Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Sziasztok!
Babus, írd majd meg az eredményt, nagyon kíváncsi leszek rá!
Zsuga, recept ment a többihez.
Zaki, sajnálom, hogy megjött, bűnözz helyettem is ma a terhelés után.
Tita, anyósnak mennek a drukkok, remélem, hamar felépül. A súlyodért óriási gratula!!! Nagyon ügyes vagy!
Szalmi túlélted anyóst a hétvégén?
Holnap lesz kész a glüköz és jövöhét péntekre az inzulin!!
Kérdem én most hogy kell ez után enni és mikor és bevegyem a gyogyit ami reggel ell maradt?
jaj ivi sajnálom az aposodoat.Isten bizony mindig azt mondogatom, hogy az ember ne legyen beteg, kiszolgáltatott, mert szarnak a fejéra. Jobbulást neki.
A hiradóban Helgát én is láttam, nem sokat beszéltek róla, de éppen anynit, hogy azért figyelemfelkeltő legyen.
Tigrisné örülök, hogy jelentkezték? A kistökös nagyon mocorog?
Tita szép a súlyod, lassn és tartosan fognak lemenni a kilók. Mire Zoli viszajön rád sem fog ismerni...
Zaki sajnálom, hogy megjött, de ilynekor mindig újra erőre kapunk, hogy majd a következő hónapban biztosan sikerül, és így lesz...
Megcsináltam Szalmi mákos sütiét, isteni finom lett, és nagyon laktató belőle egy szelet is. Egy gondom volt csak, hogy amikor azt írtad, hogy 1 bögre mák akkor darált mák, vagy még a darálatlan mák?mert hát nem mindegy a darálatlan mákból darálás után 1,5 bögre lesz.
Na mostmár tudom mi az amikor a hasatok morog, na nekem be sem állt egész délután meg este, aztán ahogy ment lefelé a kaja, úgy tudam végig követni az útvonalát.
A Monyec féle sósrúdat egy kicsi átvariáltam és így most már a párom is megeszi. Hajna itt a recepet.
15 dkg durumliszt
5 dkg grahamliszt
1-2 evőkanál fehér liszt (igazából csak azért, hogy a tészta összeálljon és ne legyen olyan darabos)
1 tojás bele a tésztába
1 tojás a tetejére kenni
20dkg füstölt sajt
10dkg sima sajt
1 cs sütőpor
pici só
1 tejföl, (ha sok lenne tejföl, akkor pár kanál fehér lisztet teszek még hozzá)
Majd be a hűtőbe kb 1-2 órára, utána kinyújtani, megkenni tojással és megszórni sajttal. Nekem jobban ízlik, ha előtte van felvágva csíkokra és nem a tepsiben utólag, mert így teljesen körben át tud sülni.
Jó reggelt!
Képzeljétek, láttam egy nyomtatványt, amit a háziorvos adott anyósomnak a cukorbeteg diétáról.
Az elején a leírások teljesen rendben voltak, utána az étrendben reggelire alma, tej szerepelt, vacsira meg krumplipüré. :S
Doki és dietetikus írta.
Szasztok Lányok!
Nem voltam rest egy hetet visszaolvastam, mert félig igazoltan távol voltunk.
Érdemes volt!
Ivi szívből gratulálok melóhoz, és jól teszed, h nyomod az angolt meg fog térülni meglátod!
Jucus ezek szuper értékek, gratulálok, bárcsak anyumat is rá tudnám venni arra, h ne éhezzen hanem egyen mert amúgy a heti 3 szori t orna megvan neki 56 évesen! Csak azt hisz attól fogy, h nem eszik....
Tita, akkor mikor is lesznek új fogak? Már csak a feltét van hátra ugye?
Nekem nagyon bejött a csokikrém, végre csinálhatok, bár az tény, h a kukisom mindent szeret kivéve amiben csokiíz van...Nekem semmi bajom a xillittől, meg a mercktől sem dehát tudjátok, h rita is mondta, h 100 emberre 5 jut akinek székrekedése lesz a bogyótól, hát én benne voltam, ami fyakorlatilag tényleg megszűnt amikor abbahagytam, és mivel sokat is eszem ezért nekem a terhesség ezen is segített, mert napi produktum van :-))
Sylvi szerintem kezd el a mercket ha babát szeretnél, ne vacillálj rajta, látod nekem is pont ezt mondta RR mint neked, és hidd el nem fogja levinni a cukrodat, inkábbazt a baromi nagy csökkenést fogja megoldani! Ártani nem árt, és nekem is abba kellett mar hagynom a 14. Héttől. Szóval hajrá!
Mindenkinek puszi
Tigrisné
sajnálom...:(
szurkolok a terheléshez!!
csak infó a mai eü helyzetről:
após tegnap elment kötözésre istván khba(asszem ottvan égési oszt), hazaküldték, h elég 2naponta, ma újra elment, hazaküldte egy másik doki h ahogy elnézi(az arcát), nem yolan vészes a dolog, meg ez ügyelet, jöjjön 7köznap kötözésre..
mindezt úgy h egomi kh megmondta h naponta kell kötözni, eleve du-ra, már át volt nedvedzve a kötés, ez mára már kezd szaglani.. szóval ha esetleg a balesetben nem sérülsz meg veszélyesen és nem fertözödsz, akkor tesznek róla h ne legyen ez ilyen egyszerü..
ujjairól lecsúszott már kötés, hát bazz nemszép..
Tita grat a súlyodhoz :)
Szerintem azért ma reggel F1 előtt elég sokan nézhették a híradót ébresztő gyanánt... mi is csak azért néztük :D
Sziasztok!
Mindjárt visszaolvasok, anyunál voltunk hét végén, péntekből vasárnapig.
Tita, anyósodnak szorítok hétfőn! Neked is lelki erőt kívánok!
A súlyod pedig szuper!:)
Puszi Mindenkinek!
MErt az Országos POCS Találkozóra vagy mire, elhívták az M1-et ,így végre tényleg szakember mondta el a lényeget.
74,4kg vagyok.
csajok, mit láttam ma reggel M1-egy a 7órás hírekben? PCOS-s-ről, metabolikus anyagcsere zavarról beszéltek, meg hogy a legjobb megoldás az életmódváltás: egészséges, kiegyensúlyozott étkezés, rendszeres testmozgás.
Hihetetlen!!! :)
:D nem is tudom norbi cucctól mire számithatnánk másra..
napokban volt egy cikk erről a sportitalról, h szarul van angolra fordítva, és begörcsölt izmokat okoz:D lehet ahogy guggolsz mindenféle budik fölött, mert lépten-nyomon rádjön a fosás, attól lesz feszes:D
Tita, szorítok anyósodnak, hogy jól sikerüljön a műtét!
Nálunk végül süti nem is készült... de vhogy nem volt már rá igény, feleslegesen meg nem pacsálok a konyhában.
Viszont, én - a kupikirálylány csudiszép rendet tettem az étkezőben, és kitaláltam, hogy befér oda a virágállványunk (amit anyukám rám sózott...). Így most sok-sok szép virág élete meg lett mentve, hipp-hipp hurrá. :)
Igazából már összeültetésen, visszavágáson gondolkodtam, bár párat így is muszáj leszek megnyirbálni, de azok kimondottan olyanok.
szoritunk anyósodnak!ja és igyon sok céklalevet, pont most h kerestem recepteket(mert rengeteg termett), találtam rá, h segit megállitani a rákos sejtek szaporodását.
jajj após arca most olyan, mint freddi krüger..legjobb h istvánkórházba kell mennie kötözésre, me az ügyeletes, mindezt tétényből, ahonnan a szt imre 15percre van..
ezt értelmezhetné vki:
ng.hu/Tudomany/2011/12/a_2es_tipusu_cukorbetegseg_okozoja
Titám megy a drukk anyósodnak!Hétfő reggel gondolok Rátok!
Csajok találtam egy tök jó oldalt. Nekünk való kaják vannak itt, vagy könnyen alakíthatók.
És megsütöttem a gyümis túrós tortát, Molygó és Szalmi ajánlásával.
Még hűl, de nagyon ígéretesen néz ki. Férj többször kiment a konyhába ellenőrizni, lehet-e már enni:)
Sziasztok Lányok!
Megjöttem, anyósom iszonyú szarul van, hétfőn műtik ki az agyából a kis bajtársát most itt van már Debrecenben. Azzal nyugtatom magam,hogy egyrészt az orvosok szerint is rossz helyen van a mostani daganat és amiatt vannak a tünetek,másrészt pedig, ismerve a hozzáállást tudom,hogy ha nem lehetne megműteni vagy az általános állapota vagy az áttét helyzete miatt akkor bele sem mennének egy altatásos műtétbe,pláne nem rákosoknál akiket már a diagnózis pillanatában élőhalottaknak tekintenek. Valamint, alapvetően nincsenek fájdalmai, mosolyog és felszíní műtét lesz, az agykéregben,tehát nem kell mélyen belenyúlni a tutiba. Azért hétfő reggel 8körül minden küldjön egy kis sugarat,mert tudom,h egyszer minden véget ér, hogy így is lassan 5. éve élünk ezzel,de nem most mikor a fia Koszovóban van.
Egyébként viszonylag okés vagyok,mindjárt vissza is olvasok,hogy kivel mivan, bár 2-3 napot nehéz lesz pótolni, ma reggel 74,7kilóval ébredtem,de a vésztői mérlegen volt ennyi,szóval ki tudja itthon mennyi vagyok,majd holnap kiderül. Ma rossz kislány voltam,de fordítottan,mint szoktam lenni, mivel nem volt villamos Debrecenben ezért km 5km-t gyalogoltam roham tempóban, mellé ittam egy diab cappucinot ettem egy fél norbis virslis valamit,meg vagy 2-3 evőkanálnyi tojásos nokedlit már itthon durumból.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?