Insanity, 60 napos edzésprogram! (beszélgetés)
Szia,
Én végig csináltam már, kétszer. Úgy, hogy az első alkalommal a 168 centimhez 81 kg társult, tehát jócskán túlsúlyos voltam. Nehéz volt, de végig tudtam csinálni. Az izületeim élnek,és másodszorra már éreztem, hogy sokkal könnyebben megy minden. Persze akkor már 7 kilóval kevesebb voltam. A második körben éreztem, hogy jól csinálom a gyakorlatokat. Azok az izomcsoportok mozogtak, aminek kellett, és nem lendületből, hanem izomből tudtam csinálni a gyakorlatokat.
Most is ezt csinálnám, ha még mindig egyedül lennék, de most már hála Istennek, a kis pocaklakóm miatt nem edzhetek ilyen intenzitással :)))
Ja én is munka, háztartás, sőt építkezés-felújítás mellett csináltam. Nem lehetetlen.
Próbáld ki te is és érezni fogod, hogy megy e vagy többet kell pihenni!
Hajrá! :)
Szia Jimmy085!
Én nem használok/fogyasztok fehérjét, legalábbis ilyen porokban egyáltalán nem, viszont folyékony L-carnitint igen, és szerintem nagyon hasznos kis"anyag", ha teheted, akkor mindenképp próbáld ki!
Én az étkezéshez annyit tudnék hozzáfűzni, hogy én például nem diétázom szigorúan, értelmét nem látom, hogy csak zöldségen és fehérjén éljem a mindennapjaimat. Ugyanúgy eszem burgonyát és más "tiltott" kaját, csak éppen kevesebbet, és így már pár hét alatt ráállt a szervezetem arra, hogy elég is neki a kisebb adag. Édességet csak végszükség esetén eszem, pedig régen....nem tudtam úgy elmenni a boltban a csokipult előtt, hogy ne vegyek onnan valamit, most pedig simán, minden kísértés nélkül elhaladok a csokikák-cukorkák-sütikék mellett. Valaki írta, hogy a barna szénsavas italról nem tud lemondani, le lehet, minden csak akarat kérdése, én szilveszter óta nem iszom kólát és nem is hiányzik...az elején voltak elvonási tünetek, de mikor nagyon vágyakoztam utána, akkor ittam egy nagy pohár vizet.
Valamelyik nap például csak úgy megkívántam a tortillát, vettem is egy zacskóval, de 3-4 háromszög éppen elég belőle, úgyhogy el fog tartani egy darabig az a csomag.
Szummaszummárum:nem vonom meg magamtól drasztikusan a finom falatokat, csak visszavettem a mennyiségből, viszont azt elfelejtettem, hogy a kenyeret gyakorlatilag elhagytam.
Ami a pörköltöt illeti, emlékszem, még RR első/második dvd-jének a végén van ilyen jótanács az étkezéshez fejezet, és ott azt mondja, hogy estére is nyugodtan ehetsz akár pörköltet (ott konkrétan a csirkepörire utaltak), csak köret nélkül, egy kis savanyúsággal. :)
Szia!
Én csak egy annyit tudok ehhez hozzáfűzni, hogy az az egy nap az mindig a vasárnap.Az az egy ami pihenő nap. A többi napokon kemény edzés folyik..(realtív kinek mi a keményedzés) Én mondjuk most tartok a 2.hét 4. napjánál és azt kell, hogy mondjam elég jól bírom. Nem véltem eddig felfedezni "rossz" dolgot benne! Az edzések idő tarttalma is változó általában 40-45 perces intervallumban vannak de van ami 1 órás, illetve van ami 25-35 perces. (Persze lesz olyan is amikor kettőt egyszerre csinálni lsd. pl. Pure Cardio & Cardio Abs) Vannak a max-os hetek amik elég kemények, de a korábbi hozzászólók már jól tudják. Ők már átestek ezeken. Ami a munkát és a háztartást illeti, ha van bő egy óra szabad időd én általában olyan 5 és fél 6 között csinálom (akkor érek rá). Az étkezéssel én is bajban vagyok én is szeretnék végre választ kapni arra, hogy vajon mi az a speciális étkezés amit be kell tartani annak érdekében hogy látványos változást érjünk el.
Remélem tudtam segíteni!
További szép napot!
Szia!
Sziasztok!
Van már olyan valaki is köztetek, aki megcsinálta a 60 napot, nem halt bele közben és nem tette tönkre az ízületeit?Sajnos a Kettlebell edzőm és az orvosom egyöntetű véleménye az, h nem szabad ilyen intenzitással kizsigerelni a testet, mindenképp kell két edzés közt min. egy nap pihenőt tartani.Ezenkívül azt is mondták, h speciális étkezés (mármint a fehérjepótlás és mindenféle hókusz-pókuszok) kellenek ahhoz, hogy elérhessem ezt az eredményt.
Ezenkívül van valaki, aki tudja tartani az edzést munka, háztartás és család mellet?
Szia Monchochi!
Igen a Deep Lounge-ra gondolsz én még annyira se tudok lemenni mint te, mert nekem annyira merev az izomzatom hogy csak nah. Gugolni sem tudok normálisan, mert ha gugolok úgy nézek ki mint aki sz..ni készül a sisnyás közepén. Tehát te még jobb helyzetben vagy. :D Amúgy amitől jobban félek aza kajálás. Nem vagyok tisztában a dolgokkal és csak eszem. Igaz ritkán, deakkor is pöri meg ilyenek. Vannak nekem ilyen csodaszereim csak az épp Creatin meg Creatinnal dúsitott fehérje, és szeritem ezek nem jók. Úgy hogy ilyen téren meg vagyok lőve. Ha van ötleted esetleg annak örülnék. Köszi!
Annyi még hogy nem vagyok egy nagy testalkatú, csak a hasam picit elhízott. Mert csak ettem csak ettem és nem figyeltem arra hogy ez eléggé nehéz leszledobni. (Kint lakom külföldön, és mikor kijöttem alig voltam 60kg (133.5 pound) most 69.4 kg (154 pound) ésaz mind a hasamra ment. két hónap alatt 12 kg, az egy kicsit sok. És most próbálom le adni. :)
Szia!
Nekem is piszokul fájt a lábam az elején, aztán elmúlt, és azóta sem jöttek elő a panaszok. Viszont, tegnap nyújtásnál kicsit többet képzeltem magamról, és megcsináltam azt a nyújtást, mikor terpeszben vannak és az egyik lábat behajlítva szinte leülnek a bokájukra, valami deep lándzs (vagy mi....bocs ezért az anomáliáért); na, azóta a behajlított lábamon a vádlim alja egészen a bokámig- és nekem is a belső oldala- szinte szétdurran. Jimmy, te azt a gyakorlatot meg tudod csinálni?
Ma max plyo volt, de kész...ennél van keményebb/nehezebb a sima insanityben (nem a 2-ben, asylumban)? Nem adjuk fel, ma is megríkattam a zsírsejteket :D
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy a bemelegítéseknél egész jólmnt minden, aztán egyszer csak elkezdett fájni a bal bokámnak a belsőfele, elöszőr csak egy kicst de gondoltam elmúlik hát nem akar és most egyre jobban kez minden edzés után fájni ez a rossz bemelegítésemnek köszönhető? Nyugtasson meg mindenki, hogy nem kell abba hagynom, mert már itt a következő ezést nézem. :)) Teljes izzatságban fuldokolva. :D
"a zsír könnye" Ez nagyon tetszett! :)
Kitartást mindenkinek, ügyesek vagytok! Èn ma kezdem a 4. hetemet.
Szia vtkati!
Szerintem páran már "Függőkké" váltunk. :D
Írtátok már páran, és én is csatlakozom, a pure cardio a kedvencem. Nagyon élveztem a tegnapi tornát, a mait is várom!
Függők vagyunk:-)
Sziasztok
2.hét 3. nap (Plyometric Cardio Circuit) Ebben a részben a végét szeretem a legjobban, mert ekkor már a nagyon nagy a hajtás. Itt nincs meg állás. Van egy kis vicces jelenet benne amikor a kis feka csajt veszi folyton a kamera és már szegény élni alig tud, és megunja azt eltolja a kamerát. :) De van sok már jó dolog is benne. :)Ami viszont biztos,hogy már sikerült kemény 2 és fél kilót leadni. Lehet kevésnek tűnik vagy nem tudom, de én nekem már ez örömet és még több motivációt ad, hogy folytatni kell és csinálni. :)
Üdv!
Szóval....ma megtörtént az első maxos edzés, a max interval circuit. Kezdek bepánikolni az államvizsgáimtól, ezért úgy döntöttem, hogy abban az 1órában fogok kitörni a stresszből, és nagyon jó gondolat volt!
Sokkal szimpatikusabbak a gyakorlatok, és igazad van Sz.bo: nem olyan, mint egy tornaóra. :)
Azt nem mondom, hogy nem kellett megállni, és azt sem, hogy mindent szabályosan csináltam (ahhoz amúgy is szerintem olyan balett-terem kéne, a falon végig tükrökkel). A végére az ujjaimról csöpögött le a "zsír könnye". Nagyon felszabadító volt az egész, ezt mindennap meg fogom csinálni-kivéve a vizsganapokat, mikor oda-vissza utazom 400km-t.
Mindenkinek javaslom, hogy vágjon bele nyugodtan. ha nem megy elsőre, megy másodjára, harmadjára... :)
Én rettegtem a maxos héttől... folyamatosan mondogattam, hogy ááá ez nem fog menni, ki fog lógni a belem... az első 3 edzésen kell túlleni és utána ez lesz a kedvenced! sokkal mozgalmasabb, nem olyan tornaóra gyakorlatos, hanem sokkal sokkal jobb. Persze erre az előző hetek készítenek fel, hogy bírd. Most az asylum-os gyakorlatokkal vagyok úgy, hogy ááá....ez embertelen...ilyet nem lehet csinálni. Na hátha belevágok abba is ;) de most van még ez, meg egy másik hetem még az insanity-ből, aztán nekivágok a les mills combat 60 naposának, abba lesznek súlyzós edzések is, kipróbálom, hátha menni fog :)
A max intervall plyo nagyon gyilkos nekem :S főleg a végén az "oldalt-fekvőtámasz".... de ma sikerült 10-10et csinálni szabályosan, ahogy ők is!!!! YESSSS! :) a mai nap sikere
Sziasztok! Nah akkor kezdjük ezt a Pure Cardio-t Hát mivel két szintesházban lakunk ésaz alattunk lakók nem nagyon szeretnék, ha ugrálgatnék így ki kényszerülök a -6 fokba és a szakadó hóba. :))) Jó lesz!!! :)
Üdv!! (Németo.-ból)
Sziasztok, én vasárnap kezdtem bele, és eddig nagyon tetszik.
Úgy döntöttem erről a programról naplót vezetek, pár bekezdés már született, ha érdeklődésre tart számot.
Sok sikert és kitartást mindenkinek!
Szia!
Félni, hmmm.. nem :) kicsit hosszabbak és keményebbek, de nekem élvezhető, így 2. körben is:)
A pure cardiót én is nagyon szeretem, mert egyik gyakorlat a másik után, nem ismétled 3szor ugyanazt.... annyira tetszik benne a fekete csajszi, mikor ásít, közben meg a képernyőre alján meg az van, hogy don't stop moving :D
Aki a maxokat elkezdte, azoktól kérdezném, hogy félni kell tőle? Nekem már igazság szerint azt kellene csinálnom 2hete, de még nem mertem nekivágni. Lehet ma.
Tegnap egyébként nagy meglepi ért...rámjött az a farmer, amit már egy ideje nem tudtam magamra felhúzni. Nekem ennyi bőven elég a folytatáshoz :)
Sziasztok!
2.hét 2. nap (Pure Cardio) Ezt az edzést azért szeretem mert itt szinte nincs megállás. Pár szünet, és kész. Folyamatos mozgás és pörgés van. A végén a levezetés az a legjobb...Mindent kárpótol. És amikor vége várom a következő napot, és így megy ez egészen a 63. napig! :)
Sziasztok!
Elkezdodott az utolso elotti hetem, bar egy kicsit konnyitettem a cardio reszen, mert meg vagyok fazva es taknyom-nyalam egyben van, szoval megcsinaltam a ShaunT sulyzos edzeset es a cardio abset.
Sajnos dietat nem tartok, igy nem olyan latvagyos a valtozasom, de nem baj, mert van meg idom, meghat olyan dietat akarok tartani, ami eletem tovabbi reszeiben is kovetheto. Ma kezdtem.... Egy este mar nem lesz nassolas 6 utan, es nyumolcseves sem! Most megiszom edzes utan a csokis feherje shakemet es ma mar nincs kajalas!
Ma lefotoztam magam es megphotoshopoltam ott, ahol valtozast akarok latni (comb,has) es azt nezegettem,h szokjam az uj, fitt, feszes es egeszseges testem latvanyat :-) meg nagyon furi....olyanna valni, ami elotte meg nem voltam.... De elerem es akkor mar nem kell retusalni :-)
Mindenkinek jo edzest! Dig deeper
Ha vége a melónak, gyorsan hazafutok és megeszem mindet a hűtőből! =)p Kizárólag azért, hogy ne kísértsen ott többé téged! ^^
(Egyb. a grissinik is finik lettek a paradicsomszósszal. =)p )
Azért nem fogadtad te annyira sajnálkozva tegnap azt a pizzát, amit a vőlegényed csinált neked! =)p
Persze, ha ennyire gondot okoz a sok-sok kalória, akkor ma nem is kapsz már belőle! Rágcsálj helyette répát! =)p
Szia!
Az első maxos hónap után nagyon örültem, hogy előről kezdtem és féltem újra a maxos edzésektől, de rájöttem, hogy ez csak nyafogás :) és mégis szeretem ezt is, mert nagyon el tudok fáradni a végére. Bár az az igazság, hogy az egy óra kemény edzést néha nem egyszerű beillesztenem a napirendembe :( Persze tudom, hogy ez csak kifogásnak tűnik :)
Tök jó, hogy együtt tudjátok csinálni az edzéseket:)
Én is próbáltam rávenni a páromat, de ő inkább a súlyzós edzéseket szereti :)
További ajánlott fórumok:
- Májusi edzésprogram Rubint Rékával avagy hozd magad formába a nyárra!
- Májusi edzésprogram Rékával
- Hallott már valaki a sztár trénerről, Tracy Andersonról és a diétájáról illetve az edzésprogramjáról?
- Miért kell váltogatni az edzésprogramokat?
- Mik a tapasztalatok Béres Alexandra könyvében leírt edzésprogramjával kapcsolatban?
- Tony Horton féle edzésprogramok