Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Képek a naplómban vannak :)
Nálunk nincs hellokitty őrület, csak szívatjuk Pistit :) Ő kill kitty-s rucikat szeretne max. látni a gyerkőcön :)
Nagyon jól bírom, semmi rosszullétem nincs.
Nekem egyetlen egy tünetem volt, az iszonyatos mellfájdalmam (lépcsőzni fájt, csak melltartóban tudtam létezni, abban is aludtam). Azt hittem, hogy megint a prolaktinom ugrott fel nagyon magasra, mert régen akkor ehhez hasonlóan.
De aztán Pisti addig nyúzott míg vettem egy tesztet, és nem a prolaktin, hanem a hcg tehetett a mellfájásról.
lányok (főleg Hajna, de bárki, akinek van ötlete)!
az sztetek normális, h már 8. napja megvan??? életemben nem volt meg ilyen sokáig, csak max. 6 napig, sőt, mostanában kb. 4 nap volt (még a Visanne előtt), és akkor is nagyon lightosan...most meg:
csütörtök: közepes
péntek: erős (aznap kaptam a gnrh szurit az endóra)
szombat: közepes
vasárnap-hétfő: gyenge
kedd: közepes
szerda: BAROMI erős (ilyen "ömlik" kategória, este mindenféle darabokkal, nem csak alvadt vér, hanem ilyen világos szövetdarabokkal, életemben nem láttam még ilyet...ja és az alhasamban is ilyen "meg fog jönni"-érzés, rossz közérzet és hasonló finomságok
arról nem beszélve, h tegnap-ma brutál mértékben rosszul vagyok, folyamatosan azt érzem este óta, h kilyukad a hasam, olyan éhes vagyok, pedig vacsiztam is este, erre este 11-kor rám jött...benyomtam egy mandarint meg egy kocka étcsokit, de kb. halottnak a csók...ma meg már úgy keltem, h váááá, éhes vagyok. mondjuk a héten nem nagyon tartottam az IR-diétát, néha kaja szempontjából sem, de az időpontok (3 óránként kaja) aztán nagyon nem, mert káosz van a munkahelyemen meg túlóráztam is, szóval akkor ettem, amikor épp tudtam.
szóval valakinek valami ötlet...?? kicsit be vagyok sz@rva...
Te tutira jó ez-az eredmény?
Én nem értek a pm-hez, ha magas a TSH, akkor alulműködik? ha alacsony akkor túlműködik?
RR nekem is mondta, hogy a terhesség után a pajzsmirigy alulműködhet sajnos és a szülés utáni 3. hónapban sos el kell menni TSH-t nézetni, mert baj lehet belőle. Nem most jó a TSH, a T4 emelkedett csak, de mivel genetikailag hordozom a pajzsmirigy problémát így azt nálam fokozatosan kell figyelni.
Mikor mész dokihoz?
Ne is mondd, ez a hello kitty őrület kész katasztrófa. Párom mondta, hogy csináltat egy olyan pólót, hogy Hello Kitty és egy ökölbe szorított kéz kinyújtott középső ujjal. :) Akármerre nézünk, mindenhol Hello Kitty van...
Kül. hogy birod a terhességet? Milyen tüneteid voltak a pozi teszt előtt?
Nekem tényleg teljesen mindegy, egyformán örülök lánynak és fiúnak. Csak ha lesz kistesó eccer, akkor ő jó lenne, ha ellenkező nemű lenne. Pistinek is nagyjából mind1, de ő inkább kisfiú felé hajlik, mert tudja ha lánylesz, akkor az egész család hellokittys cuccokat fog szerezni neki (Pisti gyűlöli hk-t, ezért kapott már pez cukorkatartót, meg ilyeneket :)).
A két nagymama lányt rendelt, a keresztapa pedig fiút :)
Roszika, nagyon szép a babó az uh képen, most tudtam csak megnézni.
Mucika, hol a kiskölök? lemaradtam róla...
Nem irigyellek. Nekem állandó rohanás az életedet. Mikor jut idő saját magadra??
Tornával én is úgy vagyok néha, hogy jajj basszus, nincs kedvem de muszáj és ahogy belekezdek kb. 5-10 perc után már vidáman csinálom és örülök, hogy legyőztem a lustaságom...Próbáld meg rávenni magad a tornára, a kedved is jobb lesz utána :)
Köszönöm, át is futom a recepteket, akkor majd jövök még receptekkel is, (sajnos szeretek sütni is :)) , meg legalább ha valami nem ok a receptel akkor javítjátok , örülök hogy megtaláltam ezt a fórumot.
Ma 6-ra megyek az endokrinologushoz kiváncsi leszek.
Grat a babásoknak4
És tényleg még nagyobb a 46 os nadrághoz, most én is 54 esről rajtolok...
Jó reggelt Mindenkinek!
Köszönöm a szép szavakat, nagyon jól esett :)
Ma reggel tusolás közben is még szétbőgtem az agyamat örömömben.
Tita, neked most az a legfontosabb, hogy sokat pihenj és relaxálj!!! Már amennyit tudsz, lelkileg helyrejönni marha nehéz, főleg így egyedül. Ajánlom neked, ha megoldható, hogy napi 20-30 percet sétálj a friss levegőn, az testnek és léleknek is felüdítő érzés. Nagy ölelést küldök! És vigyázz magadra, a drága lelkedre! :)
Shaneeeee, de jó hallani rólad!!! :)))
Nagy grat a 46-os gatyóhoz :) Szerintem formálódsz ezerrel az edzésektől.
Most megyek a kombinált teszt első vv-re. Azt mondta a szonográfus, hogy annyira rendben UH alapján az a gyerek, hogyha ennek az eredménye jó (amit ő eddig tapasztalatok alapján szinte biztosra mond), akkor felesleges pénz kidobás a 2. vv. Jól esett nagyon, de azért én még vacilálok, szeretném megcsináltatni, bizti ami bizti alapon.
EKG-t tudna vki elmezni nekem, ha majd felteszem a képet? Mert a nőci semmit nem mondott, bár gondolom, ha baj lett volna, akkor bizti szól.
Kicsit hosszú lettem, sorry, sokat megyek egy busszal :)
Ölelés nektek! :)
Sziasztok! Jó régen jártam erre, remélem, ti jól vagytok, nálam nagyon tél van (értsd, el vagyok havazva, mint az Északi-sark). Kaja-ügyben hol így, hol úgy vagyok, de a heti két squash és a 2 konditerem még működik. Kilóim stagnálnak, de látványban nem olyan rossz, hétvégén vettem egy 46-os gatyát (tavaly nyáron 54-es volt a méretem) :)
Meg kéne lassan nézetni az inzumat, már kiváncsi vagyok.
A kismamáknak külön csók, de mindenki vigyázzon magára! Szép napot Nektek!
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?