Imádom a tűzijátékot. Aki meg nem tud vigyázni az állataira... (beszélgetés)
Annyira unalmas ez a vita minden év végén. Megoldás úgy sincs, de óramű pontossággal egymásnak ugranak emberek...
Ha Jóisten megsegít és ad még két évet, elérem a 70et.
Ilyen észjárással már az is csoda lesz ha megéred a felnőtt kort.
Hát nem hiszem el! nagy felháborodásomban nehogy azt kívánjam már hogy legyen neked is olyan szerencséd! Ne félj, visszafogom magam.
Nem ismerlek, de ebből a szempontból biztosan nincs veled baj.
A tüzijátékkal csak egy baj van. Annak is hallgatnia kell, aki nem kíváncsi rá.
Néhány kutyám nekem is volt már...
Az állatok nemcsak a szabad ég alatt félnek. A mi macskánk 7 éves nagy kanmacska, tavaly szilveszterkor alig sikerült kicibálni egy szekrény alól, idén pedig egyszerűen ellapult a petárda zajban, mint ami sokkot kapott, hiába vigasztaltuk. Aztán l körül újra a régi macska lett belőle.
A nyitó mondat: aki meg nem tud az állataira vigyázni ilyenkor. Vidéki településeken többféle állatot tartanak. Vannak mezőgazdasággal foglalkozó családok, ahol a fóliasátrak vannak veszélyben a csodás, sok órán át tartó tűzijátékozástól. Vagy épp bármi, ami az udvaron van. Mert még csak este 7 óra volt, de már nem bírtak magukkal.
Ezz tényleg jobb, hogy névtelen, a hülyeséged rejtve marad.
Mert az állat is egyéniség. Egyik fél, a másik nem. Volt 3 kutyám egyáltalán nem féltek, most van a negyedik retteg, mint miderült. 8 kg- os sikerült kitépni magát a kezemből. Szerencsére nem rohant el, meg tudtam fogni de vannak ennél sokkal- sokkal félősebb állatok is, tehát amíg nem találkozol ilyen állattal, nem tudod milyen. Nem, nem a tüzijáték közepén viszem sétáltatni.
Igyekszem majd, hacsak nem szól közbe Alzheimer.
Na, ez aztán a korona mindenre.
Ha majd felnősz, erre emlékezz vissza.
Nos, ezen meg sem lepődöm a "vallomásod" alapján.
Szerencsések? Gratulálok..
Ez az áldozathibáztatás itt igazán mókás.
Hogy jön ez ide? Tényleg nem jutottak eszembe az autista emberek. De az sem, hogy milyen szerencsések ilyenkor a siketek meg a látássérültek.
Valahol igazad van. Nem örülök, hogy ennek vannak kitéve az állataink, de azt végképp nem értem, hogy miként tud elkóborolni pl. egy kutya. Mielőtt kioktatna bárki is, volt, van és lesz kutyánk, mert imádjuk őket. Szilveszterre biztos helyük van, mert van egy év kialakítani nekik egy védett helyett. Tapasztalatból mondom, kőzetgyapott-gipszkarton, 2nm.hely, tökéletes megoldás.
Önző vagy!
Az állata mindenkinek a családtagja, mindenki vigyáz rájuk, de a sok felelőtlen durrogtató mániás miatt ilyenkor szegények a félelemtől teljesen megbolondulnak, és ez nem az ő és nem is a gazdáik hibája, hanem azoké, akik önző módon csak a maguk szórakoztatását tartják szem előtt!
Ugyan csak az állatokat említed, tehát nyilván meg sem fordul a fejedben, hogy mi történik ilyenkor egy autista emberrel.
Nos, ugyan nem ismerjük egymást, de de én is így vagyok vele! Utálom... és még vannak sokan így ezzel, hidd el.
Ritka nagy marhaság a másofik mondatod, már ne is haragudj. Nem arról van szó, hogy nem vigyázunk az állatokra. Hanem arról, hogy rettegnek és megbolondulnak. Egy állattal rendelkezőnek az egész szilveszter kb.arról szól, hogyan nyugtassa meg akár az egy szem kutyáját vagy macskáját. Bele se merek gondolni, hogy a haszonállatok hogy törik össze magukat félelmükben. Tehát miért is tegyünk magunknak szemrehányást?? Ennél jobban hogy lehet asszisztálni a durrogtató szórakozásotokhoz?
Még jó, hogy csak 1-2x van ez egy évben.
Igen, most már megnyugodtak, kint is voltak/vannak.
Tudom, igen vannak szabadon élő állatok is. Őket is sajnálom nagyon. Cicáid meg nyugodtak már? Én hajnalban 5 órakor mertem a kutyákat vissza engedni a szokott helyükre.
"Szép" teljesítmény egyetlen éjszaka alatt. Vonat gázolás _tragédia!
Szép a tüzijátékozás, szeretni is lehet--távolról. Örülj, ha még nem okozott kárt neked.
Igazad van: tyúkot, tehenet, malacokat, stb. vigye a lakásba.....és a madarakat is egyenként. Istenem.
Sajnos, nem csak házi állatok vannak, hanem szabadon élők is. Ők is rettegtek biztosan. Az én cicáim itt a lakásban is mind elbújtak a számukra ismeretlen hangtól. Szépnek szép volt, csak kapkodtam a fejem, merre nézzek, de amikor a közeli szomszéd fellőtte, félelmetes volt valóban.
További ajánlott fórumok: