatok. Persze feltéve ha jók voltatok.

:-))

Én is dolgozom a két ünnep között, de azért néha leszek.

Ja, a kis banyám felezte az értékeit. csak hát nehéz azzal a tudattal élni 17 évesen, hogy erre most már mindig figyelni kell.

Sok puszi mindenkinek.

2011. dec. 27. 21:12
Hát Tita nekem már 3. napja nem akarja az igazságot kb. úgy nézek ki mint egy 5 hónapos terhes..pf..az eddigi sanyargatásom látványának lőttek..mindjárt úgy érzem h kidurranok úgy mint az Espumi...n reklámban:)amikor a pasi felrepül mint a lufi na kb olyan érzés.Plussz még a passzátszelek sem nagyon távoznak a fene essen bele:S mi lehet velem?Eleinte olyan jó volt az a része h mentem nagydologra minden nap.Holnaptól mostmár tényleg visszaállok a diétával és szilveszterre IR-es süti lesz.Ki hogy van?Én anyósom csüt. távozik.Hállllelluuujjaaaaahhh!:D
2011. dec. 27. 21:02

A fosás elmúlik, és az egyébként sincs mindenkinél. Később főleg csak akkor jelentkezik,ha nem tartod a speciális diétát, azt viszont mindenképpen tartanod kell,mert anélkül még gyógyszerrel is csak romlasz. Én azt mondom kezd el szépen szoktatni magad a diétához, és januártól kezd el a gyógyszert is szépen lassan felépíteni.

Az az általános tapasztalat,hogy aki hamarabb kezdte a diétát,mint a gyógyszer szedést annál nincs mit kitakarítania az elején a met-nek, ezért nem is igazán vannak mellékhatások.

11105. Pocok70
2011. dec. 27. 20:42
Sziasztok!Már 1 hete felírták a Meforált és a letroxot de még nem vettem rá magam,hogy be vegyem:( A 120 perces 37,8 % Lett a T4-12,8...Szerintetek mit tegyek??Félek a mellékhatástól(fosás)na és utálom a gyógyszereket. Tudom ha szedni kell hát nemtudok mit tenni.Próbálom gyógyteákkal,mozgással,diétával tartani! Félek nem lesz elég...:(Mit tegyek lányok????
2011. dec. 27. 20:22
Zaki, én ma már mályvateát ittam este, krumplipüré után, és 3. órája semmi. Pedig gondoltam kipuculom magam a holnapi meeting előtt,hagy ne akkor kelljen. De nem akarja az igazságot.
2011. dec. 27. 20:21

Látjátok, nálunk anyós most, ismétlem MOST szólt,hogy holnap reggel jönnek le hozzánk. A lakás romokban, 3 napja döglünk itthon úgy hogy semmit érdemi munkát nem végeztünk. Szóval én éjfélig takaríthatok.

Nekem most,hogy majd egy hónap felfüggesztés után kezdem újra csinálni a diétát, tök olyan,mint ha előröl kezdeném az egészet. Folyton morog a gyomrom, napjában 10x vagyok wc-n, nem fosok igazából, de azért sietni kell.

Suz,ha nincs szabályos ciklusod akkor mindegy melyik napon mész,de Tűű akkor is megmondja mi van,ha van ciklus.

2011. dec. 27. 19:29
Én jelenleg úúútálom magamat mert most nyomtam be egy bejglit tejszínhabbal...fene a pofimat bezzeg én nem fosok semmitől sőt vehettem be megint a mályvatea kapszulát hát erről ennyit.Holnap hajnalban megyek dolgozni.Dolce vita!
2011. dec. 27. 18:00

Bogica, köszi a zabkorpás ötletet, én is ki fogom próbálni. Neked jó babuci látogatást kívánok:)

Suz, nagyon sajnálom, hogy rosszul érzed Magad a Meforaltól:(

Amúgy valóban nem számít, hányadik ciklusnapon készül a hormon labor, nekünk is azt mondta a Tűű, hogy csak az számít, hogy jegyezzük meg, hányadik napon csináltattuk, abból ő már látni fogja a lényeget. (Mi 4 héttel előtted megyünk hozzá.)

Amúgy lányom is a barinőtől kapott kis mézeskalács csillagtól f...-sta ki a lelkét egyik délután, szóval lehet, hogy Neked is az tett be.

Jobbulást kívánok mindenképp, és pihizzél azért Te is!

11100. Suz81
2011. dec. 27. 16:24

Halihó, megjöttem...

Hulla vagyok, kezd elegem lenni az ünnepekből, mindhárom nap 5kor keltem és főztem sütöttem...

Hétvégén emeltem a metet is, nemtudom de azóta ritka szarul érzem magam...émelygés, hányinger..n aés nem utolsósorban ma (először mióta metet szedek) szeplősre foftam a wct....bocsánat..

Nemtudom mi a jóég veszett össze a mettel, lehet, hogy az a pár darab nem ires mézeskalácska??:D

Ma telóztam az MMbe, febr. 27én megyek Tűűhöz kontrollra. Tűű nem írta, ciklus hányadik napi vérvétel kell a hormonokhoz...a csaj is azt mondta akkor mindegy..szerintetek is???

Zaki, sajnálom a cicusodat!!!! És kitartás Anyóshoz!! Nálunk tegnap voltak ebédelni, de sikerült nálunk vacsorázniuk is....

Welkin, Mosolyka gratula a fogyáshoz!!

Mosolyka, milyen kitartó a lánykád!!!Példakép az biztos!!!Én képtelen vagyok tornázni még most is, pihennem kell még pár napot...

11099. Bogica977
2011. dec. 27. 16:05

Welkin

Nagyon ügyes vagy)))) Jó munkát! Én szerencsére majd csak a jövő évben megyekismét,addig meg kiélvezem az időt,és bejárom az összes kisbabás ismerőst))))

Mosolyka

Ügyes leányzód van! Kitartó,az biztos))

Én ha nem akarom lecserélni a lisztet,akkor teszek bele fele fehér lisztet,fele zabkorpát.Nekem a palacsinta is így sikerül,és nem szakad el,ízre meg ugyanolyan,mint a sima.

Ez szépen lassítja a felszívódását.

Graham liszttel szoktam egyébként csinálni a sütiket,és így mind majdnem úgy viselkedik,mint a sima liszttel.

2011. dec. 27. 12:41

Sziasztok!

Welkin, gratulálok a mostani fogyásodhoz is:)

Mi elvagyunk, nagyokat ejtőzünk (közben dolgozni is kellene kicsit).

A lányom fogyott 40 dekát (szombaton mértük).

Kíváncsi leszek, majd most szombaton hogy fog állni a mérleg.

Igazából annyit bűnöz, hogy a sütiket mindet xilittel vagy édesítővel készítettem, de a lisztet nem cseréltem le, az bizony fehér finomliszt (nem volt időm, lelki erőm sem próbálkozni). Szóval, ami kikötés, hogy reggelire csak lassút ehet. Aztán tízóraira már általában tea, és süti (pár falat). Ebéd az normális neki való kaja. Uzsi megintcsak tea, és süti. Vacsora lassú. Meforalt szedi rendesen, néha van hasmars, néha nincs, a napi tornát tartja.

Hát, ez van, utána úgyis visszaáll mindenki a visszafogott kajálásra, most ez legyen a legkisebb gond.

Puszi Nektek!!

11097. welkin102 (válaszként erre: 11095. - Monyec83)
2011. dec. 27. 06:44

Szegény Monyeckám...hát mostanra remélem túlestél rajta...

Mindenkinek szép jó reggelt kívánok. Én már benn nyomom melóhelyen, pfö, milyen rossz volt bejönni...pár napot még kibirtam volna a munka nélkül, csak úgy tengeni lengeni...mostmár mindegy, itt vagyok...belevetem magam a gyógyításba...

lányok, az első karácsony, amikor nem híztam fel malac méretűre, egy dekát sem híztam, sőt fogytam 30 dekát, nem semmi igy karácsonykor mi??örülök nagyon:D

kihogy van ma reggel?

11096. Monyec83
2011. dec. 26. 21:45
Anyósokhoz kitartást...
11095. Monyec83
2011. dec. 26. 21:45

Nem jött be a fofás mentes nap....ma megadta magát a bélrendszerem....megünnepli a karácsonyt:-D

, de őszintén, ez még jól is esik most a nagy zabálás után. És igen, én sem ettem gyógyszert, de a szervezetem így is ch sokkot kapott szerintem. Holnaptól viszont kőkemény diéta. rokonoknak lepasszoltam ma a bejgliés a zserbó zsömét:-) A sósat elpusztította a család.

2011. dec. 26. 21:08
Bogica ez aranyos:) hajna én sem irigylem magamat most még sógoromék is itt vannak holnap mennek Anyós marad..tegnap este is vendégek voltak még jó h ezek pihenős napok:)szerintem én is visszahíztam vagy 2 kg-t és még csak nem is fosok sőt! jól jönne..Hajna nagyon köszönöm!!
11093. Bogica977 (válaszként erre: 11082. - 8f3c54052d)
2011. dec. 26. 20:25

Hajna

Naná,hogy örülök)) Meg is ünnepeltem gyorsan és híztam is vissza 2 kg-ot,de nem érdekel)) Nem vettem be ír gyógyszert,hogy ne kelljen szaladgálni sem! Majd holnaptól visszatérek a régi kerékvágásba)))

Anyóséknál voltunk ma,oda jött a férjem rokonsága.Anyósnak hiába mondtam,hogy nemkérek sütit,csak etetett volna,hogy csak keveset...

Vittem magammal cukormentes csokiszalámit,tele dióval,azt ettem.Erre mondja,hogy a csokisat is ettem,látta.Igen,csak az nekünk való volt))

Én már nem is idegesítettem magam vele,csak mosolyogtam rajta)))

Magyarázni felesleges.De mindenki dícsért,hogy nagyon szépen lefogytam)))))

Lehet ettől híztam?

11092. 8f3c54052d (válaszként erre: 11087. - Zakkantcsajszi)
2011. dec. 26. 19:29

Ááá péntekig??? Részvétem komolyan. Mi tegnaP voltunk náluk egy órát, az is bőven sok volt. (A sütibe miért középen van a lekvár és a gríz is túl van főzve és az ajándék naptárba miért raktam be róla azt a képet, ahol úgy áll a haja ahogy, de amúgy finom a süti. Anyádat.) Én felvágnám tőle az ereimet péntekig, úgyhogy kitartás csajszikám!

Ma a keresztfiaméknál voltunk ebédelni, sikerült egy olyan bűn rossz halászlét enni, hogy különbet szarok.

Welkinem, nagyon büszke vagyok rád, hogy ilyen hősiesen tartod a diétát, én most nem foglalkozom vele, majd januártól visszaállok.

2011. dec. 26. 17:25

Én ma vettem Norbis szilva befőttet,mert már nagyon kívántam, úgyhogy ha van valakinek valami jó kis szilvás sütis receptje azt szívesen venném.

Egyébként én még mindig fosok, igaz ma is lecsúszott egy kis tepsis krumpli meg gesztenyés sütike. De nálam a karácsonyi csoda az,hogy annak ellenére,hogy óránként járok wc-re, hízok.

11090. 3c111cc40f
2011. dec. 26. 14:00
Annyit még hozzátennék, hogy nekem igy nem állt össze, tettem bele tejet, illetve még vanilia aromát.
11089. 3c111cc40f
2011. dec. 26. 13:58

Találtam az előbb egy IR-es kokuszgolyo receptet, gondoltam, megosztom veletek. Bocsi, ha már ismeritek, nekem még minden ujdonság :)

10 dkg zabpehely 57 g CH

22 g natur kakaopor 2,31 g CH

8 dkg kokuszreszelék 5,12 g CH

287 g alma 20,09 g CH

csipet fahéj

3/4 tk rumaroma

xilit

Össz CH: 84,52 G

1 db: 4,22 g CH

"A masszához elkevertem a zabpelyhet, a kakaóport, a kókuszreszelék felét, majd belereszeltem az almát (a legkisebb lyukat választva a reszelőn). Lustasági okokból nem fahéjat szórtam bele (nem volt a kezem ügyében), hanem mézeskalács-fűszerkeveréket. Ráöntöttem még egy kevés rum(aromát, blehh), édesítőt – és meg is voltam, ennyi a bekeverés. Diónyi (nagyobb diónyi) golyókat formáztam, megforgattam a reszelékben. Tálra tettem, és folpackkal befedve a hűtőbe tettem legalább fél napra."

A férjem meozta le, szerinte ehető, 5ös skálán 2/3-ad. Bár ő eléggé finnyás és édesszájú, szoval nem mérvadó :)

11088. welkin102
2011. dec. 26. 11:06

Jó reggelt testvéreim az IR-ben.

Hát még egy mai ebéd és vége van a karácsonynak...végre...este a saját kis lakásomba begubozhatok és nem szólhatok senkihez.:D:D:D

Anyósosoknak kitartást kívánok.

Még mindig nem sikerült bezabálnom, és még tartom is a diétát...pfö:D:D:D

2011. dec. 26. 10:38
Tita azért pihengessél is ám nekem ma jönnek vendégeim az Anyósom péntekig itt marad:S lehet részvétet nyilvánítani:PS
11086. Monyec83
2011. dec. 26. 10:38

Szép Jó napot Tesvíreim az Ir-ben!

Mit is kívűánhatnék erre a napra...? Nagy zabálást fofás nélkül:-)

Pusszantás Mindenkinek!

2011. dec. 26. 08:13
Bogi, még nem jutottam el odáig. Ma kezdem a nagy takarítást itthon.
2011. dec. 25. 23:19
Hajna köszönöm szépen kinyitottam az ablakot nagyon jól esett az ölelés:)Ma is emlegettük szegény Lilikémet...basszus ez tényleg betett így karácsony előtt mondjuk az ilyen mindig betesz.Még jó h itt a kölyke a Tigrincs most duplán szeretgetjük.Ma annyi sütit ettem Anyunál nem bírtam visszafogni magamat nagyon finom volt.Valószínű vissza is fog jönni ami nagy nehezen lement.Na nembaj majd januártól.Jó éjt.
11083. Monyec83 (válaszként erre: 11077. - 3c111cc40f)
2011. dec. 25. 21:48
Nem tudom. De miért ne lehetne? Az vitamin nem?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook