Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

12702. Kíwa
2012. jan. 20. 09:47
Spenótos kaja5let: Én a múlt héten spenóttal töltötte durum canellonit csináltam ( spenót mascarpone és tejszín volt benne sok fokhagymával) és rá paradicsomos öntetet tettem a tetejét megszórtam mozzarellával. Mivel jó sok spenót van benne töltelékként bőven elég pár db ( 60 grammnyi) canelloni:-) Annyira finom volt, és Apának is nagyon ízlett:-) Mondjuk a gyerek nem volt hajlandó belőle enni, de az nem releváns, mert ez egy fényevő..
12701. mosolyka1111 (válaszként erre: 12699. - Kíwa)
2012. jan. 20. 09:45

:(((((((((((

Az a szar tudod, hogy már egy labor lelettel sem lehet számítani az államira, már a laborhoz is zsebbe kell nyúlni.

2012. jan. 20. 09:44

Hajna, ezt úgy érted, hogy bár fel van írva a T3 T4 is, de ha ref. tartományon belül van a TSH, akkor a labor úgy dönt önhatalmúlag, hogy nem nézik a T3 T4-et?

Mert való igaz, júniusban, amikor a lányomnak 5,2 volt a TSH, akkor ott volt a T3T4 is a leleten (uganígy a sztk-ban).

Azt tényleg nem értem aztán, hogy minden gyógyszer és jód nélkül ez októberre magától 1,88 lett (de akkor a klinikán nézték).

12699. Kíwa (válaszként erre: 12689. - Mosolyka1111)
2012. jan. 20. 09:43
Az érdi SZTK-ról már én is hallottam réméket..
12698. 8f3c54052d
2012. jan. 20. 09:42
A székelykáposzta jó ötlet, észben tartom! Én is tegnap meginterjúvoltam a férjemet, hogy mit főzzek. Erre ő: legyen mondjuk rizses hús meg gulyásleves (mindkettő volt 2 héten belül). Mondtam, hogy tán kicsit változatosabban kéne táplálkoznunk...
2012. jan. 20. 09:41

Sziasztok!

Molygó, mi január 31-én megyünk a Tűű-höz, akkor rá fogok kérdezni én is.

Kr, a tartomány 0,27-4,20 a klinikai labor leleten is, meg az érdi sztk-s leleten is.

Most 3,55 neki, szóval még csillagozva sincs, de ugye 1,88 volt októberben.

Szerintem most veszem fel a pléhpofát, és bekéredzkedek az orvos unokatesómhoz a klinikára, aztán vagy elküld, vagy nem.

(Különben sincs már sok időm 31-ig.)

Molygó, jól értem, Te aztán utána már csesztél szedni a jódot?

12696. 8f3c54052d
2012. jan. 20. 09:40

Ivi, hát én még ilyet nem hallottam, de attól még lehet.

Szeles Mónika, ez nagyon jóóóó :DDDD

Welkinem, ez az, vagány vagy, irány a buli, akármilyen fedőnéven is fut!

Mosolykám, én az sztk-ban jártam ugyanígy (amikor ugye olyan bendzsón vették le a vérem), betelefonálok ugye a háziorvosnak, kérdezem a TSH-t. Mondja, hogy ennyi. Mondom és a T3 és T4? Azt mondja, azt csak akkor csinálják meg, ha a TSH rossz. WTF???!!! Még egy indok, hogy ne menjek az sztk-ba. Elhiszem, hogy tiszta méreg vagy...

Reggel 37,1 voltam. Hiába, ez van, ha ez emberből távoznak a gázok. (No de hogy mindez majdnem egy kilónyi volt? Az azért elgondolkodtató...)

12695. kr73
2012. jan. 20. 09:38
Velem is szedetett a belesem jódot, de jószándékból, merthogy vártunk a gyermekáldásra. De aztán a köv.labor után le is állított vele. De én autoimmun vagyok. Na ezért is vagyok meglőve, hogy ha összejön a baba, a jódos vagy a jód nélküli vitamint szedjem (még nem kérdeztem rá), merthogy elvileg kell a jód is a babának. Apropó, a nem várt piroska előtt2-3nappal már lehet tesztelni, ugye? (Arra is kell még egy hetet várnom. :-(( )
12694. kr73
2012. jan. 20. 09:36

Mosolyka! És a két különböző laborban a TSH ref.tartománya lényegesen nem eltérő? Csak mert ha már ez nem először fordul elő, azt is nézd meg, hátha az SzTK-ban mondjuk 2-től indul a normál tartomány.

Én asszem székelykáposztát fogok csinálni magamnak a hétvégén, vagy a férjem csinál valami halas ételt (mondjuk harcsát, azt nagyon szeretem, vagy szálkás busát).

12693. Molygó (válaszként erre: 12689. - Mosolyka1111)
2012. jan. 20. 09:33
Mosolyka nekem ugyan ez van a TSH-mal. 2,88 volt régen és most elment 3 fölé úgy hogy jódot szedettek velem (tűű is mondta meg Major is)Azóta én nem szedtem be többet, és elvileg én sem vagyok autoimmun). Februárban mehegy tűűhöz majd megkérdezem mi a rohadt anyjától van ez. Ti mikor mentek vissza?
12692. Molygó (válaszként erre: 12685. - Szalmalány)
2012. jan. 20. 09:31
Nekem sincs fingom se hogy mit főzzek. Egy jó spenót kinéz asszem. de itt megállt a tudomány.
12691. Molygó (válaszként erre: 12683. - Welkin102)
2012. jan. 20. 09:27
Welkin hívjuk újéletnyitó bulajkának :)
2012. jan. 20. 09:23
Jaj, Mosolyka, a francba. :S
2012. jan. 20. 09:21

Sziasztok!

Majd visszaolvasok ám, csak most nem látok a pipától:

Férjem elment ma a lányom labor leletéért a sztk-ba. Hozza haza, erre nézem, és csak a TSH volt, tehát a T3-at, T4-et nem csinálták meg.

Baromi mérges vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Határozottan tudom, hogy a beutalón rajta volt a t3 t4 is.

(Amúgy a TSH 3,5 , szerintem ez szar, legutóbb októberban 1,88 volt. És nem értem ezt sem, mert azóta szedett jódot (és nem autoimmun, ATPO 5).

A mai nap egy nagy fos, a férjem azt mondja, reklamáljam meg a t3 t4-et, de és akkor mi van? Legjobb esetben is újra vihetem be, újra szúrhatják.

(És azt sem értem, hogy az érdi sztk-ban 3 alatt sosincs a TSH, ha rá pár napra a SOTE belklinikán csináltatok tsh-t neki, ott meg 1-1,5 között van.)

Mindjárt széttépem ezt a leletet ripityára:(((((((

2012. jan. 20. 09:17
Jó nekünk a zabliszt. Én zabpelyhet szoktam ledarálni és palacsintába is belekeverem, abba is jó. :) Én is szeretem. :)
12687. ivi79
2012. jan. 20. 09:08
nektek a zabliszt az mehet? mert én ragulevest azzal rántottam be, és a nokedlit is abból csináltam, és olyan mint az eredeti. na jó a szine kicsit barnásabb
2012. jan. 20. 08:53

Tita, dm- ben találtam tk. búzadarát. Ott néztél már ilyet? Ezzel csináltam túrógombócot, meg tejbegrízt és finom lett.

Remélem a terroristákkal minden oké lesz. XD Mekkora fazon, ne csináld a fesztivált. :)Én félek felhívni anyut, most 20 órát volt benn, és mikor hívtam, már kezdődött a balhé, remélem rendőrség nem kellett nekik. :S

2012. jan. 20. 08:48

Szisztok! Na Welkin, tudtam én, hogy kemény vagy! Tuti szupi lesz az este a csajokkal. :)

Kíwa Veled éreztem, nekem egész éjjel görcsölt a hasam, nem tudom miért, de forgolódtam rendesen. Ti nem szoktátok úgy érezni, mintha a gyomrotok mögött fájna? Ez mitől lehet?

Ki mit főz? Megyek vásárolni és lövésem sincs, mit csináljak. :S Semmit nem kívánok, ami nekünk jó. (Fánk, tonic, sült krumpli jöhetne. Monyec, megölsz. :))

2012. jan. 20. 08:45

Durumgríz??? Itt Szolnokon 3 megoldás van, vagy Norbi bolt, vagy durum liszt, de az is csak 1-2 bioboltban kapható, vagy graham liszt. És pont. Meghalt a tudomány. Nem tudom,hogy az itteni cukorbetegek hogy maradnak életben. Most reggelizem-tízóraizom, elment az idő és éhes vagyok,de most is csak egy Norbis túró rudia volt időm. Hát így jártam. Fogyni biztos nem fogok,de legalább már péntek van.

Tegnap az egyik 5 éves ovis gyerkőcöm nem volta hajlandó csinálni a feladatot, 20 perc vita után mondtam,hogy jó akkor beszélünk óvónénivel anyával majd ők intézik a problémát. Erre rám nézett vérben forgó szemekkel és közölte: Anett néni ne csináld itt nekem a fesztivált!

Na én a péntekemet ezen jelmondat fényében töltöm. Péntek van, ha csak nem akarja valamelyik kis terrorista a falhoz állítva brutálisan kivégezni társait én ott sem vagyok. Délig csak túlélik tán ők is meg én is.

12683. welkin102
2012. jan. 20. 06:41

Sziasztok.

Monyeckám, egészségedre a tejbegrízt, itt Miskolcon még nem láttam durum grízt egyáltalán...pedig kiprobálnám én is...

a mai napon már sírás nélkül keltem fel..és már nem is érzem, hogy sírni kellene...ma hozom el a maradék cuccom, de megkértem a sogornőm jöjjön velem tartson szóval mert akkor hátha nem pityergek felette végig...

holnap este meg a csajok rendeztek nekem "Csabi sírató bulit" először ez volt a címe, de aztán átkeresztelték, mert ez túl gyászosan hangzott...úgyhogy holnap puccba parádéba vágjuk magunkat és belevetjük habtestünket az iccakába:D

12682. Monyec83
2012. jan. 19. 22:48

Sziasztok!

Ma voltam a baross utcai boltocskában. A durum liszt ott a legolcsóbb, 245 ft/kg. Vettem xilitet is, meg durum grízt. Szerintetek az lassú? Úgy megörültem a durum darának, hogy abból csináltam magamnak tejbegrízt vacsira. Jól megeritrioloztam meg fahéjaztam. Nem érdekel, ha 3 napig fosok tőle, de meghaltam volna, ha nem ehetem. Végül is még mindig jobb, mint a fánk+tonic kombó...Nem tudom meddig tudok ellenállni ennek.Jaj, meg a sültkrumplinak.....

És megvolt az eredménye a tegnap esti vacsi utáni bűnözésnek (befaltam vagy 5 db kivit), olyat foftam a munkahelyen aszittem kidől a wc oldala....Az én férjecském is széllel bélelt. Régen nekem is voltak ilyen szelesebb napjaim, a koleszban a szobatársam olyankor csak Szeles Mónikának hívott:-D

12681. Kíwa
2012. jan. 19. 21:33
Na megvan az eredménye a tiltott Fornettinek: éktelen hasgörcsök közt Niagara hasmenés.. megérdemlem..
12680. Kíwa (válaszként erre: 12678. - Kr73)
2012. jan. 19. 19:33
én is én is akarok fánkot
12679. ivi79 (válaszként erre: 12673. - Kr73)
2012. jan. 19. 19:24
köszi, végülis mindegy, csak eszembe jutott ez a lehetőség, mert most már elmúlt a 16napra jött mensi, de a mellem még érzékeny, és hát közeledik a 28.nap...egyébként pont akció után jött meg. fel akartam ma menni nődokit megnézni, h mégis hogy müködik az egész, be kell-e jelentkezni, vagy random lehet menni, de mire kijöttem a laborból elfelejtettem:D
12678. kr73 (válaszként erre: 12676. - Titamilla86)
2012. jan. 19. 19:23
Köszi-köszi-köszi! És esetleg van valami ötleted a (tésztájában IR-esített) farsangi fánk diétás megvalósítására? (Aktuális nagyon.)
12677. Kíwa (válaszként erre: 12674. - Kr73)
2012. jan. 19. 19:23
Femibiont szedek. Tüűvel megbeszélve.
2012. jan. 19. 19:19
Vagy a Gravida vagy a Femibion, már nem emlékszem pontosan,de ha átmész a Most tudtam meg,hogy PCOS vagyok... fórumra, akkor ott van egy Bcicus nevű lány, nagyon segítőkész és ő szedett jó terhességi vitamint aminek elfelejtettem a nevét. Ő fog tudni pontosan segíteni. Tűű kezeli amúgy.
2012. jan. 19. 19:17
Kíwa, igen a terhesség alatt nagyon nagyon nehéz lesz tartani a diétát. A hormonok sokszor tarkón csapnak még, meg a szoptatás alatt is. De mentségedre legyen mondva,hogy a fornettis pogácsának én sem bírok ellenállni. Amúgy a szagát se bírom a többinek, de a sajtos pogácsából bármikor bármennyit.
12674. kr73
2012. jan. 19. 19:15
Valamelyikőtök meg tudná mondani, hogy autoimmun PM-esnek (vagyis jódot enni tilos embernek) és IR-esnek melyik terhesvitamin szedhető?
12673. kr73
2012. jan. 19. 18:58

Molygó! Nem kapod meg, önző leszek, mert rohadt fincsi. Egy csíkkal kezdtem a vacsit, amiből végül1kockát az uram evett meg, és ő sem érez különbséget a sima csoki és e közt.

Kiwa! Ne szégyelld, a keresztfiam is az én gyerekkori babakocsimat tologatta, az jó kapaszkodási lehetőség volt, meg megtanulta, hogy lehet a szőnyegeken felülkerekedni. Örülj, hogy labda volt benne (az enyémbe még az én régi babáim meg egy Jancsibohóc).

Ivi! Szerintem nem lehet - de nem vagyok nőgyogyi. Azt már hallottam, hogy ovut előidézhet egy jó kis hancúr vagy valamilyen érzelmi nagy benyomás. Bár ha ezt veszem, akkor meg igenis lehetséges. Szóval nemtom, de talán lehet (ha volt valami katarzis). De Tita leírta.

Hú, Tita, miket tudsz! Le a kalappal!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook