Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Zakikám köszi! Van a teában méz és citrom is, a méz nekem ilyenkor hatásos, úgyhogy ha beteg vagyok eszem, mert hamarabb rendbe rak.
Tita, oké, de ez a csaj, aki írja a blogot IR-es. Alapszabály ugye, hogy gyors nem mehet reggelire és a legfontosabb a reggeli minősége. Erre itt van ez.
Ivi, pedig tényleg volt. :)
Ilyen étrendeket raknak fel:
SZÓVAL EZ ROSSZ!!!
Első nap
Kukoricapehely vagy búzapehely 15 g
Lefölözött tej 170 ml
Narancs vagy alma 1 db
Második nap
Teljes őrlésű keyérből készült pirítós növényi eredetű margarinnal megkenve 2 kis szelet
Vegetáriánus pástétom
Grapefruit
Harmadik nap
Paradicsomlé 115 ml
Búza- vagy darakorpából készült kenyér 15 g vagy 2 szelet
Túró 85 g
Kisméretű alma vagy banán 1 db
Negyedik nap
Zabkása vízzel 115 g
Mazsola vagy szőlő 10 szem
Lefölözött tej 90 ml
Aszalt sárgabarack 6 fél
Aszalt szilva 5 db
Ötödik nap
Buggyantott tojás 1 nagyméretű
Teljes őrlésű kenyérből készült pirítós 1 szelet
Grapefruit fél db
Hatodik nap
All Bran, Puffed Wheat vagy más speciális gabonakészítmény 15 g
Lefölözött tej 170 ml
Almakompót 30 g
Hetedik nap
Teljes őrlésű kenyérből készült pirítós 1 szelet
Cheddar sajt (pirított) 30 g
Paradicsom 1 szelet
A szívhanghoz gratulálok :)
Hajna a cseresznyének is alacsony a gije ezért norbi is ajánlja,igaz ő a joghurtot is. Ennyit erről.
Hajna igyál a gyömbérre valami ízesítettet mert naturban nem kellemes lenyelni de minél többször eszel belőle napközben annál előbb rendbehoz úgyhogy ne add fel!A teában jó hogy benne hagytad ázni mert így erősebb lesz citrommal finomabb.
Amúgy sziasztok és akkor én megyek is dolgozni jó volt veletek beszélgetni..:))
pussz.
Köszönöm Shanee, Réka, Lujzika!!!)))
Igyekszem gondosan növeszteni a pocaklakómat.
Shanee, nagyon bízom benne, hogy hamarosan Te is ilyen örömhírről számolsz be.)
Ja, és a gólya továbbreppent merre is??? Észak-dél-kelet-nyugat felé.)
Ivi, teljesen jó ez a progi szerintem. Ez alapján volt péd egyértelműen.
Ezt most olvastam a tiramisu blogon az egyik receptnél. Pedig eddig korrektnek tartottam: "Az alma jóbarátunk, alacsony glikémiás indexe van annak ellenére, hogy gyümölcs, szóval reggelire is jó lehet." Jaaaj...
megvan a progim, kérek elemzést, bár látom h elég sovánka, meg aznap már barnáztam..
25,2nmol/l luteális(16,4-59,02)
na mingyá visszaolvasok
Na holnap végre már megtudom végre a TSH-mat.)
A nőgyogyi nem tudott ebben segíteni, jobban mondva azt mondta,hogy az endodokimmal beszéljem meg.
Olyan szépet láttam, ma vagyok 6 hetes és már látszott a szívhang is.)
Innentől kezdve imádkozom.)))
Igen, járok,hétfőn és szerdán. Nagyon szeretem, és így, hogy már tudom a koreográfiát, tényleg szuper.
Pont tegnap dicsért meg az oktató, hogy óriásit fejlődtem. Mozgásilag is, és formailag is.
Végülis április óta, ideje volt:)
Itt vagyok es tombolok, de attol fuggetlenul szivesen latlak Szalma a rollereddel! :)
Jucus eppen tegnap voltam. Nagyon jo volt! Te is jarsz meg?
Mostanaban heti 1 zumba es heti 1 edzoterem. Parommal jarunk edzeni, eddig elvezem es latom is a fejlodest. Fura, hogy elotte annyira nem lehetett volna ravenni es most meg tetszik. Mondjuk sokat jelent, hogy a parommal egyutt megyunk es tamogatjuk egymast.
Teba van egy időszak amikor az inzulinod csökken akkor romlik a cukrod is,de ez elvileg elmúlik ahogy a szervezeted rááll a dologra,mindenesetre van akire rosszul hat a met,azért figyelj.
Minden gyerek más, nekem van olyan 15 hósom akinek már 18 foga van,meg olyan 2,5 évesem is akinek még nincs ennyi.
Lujzika,ha magas a cukor menjen az inzulin, de ha nem magas akkor csak azért mert Mo-on ez az eljárás nem kell szerintem.
Moncsi miért lenne gáz 1,5 órával evés után 7,3, a 120 perces 7,8-ig jó, a 60 perces 9 ig. Ne, vitázom,csak nem értem.
Lujzika a met-et reggeli közben vagy közvetlenül utána szedd.
Szalmi, elképzeltem, ahogy tekersz a rollerrel Angliáig:)
Dalma, szia! Mi van veled? Jársz még zumbázni?
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?